Cevap: Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu
Galatasaray'ın orta saha kıtlığıyla beraber en büyük sorunlarından biri olan topu kimin kullanacağına karar vermekti. Elano vardı, Arda vardı, Keita vardı. Bu oyuncuların yanına Giovani de eklenince hiçbirinden verim alınamadı geçen sene. Bu dörtlüden en az ikisi gidecektir demiştim geçen gün, Kiralık Giovani'nin yanına eklenen adam Keita oldu ve bence Galatasaray alacağı 8 milyon avronun yanında bir de Arda ile Elano'yu transfer etmiştir şu tabloda...
Keita'nın özel yetenekleri olan bir adam olduğunu görmemek için kör olmak lazım. Adam topa hükmediyordu, hızlıydı, kaleye şut atıyordu, tamam ama bunları yapıyor olmak yeterli değil ki. Takımla aynı dili konuşmak, takımın geri kalanını oyuna sokabilmek de önemli. Elano'yu oyun kurucu, Arda'yı oyun lideri olarak konumlayıp sağda Keita'yı oynatmak mümkün değil. Keita'nın oynaması için topun tamamen ondan dönmesi gerek ki bunu sağlamak onun gibi gecesi gündüzü tutmayan bir adama yaslanmak Galatasaray'a ne Avrupa'da ne ligde zirve yolunu açardı...
Galatasaray'ın yabancılarında şöyle bir problem var. Hemen hepsi büyük maliyetlerle geldi ve Galatasaray bu oyunculardan zarar etmek istemiyor. Keita'nın da 29 yaşında olduğunu, Dünya Kupası'nda tekrar vitrine çıkma fırsatını kaçırdığını ve bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteremeyeceğini düşünürsek Galatasaray'ın son treni yakaladığını görmek zor değil. 8 milyon 150 bin avroya Katar'a giden bir oyuncuya Avrupa'da kaç para verirler, onu da hesap etmek lazım.
Saha içinde farklı bir adamdır, sevilir tamam ama ne Galatasaray, ne Türkiye Ligi pahalı yabancılar çöplüğüne dönüşmeden önce bu oyuncuları değerlendirmek gerekiyor. Gelecek sezon birçok kişinin gitsin diyebileceği bir oyuncuyu haraç mezat birilerine okutmaya çalışmaktan çok daha akılcı bir iştir. 10 senedir aynı film oynuyor, tribünün gitmesine ikna olduğu oyuncuya büyük paralar ödendiğini henüz görmedim. Göremeyiz de zaten, kimse bizim enayimiz değil...
Bu transferin arkası da illaki gelecektir. Benim aklımdaki hamle orta sahaya iki oyuncunun getirileceği ve Elano'nun sağa çekileceği yönünde. Tabii onun da kalıp kalmayacağı kesin değil henüz ama Elano'nun mevcut rolünde kalacağını düşünmüyorum ben. Şimdi sıra transferde. Gelecek oyuncular üstünden şekillenecek bir Galatasaray izleyeceğiz. Kadroyu şişirmek yerine yeniden kurma yoluna gitti yönetim. Bakalım ellerine, yüzlerine bulaştırmadan bunu becerebilecekler mi?...
Keita, Galatasaray & Al Sadd - PCLion FC