Kırmızı Gözlü 3 Cin Problemi

A cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Anın rengi gördüğünü bilir

B cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Bnin rengi gördüğünü bilir

C cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Cnin rengi gördüğünü bilir

Dışarıdan en az biriniz kırmızı gözlü bilgisi gelince,

Bizim A cini olduğumuzu düşünelim,

eğer ben kırmızı gözlü değilsem, B de kendisi kırmızı gözlü değilse diye düşünürse C'nin sadece kendisinin kırmızı gözlü olduğunu öğreneceğini anlar ve gün doğumu C nin ölmesi lazım olacağını düşünür. Aynı şekilde eğer ben kırmızı gözlü değilsem C de kendisinin kırmızı gözlü olmadığını düşünürse Bnin geriye kalan tek kırmızı gözlü cin olacağını kendisinin anlayacağını ve gün doğumu öleceğini bilir. Yani diğer gün doğumu en az bir kişi ölmezse ben kırmızı gözlüyümdür.

Bu düşünceyi 3 cin içinde yapabiliriz. Cevap 1

A cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Anın rengi gördüğünü bilir

B cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Bnin rengi gördüğünü bilir

C cini 2 kırmızı görür diğerlerinin bir kırmızı ve bir Cnin rengi gördüğünü bilir

eğer ben kırmızı gözlü değilsem, B de kendisi kırmızı gözlü değilse diye düşünürse C'nin sadece kendisinin kırmızı gözlü olduğunu öğreneceğini anlar ve gün doğumu C nin ölmesi lazım olacağını düşünür. Aynı şekilde eğer ben kırmızı gözlü değilsem C de kendisinin kırmızı gözlü olmadığını düşünürse Bnin geriye kalan tek kırmızı gözlü cin olacağını kendisinin anlayacağını ve gün doğumu öleceğini bilir. Yani diğer gün doğumu en az bir kişi ölmezse ben kırmızı gözlüyümdür.

Mantıkın iflas ettiği an

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Biz küçükken o 3 harfli şeyin ismini çok telaffuz edersen gecesinde musallat olurlar derlerdi. Alimlerin kitaplarında buna benzer bir çok hikaye ve olay vardır. 3harflilerin en çok sevdiği şey insanlara musallat olmakmış. Benden uyarması hadi kolay gelsin.

Simdi senin mantigina göre hepsi ölecek mi?

Uc cinin de gunes gordugunde olmesi mumkun. Zira soyle bir durum var. Bu hepsi icin gecerli. Hic biri renklerden gozlerden konusmadigi ve ayna olmadigi icin kendi gozlerini bilemez. Kirmizi rengi bilmedigi icin ve her cin karsisindaki iki cinin gozlerini gordugunde onlarin ayni goze sahip oldugunu idrak ettiginde kendi gozunjn farkli oldugunu dusunecek ve guneste olecek. Bu gider cinler icinde gecerli. Cevap ucude guneste olur

LG-E400 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Seli salı kurduğun varsayımların hepsi yanlış

Ben A ciniyim

şimdi

kırmızı gözlüyümdür ya da değilimdir di mi?

eğer kırmızı gözlü değilsem şu ihtimaller olmalıdır;

B bir kırmızı renkli göz bi de benim göz rengimi görecektir. Şimdi ben A cini olarak şöyle düşünüyorum, B kendi göz rengini bilmiyor. O da kendince düşünüyor ki ya kırmızı gözlüyüm ya da değilim. Eğer B kendisinin kırmızı gözlü olmadığı ihtimalini göz önüne alırsa, ben de kırmızı gözlü değilsem B Cnin dışarıda iki tane kırmızı renk olmayan göz gördüğünü düşünür ve en az bir kırmızı gözlü olduğunu düşünür ve gün doğumu ölür. Aynı şekilde C de kendinin kırmızı gözlü olmadığını varsayarsa ben de kırmızı gözlü olmadığıma göre Bnin kendisinin kırmızı gözlü olması gerektiğini anlayacağını düşünür ve Bnin gün doğumu ölmesini bekler. Yani eğer ben -A cini olarak- gün doğumunda 2 ölüm görmezsem kırmızı gözlüyümdür.

A için yaptığımız diyagramı B ve C içinde yaparız yani herkes diğer iki cinin gün doğumunda ölmesi gerektiğini aksi takdirde kırmızı gözlü olduğunu anlayacağını bilir. Sonuçta 1 gün doğumu geçer kimse ölmez herkes kendisinin de kırmızı gözlü olduğunu bilir ve diğer gün doğumu ölürler.

Cevap 1

Ben A ciniyim

şimdi

kırmızı gözlüyümdür ya da değilimdir di mi?

eğer kırmızı gözlü değilsem şu ihtimaller olmalıdır;

B bir kırmızı renkli göz bi de benim göz rengimi görecektir. Şimdi ben A cini olarak şöyle düşünüyorum, B kendi göz rengini bilmiyor. O da kendince düşünüyor ki ya kırmızı gözlüyüm ya da değilim. Eğer B kendisinin kırmızı gözlü olmadığı ihtimalini göz önüne alırsa, ben de kırmızı gözlü değilsem B Cnin dışarıda iki tane kırmızı renk olmayan göz gördüğünü düşünür ve en az bir kırmızı gözlü olduğunu düşünür ve gün doğumu ölür. Aynı şekilde C de kendinin kırmızı gözlü olmadığını varsayarsa ben de kırmızı gözlü olmadığıma göre Bnin kendisinin kırmızı gözlü olması gerektiğini anlayacağını düşünür ve Bnin gün doğumu ölmesini bekler. Yani eğer ben -A cini olarak- gün doğumunda 2 ölüm görmezsem kırmızı gözlüyümdür.

A için yaptığımız diyagramı B ve C içinde yaparız yani herkes diğer iki cinin gün doğumunda ölmesi gerektiğini aksi takdirde kırmızı gözlü olduğunu anlayacağını bilir. Sonuçta 1 gün doğumu geçer kimse ölmez herkes kendisinin de kırmızı gözlü olduğunu bilir ve diğer gün doğumu ölürler.

Cevap 1

Yanlış

3 cinede gözlük hediye ediyorum konuyu kapatalım

2 ihtimal var, ya gene hiç konuşmazlar ve göz renklerini öğrenmezler, mutlu mesut yaşamaya devam ederler, ya da birisi panik atak geçirir diğerine söyler, ondan sonra diğeri de ona söyler, derken hepsi kırmızı gözlü olduklarının farkına varır ve ilk gün doğumuyla hepsi tahtalı köy. Yani kısaca, ya hep ya hiç..

Bilme ihtimali varsa bile bence cin o kadar düsünmemistir ve göz rengini bilmiyordur halen. Ölecegini bile bile bunu neden düsünsün

Zaten 3'ü de birbirinin gözlerinin kırmızı olduğunu biliyorlar, ben desem ne olacak, biliyoruz lan kör müyüz diye bir cevap alırım en fazla.

Hiç bir zaman kendi göz renginden emin olamaz seyi sayı geç tek kilit nokta bu

olur anam olur. bak adam diyo ki en az biriniz kırmızı gözlüsünüz. o andan itibaren cinlerin kafaya kurt düşüyor, ya benim gözüm kırmızı renk, ya da başka bilmediğim bir renk. 2 ihtimal var sadece yani. bir cin kendi göz renginin belirsiz olduğunu vrsayarsa da yukarıda yazdığım senaryo gerçekleşir.

Geri
Üst Alt