Kemerburgaz Metin Oktay Tesisleri

O iş kalır gibi durmuyor mu sence de... Bir yandan antrenman yapılacak bir yandan kenarda inşaat olacak bu süreçte kulüpte seçimli genel kurul olacak vs. vs.

Bir de kulüp binasını kalite yapmak lazım ama aceleye geliyor gibi sanki
Açıklanan plan oydu 6 saha yapılacak diye hatırlıyorum. Sadece 2 saha yetmez tüm altyapıda oraya taşınacak.

Altyapı gelecekse 10-12 saha lazım desek abartı mı olur... Ben zamanında büyük kulüp tesislerine bakmıştım hep öyleydi sanki
Türkiye için 12 saha fazla gereksiz

Avrupa'da 5 yaşında olan çocuklar alinabiliyor alt yapiya TR farklı o konumdan. 6-7 saha yeterli olacaktır.

Türkiye için 12 saha fazla gereksiz

Avrupa'da 5 yaşında olan çocuklar alinabiliyor alt yapiya TR farklı o konumdan. 6-7 saha yeterli olacaktır.
Bizim Türkiye standartlarına değil Avrupa futbolu standartlarına entegre olmamız gerek

Benfica yapabiliyorsa biz de yaparız

Altyapı gelecekse 10-12 saha lazım desek abartı mı olur... Ben zamanında büyük kulüp tesislerine bakmıştım hep öyleydi sanki
Bayern ve City'nin bayağı büyük antrenman sahaları vardı ama yapılan zemin buna izin vermiyor yüksek ihtimal. Eğimli bir araziymiş kemerburgaz birde o kadar saha gereksiz olabilir sonuçta türkiye'de ne kadar önem veriliyor ki altyapıya. Bir yönetimden diğer yönetime sürekli strateji değişikliği olan bir futbol iklimindeyiz.

Mevcut yapılan alanlar ile bile Florya'daki alandan daha büyük bir tesislere taşınmış oluyoruz açıklamalar bu şekildeydi zaten başkanında Divan'da. Ha bu tesisin yarım kalma ihtimali yok seneye tamamen biter. Toplamda 7 saha olacaktı 2-3 saha şimdi yapılacak kalanı ve bir ana bina daha sanırım gelecek sene içinde bitecek. Yapılan tesisin yanındaki boş araziyi de alabilirsek saha sayısı ileride artar. Mecvut yapılan ana bina zaten epeyce büyük. 10-11 saha yapılabilseydi çok daha iyi olurdu. Ama şimdilik 7 nizami sahada yeterli. Porto'nun tesislerinin 5-6 nizami sahası, Leipzig'in 8, Sporting'in 7 nizami sahası var mesela. Yani tesisimiz tamamen bitince gayet Avrupa standartlarında bir tesisimiz olacak.

Açıklanan plan oydu 6 saha yapılacak diye hatırlıyorum. Sadece 2 saha yetmez tüm altyapıda oraya taşınacak.
Toplamda 7 saha yapılacak bir alt yapı binası yapılacak sanırım tamamen bitmesi 2024 sonunu bulacak sanırım. Başkan yanında bitişik bir alan daha var orayı da alarak daha fazla saha yapabiliriz demişti.

FB_UB8EXEAQOL5L

Sporting tesisleri.

FB_TqQfWYAEkpwk

Dortmund tesisleri

Tesislere baktığımda futsal ve dar alanlar içinde ayrıca küçük sahalarda var. Futsal için bir yer yapmayı düşünebiliriz bence yeni tesislere alt yapı için dar alanda daha iyi pas çalım yeteneği için uygun olabilir. Bir de Büyükçekmece arazisi vardı aslında alt yapıyı 6-16 yaş arası Büyükçekmece'ye taşınsa. Yeni tesislerde sadece 17-19 arası olsa daha mantıklı olabilir tabi ama bunların hepsi para.

Aslında rezerv takım işine onay çıkarttıracaksın Galatasaray B'nin oynayacağı bir de stadyum yapacaksın ormanın içine. Kombine almayan şerefsizdir

futbolcu basmamız gereken muazzam bir tesis. tabi torpilli değil prof. altyapı hocaları lazım. Son 20 yıldır sadece Arda Turan i çıkarabildik maalesef

Erden TİMUR'un ilk açıkladığı sunumda verilen plan bu şekildeydi 6 adet saha içeriyor:

j5opzi2.png

Planın google haritalar üzerine yerleştirilmiş hali bu:

n58q6ne.jpg

Şu anda inşaatı devam eden 1. etab bina inşaatı "Akademi Binası" olarak planlandı. 2 Etab inşaası tamamlanınca akademiye devredilecek.

1. Etaba ait iki saha ilk planda (yukarıda görebileceğiniz gibi) binanın her iki tarafına yapılacaktı fakat daha sonra revize edildi. Şimdi her iki saha da binanın (resime göre) sol tarafına yapılacak. Aşağıdaki görsel, tören atma youtube yayınından alındı:

hu2pla4.jpg

Sanırım araziyi genişleterek bu 6 sahaya ilave 2 saha daha yapma düşüncemiz var, bu ilave arazi talebimizle ilgili çalışıyoruz denmişti ama uzun zamandır haber çıkmadı.

İklim olarak uygundur inşallah özellikler rüzgar konusunda.Yüksek gerilim hatlarınında yer altına alına
bilmesi iyi olur.

Takım buraya taşınınca inşaat devam mı edecek? Futbolcu arkada inşaat sesiyle mi antrenman yapacak? Hikaye olur kalan kısım. Floryayı da çok ararız burası oturmadan aceleyle geçersek

Takım buraya taşınınca inşaat devam mı edecek? Futbolcu arkada inşaat sesiyle mi antrenman yapacak? Hikaye olur kalan kısım. Floryayı da çok ararız burası oturmadan aceleyle geçersek
Mecbursun cunku Florya'dan cikmazsan cabukca oradaki calismalar baslayamiyor, kasaya da para girmiyor.

Kemerburgaz'in tamamen bitmesi 1.5 sene daha surebilir. Florya'dan da 2023 yili bitmeden cikmamiz lazim.

Kisaca baska bir alternatif yok.

Taraftarın takımla alakalı dert edecek bişey bulamayınca stada koltuklara tesislere sarması cohoş
Bu bide dozu çok yüksek şekilde hedefsiz sezonlarda oluyor

Taraftarın takımla alakalı dert edecek bişey bulamayınca stada koltuklara tesislere sarması cohoş
Bu bide dozu çok yüksek şekilde hedefsiz sezonlarda oluyor
Hocam ben 10-11 yaşında aslantepe.biz de canlı kamerayla stad inşaatı izleyen bir çocuktum. O zaman da staddan başka birşeyimiz yoktu , takımın yıldızı pinoydu. Şuan tabii daha iyi bir durumdayız ama dert edilmesi gereken şeyler bunlar.

Hali hazırda inşaatı yapılan ve bitince geçilecek yer zaten Florya'dan daha büyük. Onun dışında kalan inşaat tarafları kullanılacak alanın diğer tarafında orada ilk önce sahaları yapmaya başlarsın, binayı en son yaparsın bir şekilde planlarsın. Florya'da projenin onaylanması, temelin atılması ve proje üzerinden de satışların başlaması için Florya'dan çıkmak zorundasın ve bu ne kadar erken olursa bizim için o kadar iyi olacak çünkü o kadar erken satışlara başlayacağız ve satışlar istenildiği gibi olursa o kadar çabuk banka borçlarından ve dolayısıyla faizlerden kurtulacağız. Faizlerden kurtulmak her sene CL'ye gidip kazandığımız gelire yakın bir gideri ortadan kaldırmak demek.

Geri
Üst Alt