Kazım geldi, bütün taraftarlar tepkili. İnanılır gibi değil.
Bu takımda futbolcuya benzemeyen servet,sarp,barış,balta gibi adamlar futbolun göz zevkini berbat ederken kimsenin gıkı çıkmazdı. Bir kazım geldi, sanki takım küme düştü.
Adam daha 23 yaşında tabikii hatalar yapabilir ama resmen "istenmeyen adam" ilan edildi.
Kazım genç,yetenekli,kuvvetli,hızlı ve Türk. Ve büyük takıımda,büyük maçlar oynamış bir oyuncu.VE bedelsiz transfer edilmiş.
Sırf bedelsiz diye, sarp denilen futbolculukla alakası olmayan adamla kıyaslanıyor. Bu nasıl bir cehalettir?
Adam Fenerde iken GS formasını mı yırttı? Millete kötü söz mü sarf etti? Gidip ağaçlara mı işedi? Gece hayatı varsa var, millete bundan ne? Adam avrupadaki kültürle büyümüş. Bunu hal ve tavırlarından anlamak çok mu zor?
Adam "cool" bir yapıya sahip. Fotoğraf çektirirken bile rap yıldızları gibi poz veriyor. Eeee bundan bize ne?
Feneri çalıştırmayı hala İstanbulspor'u çalıştırmak zanneden kocaman, kazım'ı gözden çıkardıysa bundan da bize ne? Ben iyi futbolcuyu gider alırım arkadaş.
Oynar ,oynamaz. Zaten bir bonservisi yok. Ha 1 kişi eksik ha 1 kişi fazla ne değiştirir? Bu klüp ne kaybeder?
Peki iyi oynarsa ki (yüksek ihtimal) Kazım'ın GS'ye gelmesi ile ÇILDIRANLAR,adam gol attığında,iyi top oynadığında ÇILDIRIN marşını söylemeyecekler mi?yoksa "ben zaten iyi futbolcu olduğunu biliyordum" diyerek kendilerini mi kandıracaklar?
Etikten bahsedenler, Servet "beni istemesinler ben gideyim" ,"zaten şugün izin verseler bonservisime 4-5m verecek klüp hemen bulurum","bana güvenilen yerde başarılı olurum" diyince niye tepkilerini ortaya koymadılar.Niye yönetime mesaj yollamadılar? cevap="serveeeeeet","serveeeeeett". Ne kadar etik bir duruş dimi? Peki neden bloglarında,sitelerinde Galatasaraylılıktan,Galatasaraylı etiğinden bahsetmediler.
Bu olay kazım olayı değil. Bu sarı'nın yanında laciverti görünce öfke krizine giren, hisleri aklının önünde gidenlerin,kazım sırf fenerden bedelsiz geldi diye içlerine sindiremeyenlerin çıkardığı komedi tiyatrosu.
Bunun futbolla ,etikle alakası yok. Bu,İsviçre maçı sonrası futbolcu kovalayan zihniyetin ürettiği kültürün bir sonucu.
Bu ülkede futbolla alakasız ne kadar şey varsa futbolun içinde. 2m yanına pas atama,hayatında ilk defa top görmüş gibi topa bak, yeteneksizin önde gideni ol ama uslu ol,göze batma bu ülkede futbolcu olursun.Omuzlarda bile taşınırsın.
Futbol yazarları bunlara dikkat etmez,yazılarında yazmazlar. Onlar için önemli olan futbol magazini. Kim,kime,nerde ne demiş,ne yapmış?
Bu ülkedeki futbol yaşamı, ingiltere,italya,ispanyadaki futbol hayatı gibi olsa hergün futbolcu karalamaları, hergün medya gazı ile kadro dışı bırakmalar.Daha neler neler olur.
Düşünün, adamlar ingilteredeki futbolcu aşkları üzerine dizi yapmışlar. Ama sahada herkes profesyonel. Herkes işini yapıyor. Terry, bizim ülkede aynı olayı yaşasa futbol hayatı biterdi.
Kime ne başkalarının hayatından? Ben sahada olanlara bakarım. Nedir bu imaj derdi? R10 gelse kazım'a edilen laflar R10 için söylenecek mi? R10 da aynı kazım gibi gece hayatı olan bir oyuncu.Ona ne diyecekler?
O yüzden yetenek,güzel futbol,başarı hepsi faso,fiso. Önce futbol kültürünün değişmesi lazım. Yoksa kazım gibi nice oyuncular bu kadar kolay harcanır.