Kırmızı Gözlü 3 Cin Problemi

Zaten 3'ü de birbirinin gözlerinin kırmızı olduğunu biliyorlar, ben desem ne olacak, biliyoruz lan kör müyüz diye bir cevap alırım en fazla.

Bende böyle düşünüyorum.

Sonuçta her biri diğer ikisinin göz rengini biliyolar ve benim bunu söylemem birşey değiştirmeyecek zaten bildiklerini teyit etmiş olacağım ve onlarda aynı şekilde yaşamaya devam edecekler.

olur anam olur. bak adam diyo ki en az biriniz kırmızı gözlüsünüz. o andan itibaren cinlerin kafaya kurt düşüyor, ya benim gözüm kırmızı renk, ya da başka bilmediğim bir renk. 2 ihtimal var sadece yani. bir cin kendi göz renginin belirsiz olduğunu vrsayarsa da yukarıda yazdığım senaryo gerçekleşir.

Gerçekleşmez

Ben göz rengimi bilmiyorum en az bir kişinin kırmızı gözlü olduğunu biliyorum karşımda 2 çift kırmızı göz var ertesi gün kimse ölmüyor

Biri ölmüyorsa göz rengini bilmiyor demektir ancak buradan çıkaracak bir mana yok

Dolayısıyla kimse ölmez

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gerçekleşmez

Ben göz rengimi bilmiyorum en az bir kişinin kırmızı gözlü olduğunu biliyorum karşımda 2 çift kırmızı göz var ertesi gün kimse ölmüyor

Biri ölmüyorsa göz rengini bilmiyor demektir ancak buradan çıkaracak bir mana yok

Dolayısıyla kimse ölmez

Cinlerin akıl yürütebildiğini düşüneceksin.

Bak kendini bir cinin yerine koyup kendi gözünün kırmızı olmadığını varsaydığında diğerlerinin seni, kendisini ve diğer cini nasıl göreceklerini düşün.

Bak kendini bir cinin yerine koyup kendi gözünün kırmızı olmadığını varsaydığında diğerlerinin seni, kendisini ve diğer cini nasıl göreceklerini düşün.

Tamam da sonuçta kendilerine yeni bir bilgi verilmiyor ki.

Zaten bildikleri birşeyi bir başkası söylüyo ve bu bilgi onlara yeni bir sorgulama yapma gerekliliği getirmiyo.

Eskiden bu sorgulamayı yapmıyolardı da şimdi neden yapsınlar ?

ya aga ben bunu ilk başta gerçek bir olay sandım, " bu muskayı yazdır git en yakın akarsuya at " tarzı cevaplar bekliyordum

Tamam işte söylediğim gibi bildikleri bu kadar en az iki dese değişirdi de bir demiş

Sen birini kendicyerine koyup sonra 3 kişiye göre yorum yapıyorsun

Adam hiç bir zaman ben kırmızı gözlüyüm diye kesinlik getiremez sarı gözlü de olabilir çünkü ayrıca b ve c nin kendisi hakkında ne gördüğünü bilmiyor sadece bir kişiyi bildiğini biliyor o birer kişi de b ve c zaten yani hiç bir zaman emin olamaz

Tamam da sonuçta kendilerine yeni bir bilgi verilmiyor ki.

Zaten bildikleri birşeyi bir başkası söylüyo ve bu bilgi onlara yeni bir sorgulama yapma gerekliliği getirmiyo.

Eskiden bu sorgulamayı yapmıyolardı da şimdi neden yapsınlar ?

bu bi mantık sorusuysa dışarıdan gelen bilginin cinleri o bilginin üzerinden düşünmeye iteceğini varsaymalıyız yoksa zaten hiç kimse hiçbir şey düşünmez sonsuza kadar yaşarlar.

Gözleri görüyorsa birbirlerinin gözlerini görebiliyorlar, yani zaten biliyorlar. Sadece kendi göz renklerini bilmiyorlar.

bu bi mantık sorusuysa dışarıdan gelen bilginin cinleri o bilginin üzerinden düşünmeye iteceğini varsaymalıyız yoksa zaten hiç kimse hiçbir şey düşünmez sonsuza kadar yaşarlar.

Eğer amacımız illa ki cinlerin dışardan gelen bir bilgi sonucunda, bu sorunun üstünde düşündüklerini ele alıp, bu soruya cevap vermekse evet 3.gün sonunda hepsi ölür eyv.

Ama o zaman soruya " verilen bu bilgi neticesinde cinlerin içine iyice kurt düşer ve sorgulamaya başlarlar " tarzı bir ilave yapılması gerektiğini düşünüyorum çünkü daha önce de dediğim gibi zaten bildiğim bişeyi bir başkasından duymak hayatımda hiçbir değişikliğe yol açmaz ...

adszcopywu2.jpg

A cininin düşünme diyagramı

ben ya kırmızı gözlüyüm ya da başka bir renk.

Hayatta kalmam için göz rengimi bilmemem gerek.

dolayısıyla şimdi benim gözlerimin kırmızı olmadığını düşünücem,

1) Anın gözünden olayların b tarafından nasıl görüneceğini düşünüyoruz

b dışarıda bir kırmızı(C) bir başka bir renkte(ben) göz görür.

şimdi(burda kilit nokta olaylara hala A cininin gözünden bakıyor oluşumuz, sadece a cininin bilgilerine ve varsayımlarına sahip olduğunuzu düşünün),

b kendi hayatının devamı için o da gözlerinin kırmızı olmadığını düşünecektir.

şimdi b kendisinin kırmızı olmadığını düşünüyorsa, e ben de kırmızı değilsem zorunlu olarak c kendisinin kırmızı gözlü olduğunu çıkarmalıdır.

yani diğer gün doğumuna c ölmelidir.

2)Anın gözünden olayların c tarafından nasıl görüneceğini düşünelim

c dışarıda bir kırmızı(Bnin göz rengi) bir de başka bir renkte(benim göz rengim) göz görür

şimdi

C kendi hayatının devamı için kendi gözünün kırmızı olmadığını varsayarsa, benim göz rengim de kırmızı değilse b dışarıda iki tane kırmızı olmayan göz görmeli ve de en az 1 kırmızı gözlü cin var bilgisine dayanarak b, kendisinin kırmızı gözlü olduğunu çıkarmalı. Bu durumda b diğer güne ölmelidir.

Yani eğer ben kırmızı gözlü değilsem bye göre c,cye göre de b ölmelidir. Ama a için yaptığımız diyagramı diğer cinlere uygularsak diğer cinler de kendilerinin haricindeki iki cinin gün doğumunda öleceğini bilir. Kimse ölmeyince herkes kendi göz renginin kırmızı olduğunu anlar ve 2. gün doğumunda hepsi ölür.

Daha basit nasıl anlatırım bilemiyorum

A cininin düşünme diyagramı

ben ya kırmızı gözlüyüm ya da başka bir renk.

Hayatta kalmam için göz rengimi bilmemem gerek.

dolayısıyla şimdi benim gözlerimin kırmızı olmadığını düşünücem,

1) Anın gözünden olayların b tarafından nasıl görüneceğini düşünüyoruz

b dışarıda bir kırmızı(C) bir başka bir renkte(ben) göz görür.

şimdi(burda kilit nokta olaylara hala A cininin gözünden bakıyor oluşumuz, sadece a cininin bilgilerine ve varsayımlarına sahip olduğunuzu düşünün),

b kendi hayatının devamı için o da gözlerinin kırmızı olmadığını düşünecektir.

şimdi b kendisinin kırmızı olmadığını düşünüyorsa, e ben de kırmızı değilsem zorunlu olarak c kendisinin kırmızı gözlü olduğunu çıkarmalıdır.

yani diğer gün doğumuna c ölmelidir.

2)Anın gözünden olayların c tarafından nasıl görüneceğini düşünelim

c dışarıda bir kırmızı(Bnin göz rengi) bir de başka bir renkte(benim göz rengim) göz görür

şimdi

C kendi hayatının devamı için kendi gözünün kırmızı olmadığını varsayarsa, benim göz rengim de kırmızı değilse b dışarıda iki tane kırmızı olmayan göz görmeli ve de en az 1 kırmızı gözlü cin var bilgisine dayanarak b, kendisinin kırmızı gözlü olduğunu çıkarmalı. Bu durumda b diğer güne ölmelidir.

Yani eğer ben kırmızı gözlü değilsem bye göre c,cye göre de b ölmelidir. Ama a için yaptığımız diyagramı diğer cinlere uygularsak diğer cinler de kendilerinin haricindeki iki cinin gün doğumunda öleceğini bilir. Kimse ölmeyince herkes kendi göz renginin kırmızı olduğunu anlar ve 2. gün doğumunda hepsi ölür.

Daha basit nasıl anlatırım bilemiyorum

Hayır yanlış.

Ayrıca bu çıkarım yine Anın gözünde olduğu için C bir bilgiye vakıf değil

Ve ayrıca A'ya göre B'nin kırmızı olmadığını düşünmesi birşeye değiştirmiyor.A'ya göre kırmızı

Hatta her hangi bir cine göre bırak en az bir kişinin kırmızı olma olayını en az iki kişi kırmızı gözlüdür

Geri
Üst Alt