Cevap: # Kim Kallström
Orta sahada oyunun her iki yönünü oynayabilecek ve takımı takip edenlerin büyük çoğunluğunu tatmin edebilecek bir performans sağlayacak oyuncunun çok büyük bonservis ücreti ve maaş ile transfer edilebileceğini düşünüyorum. Bunun en büyük nedenlerinden biri bu tip oyuncu sayısının dünyada fazla olmaması. Kallström eğer transfer edilirse, takımın orta sahadaki lideri olmayacaktır. Maç sıkıştığında sorumluluğu üstlenip takıma ivme kazandıramayacaktır. Elbette bunlar kimi maçlarda gerçekleşebilir ama Kallström'ün asıl işi bu değil. Bu yüzden ufak çaplıda olsa bir Xavi etkisi beklenmemeli. Zaten bunları sürekli yapabilecek kapasitede bir oyuncu olsa bizim transfer edebilme olasılığımız oldukça düşük olacaktı. Kallström maç içinde çalışkan bir görüntü çizen, defansif yönü iyi olan (Elano ile kıyaslayacak olursak, Elano'dan defansif olarak çok çok iyi), mücadelesini 90 dakikaya yayabilecek bir oyuncu. Yaratıcılık özellikleri üst düzey olan bir oyuncu değil, pas yeteneği çok iyidir ve bilindiği üzere çok etkili şutları vardır. Güçlü bir oyuncu olmasını avantaj olarak görsekte, vücut yapısından dolayı biraz hantal bir oyuncu. Fena tekniği olmamasına rağmen bu hantallığı baskı altında top kayıpları yapmasına neden olabiliyor.
Durum böyleyken, orta sahadaki yaratıcılığın artması için etkili bir oyuncunun olması gerekiyor. Bunu sağlayacak oyuncu da Arda'nın geçen sene oynadığı mevkide görev alabilecek bir oyuncu. Yine Arda oynarsa yaratıcılıkta sıkıntı çekebiliriz. Elano'nun da o mevkide verim verebileceğini sanmıyorum. Gerek istikrarsızlığı, gerekse ikili mücadelerde kötü bir performans sergilemesi o mevki için Elano'yu zor kılıyor.
Kallström transferi gerçekleşirse büyük beklentilere girmemek lazım. Henüz olası bonservis bedelini ve alacağı ücreti bilmiyoruz. Buna rağmen büyük paraların ödenmemesini umuyorum.