Kitap Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Kitap Önerileri

İhsan oktay anar suskunlar ve puslu kitalar atlasini tavsiye ederim

Cevap: Kitap Önerileri

One+Day+-+cover.jpg

250px-Other_Boleyn_Girl.jpg

7-Olasiliksiz.jpg

zar+adam.jpg

Gogol'un Palto'sunu yeni bitirdim hakkaten güzel bir klasikmiş mutlaka okunmalı..

Gogol'un Palto'sunu yeni bitirdim hakkaten güzel bir klasikmiş mutlaka okunmalı..

"Hepimiz Gogol'un Paltosu'ndan çıktık" dediği iddia edilir Dostoyevski'nin.

Beyaz Geceler'i okumuş muydun? Kısa öykülerden en sevdiğimdir. Hele bir radyo tiyatrosu vardı ki enfes.

Hatta radyo tiyatrosunun finali, Beyaz Geceler'den biraz daha iyi :D

Gogol'u ve özellikle Palto'yu ben de çok severim. Şu sıralar Türk klasiklerine sardım, bir yerde de set gibi bir şey buldum onları okuyorum. Araba Sevdası'na başlayacağım, gerçi lisede falan biraz bahsedilmişti tabi ki o kitaplardan ama ders olarak değil keyif olarak okuyunca çok başka geliyor.

christy Brown-sol ayağım. eğer okumadıysanız mutlaka okuyun derim.

"Hepimiz Gogol'un Paltosu'ndan çıktık" dediği iddia edilir Dostoyevski'nin.

Beyaz Geceler'i okumuş muydun? Kısa öykülerden en sevdiğimdir. Hele bir radyo tiyatrosu vardı ki enfes.

Hatta radyo tiyatrosunun finali, Beyaz Geceler'den biraz daha iyi :D

Palto denince akla ilk Dostoyevski'nin sözü gelir zaten :) Beyaz Geceler'i okumadım, listeye alayım..

christy Brown-sol ayağım. eğer okumadıysanız mutlaka okuyun derim.

Orta okuldayken Türkçe dersinde okutmuşlardı, zevk alarak okuduğum ilk kitap diyebilirim kendisi için. Bunun ikincisini de görmüştüm bir yerde fakat acelem vardı alamadım, sonra da unuttum. İyi oldu hatırladığım. :ayatollah:

orta bacagımı okuyan varmı

Palto denince akla ilk Dostoyevski'nin sözü gelir zaten :) Beyaz Geceler'i okumadım, listeye alayım..

Liste miste yapma ufacık kitap zaten al oku :D

Üstelik Dostoyevski'nin o kitabı lise çağlarında yazdığı söylenir ki, kadın psikolojisini bu kadar iyi anlatan başka kitap görmedim.

My Left Foot'un filmini izlemiştim çok güzeldi..Daniel Day Lewis bu filmdeki performansıyla en iyi erkek oyuncu Oscar'ını almıştı hatta..

Beyaz Geceler Radyo Tiyatrosu'nda kitaptaki son bölüm yok. Bu da finali daha çarpıcı yapıyor.

[GG]Kitapta kadın eski sevgilisi görünce, sevinçten ne yapacağını şaşırmış evlilik planları yapan adamımızı bırakıp ona döner. Adamı bir daha aramaz ve finalde bir mektup yazıp özür diler. Radyo tiyatrosu ise çok vurucu biter, direk o gece hemen eski sevgilinin gelmesi ile sonlaır hikaye. eski sevgilisi adamın kim olduğunu sorar, kadın "bir dost, iyi niyetli bir dost" diye cevap verir[/GG]

Orta okuldayken Türkçe dersinde okutmuşlardı, zevk alarak okuduğum ilk kitap diyebilirim kendisi için. Bunun ikincisini de görmüştüm bir yerde fakat acelem vardı alamadım, sonra da unuttum. İyi oldu hatırladığım. :ayatollah:

ikincisi olduğundan hiç haberim yoktu bir araştırayım onu da :) benim için özel bir yeri var bu kitabın. 13-14 yaşlarımdayken profesyonel basketbol oynuyordum ve hayatımı da bu işe adamıştım neredeyse. sonra ağır bir sakatlık geçirdim ve ameliyat oldum. tabi ki basketbol hayatım da bitti ve psikolojik çöküntü içine girdim o sıralarda. çocukluk işte :) ameliyattan bir süre sonra bu kitabı okudum ve elimdekilerin değerini anladım bu kitap sayesinde. hatta olaylara farklı gözle bakmaya başladım bile diyebilirim o yaşlarda :)

beyaz geceleri evde buldum şimdi daha once okudum sanıyodum d okumamışım okıyım 80 sayfa

Yüzbaşının Kızı, Aleksandr Puşkin.

Kitap okumaya üşenenlere tavsiyemdir. İlk 20-30 sayfasını okuyun sonra gerisi kendiliğinden gelicektir. 1 günde bitirdiğim tek kitap, fazla da uzun değil zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt