# Kim Källström

Cevap: # Kim Kallström

Arda saga Berkin sola diycemde, cocugun daha eti ne butu ne. Yoksa ideal bir kanat dinamosu.

Cocuklugumdan beri sagak diyorum, hem daha kolay :)

Bu arada bugun Kallstrom'un en yakin arkadasi ile irtibata gecicem. Insallah herkezi tatmin edicek bir haber alirim.

bu adamin en buyuk özelliklerini yazar misiniz.

agir biri mi?

hizli düsünür mü?

teknigi yerinde mi?

oyun zekasi nasil?

solak mi salak mi?

Ne ağır ne hızlı ikisinin ortası, hızlı düşünür, tekniği ve oyun zekası iyidir, sol ayağını etkili kullanır kaleyi uzaktan görür.

Biz de o orta sahayla (Barış-M.Sarp-Ayhan-Topal-Elano'dan bahsediyorum) finale kadar çıkabilirdik Avrupa Ligi'nde.

Arkalarında Makoun gibi bir adam olmasına rağmen aksamadı diyemem o orta sahaya, daha dengeli bir ortasaha kurulabilir.

Avrupa ligi ve sampiyonlar ligi arasinda daglar kadar fark var.

Daha dengeli bir orta saha kurmak istiyorsak Elano satilmali ama oda satilirsa zaten nerdeyse bütün takim degismis olur ve uyum süreci yüzünden yine cok puan kayiplari yasariz.

Avrupa ligi ve sampiyonlar ligi arasinda daglar kadar fark var.

Daha dengeli bir orta saha kurmak istiyorsak Elano satilmali ama oda satilirsa zaten nerdeyse bütün takim degismis olur ve uyum süreci yüzünden yine cok puan kayiplari yasariz.

Iyide, Elano takima uyum sagladimi ki yeni oyuncunun uyum sureci sorun olsun? Topcunun iyisi gelir ilk sezonunda Neill gibi, Kewell gibi, Ilic gibi, Baros gibi, Keita gibi takir takir topunu oynar.

Iyide, Elano takima uyum sagladimi ki yeni oyuncunun uyum sureci sorun olsun? Topcunun iyisi gelir ilk sezonunda Neill gibi, Kewell gibi, Ilic gibi, Baros gibi, Keita gibi takir takir topunu oynar.

Elano bu sene cok farkli oynayacak bence. Hem lige alisti hemde dünya kupasi gectigi icin kafasi rahat olacak.

Simdi Kim Källström gelecek ama tutacakmi, uyum süreci ne kadar sürecek felan hic bilemeyiz. Aynisi gelecek öbür oyuncular icinde gecerli. Yeni gelecek oyuncu yerine ben suanda Elano'yu tercih ederim.

Bu senede basariz olursak yönetin ve teknik heyetin sonu olacak. Onun icin cok akilli adimlar atmalilar.

Kim Kallstrom'un basarisiz olma ihtimali %0. Transfer gerceklesir ve aksi olursa sitedeki gorevimden derhal muaf olmaya hazirim. Yaninda Ayhan, Sarp, Baris istisnasiz kim oynarsa oynasin bu sozum gecerli. Zaten iyi topcunun yanindakiler yuzunden oynamadigi bir bahaneden ote degil. Elano kac kere iyi seyler yaptida yanindakiler pozisyonun icine etti birakti? Olayi birde oyle dusunmek gerek. Alex veya Emre takir takir paslar atiyo Guiza'ya ama sonucta kaciran Guiza oluyo. Gol pasini veren vermis degil mi?

Bak ama bir oyuncunun performansinin tamamini sergiliyememesi icin hakli bir etken olabilir yanindaki kalitesiz oyuncular, ama Elano koca bir sezon ne oynamis Allah askina.

Kim Kallstrom'un basarisiz olma ihtimali %0. Transfer gerceklesir ve aksi olursa sitedeki gorevimden derhal muaf olmaya hazirim. Yaninda Ayhan, Sarp, Baris istisnasiz kim oynarsa oynasin bu sozum gecerli.

Orasi belli olmaz. Bize ne adamlar geldi ama tutmadilar. Meira, Frank de Boer, Conceicao gibi Källström'de tutmayabilir belki yada gelen öbür adamlardan biri.

Zaten iyi topcunun yanindakiler yuzunden oynamadigi bir bahaneden ote degil. Elano kac kere iyi seyler yaptida yanindakiler pozisyonun icine etti birakti? Olayi birde oyle dusunmek gerek. Alex veya Emre takir takir paslar atiyo Guiza'ya ama sonucta kaciran Guiza oluyo. Gol pasini veren vermis degil mi?

Bak ama bir oyuncunun performansinin tamamini sergiliyememesi icin hakli bir etken olabilir yanindaki kalitesiz oyuncular, ama Elano koca bir sezon ne oynamis Allah askina.

Elano gecen sezon cok iyi olmasada bazi maclarda cok iyi bir performans gösterdi. Mesela Antalya, Bjk, Atletico, Pana, Antep maclarinda gibi.

Deplasmandaki Atletico maci disinda ruhuyla oynadigina tek bir kez sahit olmadim.

Meira kapali kutuydu, zira bizden sonra gittigi takimdada tutunamadi. De Boer'in durumu maglum du, Conceicao ise bence gayet basarili oldu. Taraftarin Maradona beklentisi yuzunden kacarcasina gitti.

kafam karışık şimdi ciddi ciddi düşünelim elano gibi çıkmaz dimi ???

Deplasmandaki Atletico maci disinda ruhuyla oynadigina tek bir kez sahit olmadim.

Meira kapali kutuydu, zira bizden sonra gittigi takimdada tutunamadi. De Boer'in durumu maglum du, Conceicao ise bence gayet basarili oldu. Taraftarin Maradona beklentisi yuzunden kacarcasina gitti.

Antalya deplasmaninda mesela 2-0 geriye düstükden sonra takimi maestro gibi yönetip öndeki adamlari cok iyi pozisyonlara soktuydu.

FM'de tanımı: yorulmak bilmeyen orta saha oyuncusu

Dribbling kabiliyeti üst düzey değil. Yani kanat iç veya forvet arkası oynamaz

Ortasahada hem koşar hem top dağıtır. Box to box diyeceğimiz adamlardan biri

Antalya deplasmanında bizi kurtaran adamlar;

1-Mehmet Topal

2-Harry Kewell

3-Keita

4-Elano

'dur. Mehmet ne kontralar kesmişti, sayamadım.

Yalnız anlamadığım şu var, gündeme ilk gelen isimlerin (Diarra, Song, Grella, M'Bami, vs.) alternatifi (veya öncelikli olan, her neyse) Kallström müymüş yani? İlk oyuncuların pozisyonalr nere, Kallström'ünkü nere... Böyle birşey varsa ortada kadro planlamasında gerçekten çko büyük bir sorun var demektir.

Büyük ihtimal bugün, yarın Kallström açıklanacak. Hemen herkeste bunu biliyor artık. Zaten mehmet şenol'da twitter mesajında ''Kimi gidecek, Kimi gelecek'' diye bir şekilde değinmiş. ben kallström'ün ismini çok duydum, mutlaka birkaç maçınıda Lyon ayağına izlemişimdir ama nasıl oynadığı aklımda kalmadı. Bazı forumlarda Elano gibi oynuyor deniliyor. Öyleyse yandık. İnşallah Galatasaray'a fayda sağlayacak, yaralarına merhem olacak bir futbolcudur. İnşallah burada Linderoth gibi sakatlığı, Lincoln gibi oynamamazlığı tutmaz.

Kallström'ü Elano'yla kıyaslama hatasına düşmeyelim bence.Kesinlikle Elano gibi bir adam değil.İstikrarlı,sağlam bir oyuncu.Elano gibi sıfır faydayla oynamasına imkan vermiyorum

Orta sahada oyunun her iki yönünü oynayabilecek ve takımı takip edenlerin büyük çoğunluğunu tatmin edebilecek bir performans sağlayacak oyuncunun çok büyük bonservis ücreti ve maaş ile transfer edilebileceğini düşünüyorum. Bunun en büyük nedenlerinden biri bu tip oyuncu sayısının dünyada fazla olmaması. Kallström eğer transfer edilirse, takımın orta sahadaki lideri olmayacaktır. Maç sıkıştığında sorumluluğu üstlenip takıma ivme kazandıramayacaktır. Elbette bunlar kimi maçlarda gerçekleşebilir ama Kallström'ün asıl işi bu değil. Bu yüzden ufak çaplıda olsa bir Xavi etkisi beklenmemeli. Zaten bunları sürekli yapabilecek kapasitede bir oyuncu olsa bizim transfer edebilme olasılığımız oldukça düşük olacaktı. Kallström maç içinde çalışkan bir görüntü çizen, defansif yönü iyi olan (Elano ile kıyaslayacak olursak, Elano'dan defansif olarak çok çok iyi), mücadelesini 90 dakikaya yayabilecek bir oyuncu. Yaratıcılık özellikleri üst düzey olan bir oyuncu değil, pas yeteneği çok iyidir ve bilindiği üzere çok etkili şutları vardır. Güçlü bir oyuncu olmasını avantaj olarak görsekte, vücut yapısından dolayı biraz hantal bir oyuncu. Fena tekniği olmamasına rağmen bu hantallığı baskı altında top kayıpları yapmasına neden olabiliyor.

Durum böyleyken, orta sahadaki yaratıcılığın artması için etkili bir oyuncunun olması gerekiyor. Bunu sağlayacak oyuncu da Arda'nın geçen sene oynadığı mevkide görev alabilecek bir oyuncu. Yine Arda oynarsa yaratıcılıkta sıkıntı çekebiliriz. Elano'nun da o mevkide verim verebileceğini sanmıyorum. Gerek istikrarsızlığı, gerekse ikili mücadelerde kötü bir performans sergilemesi o mevki için Elano'yu zor kılıyor.

Kallström transferi gerçekleşirse büyük beklentilere girmemek lazım. Henüz olası bonservis bedelini ve alacağı ücreti bilmiyoruz. Buna rağmen büyük paraların ödenmemesini umuyorum.

Geri
Üst Alt