Konser Organizasyonu Yapacağım Ancak Sanatçıya Karar Veremiyorum

Arto

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dediğin olması gereken,ama bunların gerçekleşme olasılığı imkansıza yakın.Realitelere bağlı konuşacak olursak,halkın hemfikir olup olmaması önemli.Yoksa,her gelen kendi ideolojisine göre şekillendiriyor devletin bütün yapısını,kadrolarını.Liyakat sistemi diye bir şey yok.Bunlar bile demokrasi tanımına ters.

Olmaması olmayacağı veya olmaması gerektiği anlamına gelmiyor.

Halkın bunu normal karşılamasında problem var.

Dünya sürekli evrilen bir yer. Yazdığın mesajdan açıkçası düzen böyleyse ben de/bizde bu düzene uymalıyız mesajı alıyorum. Her birey sınırlarını zorlayarak milletini yüceltmeyi hedef haline getirirse bu sıkıntı çözülür.

Bizim tarz ülkelerde emeksiz yemek peşinde gidildiği için ve insanlar kendilerini kültürel ve bilimsel yönden zorlamadıkları için bu oluyor. Bunu yapmaya çalışan insanlarda marjinal, deli vs adlandırılarak bastırılmaya çalışılıyor.

Cahil olduğunun bile farkında olmayan bir toplum haline geldik ya da cahilliği umursamaz diyelim.

100 yıl önce Atatürk'ün koyduğu vizyonu, bakın siyasi anlamda değil modernizasyon ve içsel doluluğu kastediyorum hayata geçirecek birileri lazım bu memlekete. Boş laflar ile safsatalar ile günü yorumlamaya çalışırsan sabun köpüğü etmeyecek saçmalıklar silsilesi olan Arda'nın uçkurunu, Dirilişleri, Kurtlar Vadisi'nin kahvelerde tartışmaya devam edersin.

100 yıl geçti halen saçma sapan siyasetçilerin kayık kavgasını izliyoruz. İşin vahimi hiç birinin derdi de medeniyeti ve ülkeyi ileriye götürmek değil iktidar olmak, güç erkini eline geçirip imtiyazlılar sürüsü yaratmak ve kendi fikirlerini dikte etmeye çalışmak.

Cumhuriyet ve demokrasinin tanımı itaatkar köleler değil, kendi gücünün farkında, toplumu düşünen ve bireysellikten arınmış olmayı gerektiriyor.

Bunları yapacak olanların da son 60 yılda denenen muhafazakar taklidi yapan merkez sağcıların olmadığı çok açık.

Meseleye böyle bakarsak daha doğru yorumlamış olmaz mıyız?

Hani hep büyük resmi görmek lazım diyoruz ya işte o büyük resim tam olarak budur kanaatindeyim.

Olmaması olmayacağı veya olmaması gerektiği anlamına gelmiyor.

Halkın bunu normal karşılamasında problem var.

Dünya sürekli evrilen bir yer. Yazdığın mesajdan açıkçası düzen böyleyse ben de/bizde bu düzene uymalıyız mesajı alıyorum. Her birey sınırlarını zorlayarak milletini yüceltmeyi hedef haline getirirse bu sıkıntı çözülür.

Bizim tarz ülkelerde emeksiz yemek peşinde gidildiği için ve insanlar kendilerini kültürel ve bilimsel yönden zorlamadıkları için bu oluyor. Bunu yapmaya çalışan insanlarda marjinal, deli vs adlandırılarak bastırılmaya çalışılıyor.

Cahil olduğunun bile farkında olmayan bir toplum haline geldik ya da cahilliği umursamaz diyelim.

100 yıl önce Atatürk'ün koyduğu vizyonu, bakın siyasi anlamda değil modernizasyon ve içsel doluluğu kastediyorum hayata geçirecek birileri lazım bu memlekete. Boş laflar ile safsatalar ile günü yorumlamaya çalışırsan sabun köpüğü etmeyecek saçmalıklar silsilesi olan Arda'nın uçkurunu, Dirilişleri, Kurtlar Vadisi'nin kahvelerde tartışmaya devam edersin.

100 yıl geçti halen saçma sapan siyasetçilerin kayık kavgasını izliyoruz. İşin vahimi hiç birinin derdi de medeniyeti ve ülkeyi ileriye götürmek değil iktidar olmak, güç erkini eline geçirip imtiyazlılar sürüsü yaratmak ve kendi fikirlerini dikte etmeye çalışmak.

Cumhuriyet ve demokrasinin tanımı itaatkar köleler değil, kendi gücünün farkında, toplumu düşünen ve bireysellikten arınmış olmayı gerektiriyor.

Bunları yapacak olanların da son 60 yılda denenen muhafazakar taklidi yapan merkez sağcıların olmadığı çok açık.

Meseleye böyle bakarsak daha doğru yorumlamış olmaz mıyız?

Hani hep büyük resmi görmek lazım diyoruz ya işte o büyük resim tam olarak budur kanaatindeyim.

Haklısın,ancak bunların realiteye dönüşmesi,seçim propagandası sırasında bunları vaat etmekle olmaz.Ya Akp'nin 2002'de ılımlı söylemlerle gelip nasıl kendi kitlesini dönüştürdüyse aynısını yapacaksın,veya cumhuriyetin kuruluşundaki koşullar gibi bir anda oldu bittiye gelecek bunlar.Başka türlü imkansız.Toplumun şu anki dinamiklerini anlamadan toplumu değiştiremezsiniz.

selamun-aleykum-desem-kac-begeni-gelir-capsi-2.jpeg

Yani cumhurbaşkanı ne derse sorgusuz sualsiz kabul mü ediyorlar sana göre?

Genel anlamda evet. Bizim ülkedeki kadar siyasi bir lidere gösterilen asiri sevgi var midir acaba baska bir yerde. Burada kastim uzun adam.

Mesela Almanya da "ben Merkel'in g.t kiliyim" diyenini görmedim. Ne bilim Merkel'e sarkilar yazan ve bununla prim yapip milletvekili olan bir sanatciyi görmedim.

Son düzenleme:
Genel anlamda evet. Bizim ülkedeki kadar siyasi bir lidere gösterilen asiri sevgi var midir acaba baska bir yerde. Burada kastim uzun adam.

Mesela Almanya da "ben Merkel'in g.t kiliyim" diyenini görmedim. Ne bilim Merkel'e sarkilar yazan ve bununla prim yapip milletvekili olan bir sanatciyi görmedim.

Kuzey kore. Onun da nasil bi bataklikta oldugunu herkes biliyor sanirim. Tr de oraya dogru gidiyor. Ha bu millet hakediyor mu dersen, sonuna kadar hakediyor, hatta fazlasini bile hakediyor. Bizdeki koyun sürüsü var oldugu sürece coban eksik olmaz.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Ben halkın çoğunun bir fikri dahi olduğundan emin değilim.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Sana bi animi anlatayim. Bi yaz günü memlekete tatile gitmisim, kahvedeyiz, malum sahis yine mitinglerde boy boy gösteris yapiyor ve plak dönüp dolasip yine ucuk secil rakamlara geliyor. Tabi malum sahis her yaptigini eski parayla söylüyor ve o ara yine katrilyonlar falan hava da ucuyor. Kahvede de tvden takip ediyor bi amca ve bögürerek "vaay tayyip agam, helal sana" diyor. Tabi ben dayanamadim, emmiye sordum "amca cahilligime ver bu katrilyon hangi rakam oluyor, kac sifiri vardir?" Amcanin bana cevabi: "bilmiyorum ama coktur" o an o amcanin yasina basina bakmadan suratina tüküresim geldi ama tabi ki yapmadim, fakat ayaga kalktim ve gercekten de agir rencide edici fakat hakaret icermeyen bi laf soktum ki herifin surati mosmor oldu, sonra arkadaslarla biraz takildik ve gittik. Her sene gittigimde o amcayi sorarim oradaki ahaliye, o gün bugündür o kahveye ugramiyormus. Laf oturdu bi kere

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

Tartışmaya müdahil olmak istiyorum destur var mı?

Ugur Isilak diyerek konuyu siyasete cektigim icin kusura bakmayin mesajlar editlenebilir istiyorsaniz rahatsiz ediciyse.

Yani cumhurbaşkanı ne derse sorgusuz sualsiz kabul mü ediyorlar sana göre?

Bak bugün trt yi dolar 3.30 un üzerine çıkmışken türk lirasının değer kazandığını söylüyordu şimdi soruyorum sana göre bu millet bu adamın söylediğini neden sorgusuz sualsiz kabul etmesin?

Bak bugün trt yi dolar 3.30 un üzerine çıkmışken türk lirasının değer kazandığını söylüyordu şimdi soruyorum sana göre bu millet bu adamın söylediğini neden sorgusuz sualsiz kabul etmesin?

Ben öyle hiçkimse yok,herkes aydındır demedim ki.Bence Tayyip Erdoğan ne dese sorgusuz sualsiz kabul eden,komünist olsa komünist olacak,Chp'ye oy atın dese atacak kitle %10-15 arasıdır,geçmez bu yüzdeyi.%50'yi böyleymiş gibi kabul etmek doğru bir yaklaşım değil,çok değil 7 Haziran seçimlerinde %10 oy kaybetti bu parti.İma edildiği gibi herkes öyle olsaydı,bu denli oy kaybını yaşamadıkları gibi arttırırlardı.Akp'nin içinde de çok farklı fraksiyonlar var.Bir zamanlar Anap,Dyp falan vardı,nereye gitti bu oylar?Akp'de toplandı işte.Bunların da toplamı %10 civarıdır.Bu merkez sağ-liberal karışımı kesimin yanında Refah Partisi'nin kemik oyları da var,dindar-muhafazakar kesim,%20'lik.%6-7 civarı Mhpliler de Akp'ye oy veriyor.Sizin kastettiğiniz,muhafazakar kesimle Tayyip Erdoğan ne dese kabul eden kesim.Onların da toplamı Akp'nin %50'sinin içinde %30'dur en fazla.Bak en fazla o da.Öyle bu ülkenin yarısı Akpli,bu asla değişmez gibi bir kural yok.Adam gibi bir sağ alternatif olmadığı için o oylar Akp'ye gidiyor.Mhp'nin başına vizyoner bir yönetim gelse,en kötü ihtimal Akp'ye giden oylarını alır,merkez sağ oylarından da payını alabilir.Olay alternatifsizlik tamamen.

Yarısının veya %70'nin hemfikir olup olmadığı değil tek bir kişinin bile farklı bir düşüncesi varsa onu önemsemektir önemli ve doğru olan.

Demokrasi'yi sadece çoğulların tiranlığı olarak gören insanlık yüzünden bugün dünya da ve bu ülke de acılar yaşanıyor.

Gereksiz bağnazlık, gereksiz bir ırkçılık, gereksiz ölçüde bencillik ve kibir.

Da-lar bitişik olacak
Murat Urhan Murhan bey güzel Türkçemize mukavemet suçundan beyefendi hakkında yasal işlem başlatır mısınız?
Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri
Üst Alt