Kerem Aktürkoğlu, Real Sociedad ile Anlaştı

Bir yarımız eksilmiştir...

Kerem'in son üç sezon gol katkıları. 24-24-26

GOr_KDlWAAA53bZ.jpg

Hesap ortada işte yarısi gidiyor diyorlar kalan yarisiyla da oğuz aydıni aldın tutmadı para çöp olur.. Oguzun kerem kadar oynayacağının garantisi yok ki belki yiğit gokoglan olacak
Oğuz anca yedek olur zaten

Kerem kötü günde hep yanımızda oldu. seneye böyle bir opsiyondan vazgeçme fikri bana mantıklı gelmiyor.

Ama taraftarların kafasındaki soru işareti bir yana Okan hocada bence kadroda düşünmüyor kendisini.

Kerem şapkadan tavşan çıkartabilen bir oyuncu ama mental ve fiziksel olarak çok kırılgan.

Mental kırılganlığını anlatmaya gerek yok, üst üste 4-5 maç 30a yakın maç başı top kaptırma istatistiği, kale ağzından dağlara taşlara vurma, topu kontrol edemeyip geçiş atağı yedirme olayları olunca taraftar haklı olarak homurdandı diye tripten tribe girmeye başladı ve performansı iyice b*ka sardı. Büyük sporcular için bir şeyler ispatlama durumu baskı değil, motivasyon kaynağıdır ve başarıları ve konumları ne olursa olsun her maça kendilerini ispatlamak için çıkarlar. Bunun en iyi örnekleri Michael Jordan, Messi, Ronaldo, Hagi. Kerem hem çoğu Türk futbolcu gibi “oldum” sendromuyla kendini tüketiyor, hem de eleştirildiğinde şirazesi kayıyor.

Gelelim fiziğe, bırakalım büyük maçları, fiziği azıcık derli toplu savunmacılara sahip takımlar karşısında bile Kerem eziliyor. Molde, Kophenag maçlarında bekin yanından atıp geçmeye çalıştığında -teşbihte hata olmaz- amele sümüğü gibi yere yapışıyordu. Bir rotasyon oyuncusu Barış’ın 1 yılda katettiğine yola bakın, bir de 2 sezon önce gencecik yaşında Galatasaray kadrosunun elmas oyuncusu konumuna erişme imkanına yakalamış Kerem’in bu 2 yıldaki yerinde sayışına.

Tüm bu fikirlerime rağmen, Kerem’in debut maçı olan ve 70 metrelik sprintle muhteşem bir gol attığı 2019-20 sezonundaki kupa maçından, bu sezonun ortasına kadar hep Kerem’i savundum ve büyük bir yıldız olacağını düşündüm ama mental olarak da fiziksel olarak da sınıfta kaldı. En azından son 1 yıllık sınavda. 10-15 milyon euro civarına gitmesi onun için, de bizim için de en hayırlısı şu an.

ne denirse densin - ama ilk 11 ama yedek , bu adamın en en en top özelliği - istikrar.

maç kaçırmıyor diyebiliriz. o açıdan hani "ya en kötü salarsın Kerem'i " lüksümüz gider bir noktada.

yeterli seviye çıkarsa ortaya herkes için daha hayırlısı olacak gibi duruyor trasnferi - başta kendisi için. 2 haftada bir değişen "SEviyoruz kaptan" vs. "Yeter be" tripleri deli yaptı adamı.

taraftar kitlemiz (tüm takımlar için geçerli) bence berbat - kutlamarda bile Okan hocayı 50 60 kişi hocacmaochaocmachaomcahcoam ... sahaya girenler ...fotofotoftofotoftofotofto... toksiklik çok felaket.

Gitmesi için uygun zaman. Hatta böyle bir teklife rağmen kalırsa Hasan Şaş-Liverpool sendromu kaçınılmaz olacaktır. Rakam da mantıklı ve makul; 20-22 yaşında olsa iş değişirdi, 26 yaşında. Umarım gerçekleşir.

21 yaşında 4.lig'den geldi, kısa sürede kimsenin hayal dahi edemeyeceği bir gelişim ve sıçrama gösterip Galatasaray gibi büyük bir kulüpte ve Milli Takımda değişilmez oyuncu haline geldi, 173 maça çıkıp 44 gol 39 asist kaydetti, 3 yıl içinde Galatasaray kaptanı oldu, kendi katkısının da yüksek olduğu 2 tane şampiyonluk gördü.

Tam film çekilecek, bütün gençler için örnek teşkil edecek bir kariyer gerçekten.

Şimdi de çift haneli rakam kazandırarak kulüpten ayrılacağı konuşuluyor. Her türlü saygıyı sonuna kadar hak ediyor, biraz saygılı olun.
Olmazlar

Kerem'in ayrılmasına sıcak bakıyorum. Hem performans anlamında kötü değil ama bir tık düşüşte bir sezon geçirdi, hem de mental olarak tazelenmeye ihtiyacı var. Daha önemlisi sezon başında alternatif/rotasyon oyuncusu gördüğümüz BAY artık ilk 11 yeterliliğinde olduğunu ispatladı. Yani biraz farklı tarzda oyuncu olsa da kendi içimizde Kerem'in alternatifini zaten ürettik. Bunu yapmışken artık BAY'ı 11 düşünüp Kerem'i ederine satmak için uygun zamandır. Artık BAY'ın alternatifine yatırım yapmamız lazım, altyapıda yoksa mesela Oğuz Aydın gibi... Tabi Kerem'i satıyorsak BAY'ı tutmamız lazım en az 1 sezon daha... İşte o yüzden alternatifini alıp ısındırmamız önemli... Yunus da İngiltere'den belki bir ihtimal az da olsa gelişerek olgunlaşarak dönecek, ona da bir şans daha verebiliriz üstüne...

Yine de CL'de fena sezon geçirmemiş, 2 senedir kendini artık ispatlamış, 2.-3. kaptanlığa falan yükselmiş düzenli milli oyuncu için 12,5m + ne idüğü belirsiz bonuslar biraz az. Ben 20m civarını görmeyi umardım Kerem'den... En azından 2 taksitle (10m+7,5m) + kolaylı zorlu karışık bonuslar falan gibi makul olurdu. Hadi o da olmadı en en en en azından peşin 15m + kolay bonusları hayli bol tarzda bir şey olmalıydı. Kolay bonuslar da işte 1 sezonluk makul maça çıkma sayısı, az sayıda gol, Avrupa Ligi'ne katılım falan. Gidip sıfıra yakın süre alan müzmin yedek olmadığı sürece bir şekilde 1 yıl içinde ite kaka da olsa da 19-20m baremini gösterecek bir anlaşma yapalım...

Son düzenleme:
Ben bu sezon sadece gol kaçırma ve taraftar tepkisi dolayısıyla mental problemlerden dolayı değil... 3 senedir az tatille çok sayıda maç oynama duvarına çarptığını da düşünüyorum bu arada... Milli maçları da sayarsak 3 sezon ortalama 50 üstü maç oynuyor... Avrupa'nın en üst düzey kulüplerindeki oyuncularında bile eğer 2-3 sezon milli takımla beraber falan full oynarlarsa sonlara doğru bir düşüş oluyor... Kerem'de de o "burnout" olayı oldu bence bu sezon... CL temposu ve ciddiyetindeki maçlar da bindi tabi 2 sezon üstüne...

Geri
Üst Alt