- 12 Haziran 2011
- 72.205
- 21.807
- 2.743
Arto
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dediğin olması gereken,ama bunların gerçekleşme olasılığı imkansıza yakın.Realitelere bağlı konuşacak olursak,halkın hemfikir olup olmaması önemli.Yoksa,her gelen kendi ideolojisine göre şekillendiriyor devletin bütün yapısını,kadrolarını.Liyakat sistemi diye bir şey yok.Bunlar bile demokrasi tanımına ters.
Nereden çıktı şimdi bu, kim iddia etti ki böyle bir şeyi ?
O mesajı benim yazdığıma ithafen yazmamış mıydın?
Olmaması olmayacağı veya olmaması gerektiği anlamına gelmiyor.
Halkın bunu normal karşılamasında problem var.
Dünya sürekli evrilen bir yer. Yazdığın mesajdan açıkçası düzen böyleyse ben de/bizde bu düzene uymalıyız mesajı alıyorum. Her birey sınırlarını zorlayarak milletini yüceltmeyi hedef haline getirirse bu sıkıntı çözülür.
Bizim tarz ülkelerde emeksiz yemek peşinde gidildiği için ve insanlar kendilerini kültürel ve bilimsel yönden zorlamadıkları için bu oluyor. Bunu yapmaya çalışan insanlarda marjinal, deli vs adlandırılarak bastırılmaya çalışılıyor.
Cahil olduğunun bile farkında olmayan bir toplum haline geldik ya da cahilliği umursamaz diyelim.
100 yıl önce Atatürk'ün koyduğu vizyonu, bakın siyasi anlamda değil modernizasyon ve içsel doluluğu kastediyorum hayata geçirecek birileri lazım bu memlekete. Boş laflar ile safsatalar ile günü yorumlamaya çalışırsan sabun köpüğü etmeyecek saçmalıklar silsilesi olan Arda'nın uçkurunu, Dirilişleri, Kurtlar Vadisi'nin kahvelerde tartışmaya devam edersin.
100 yıl geçti halen saçma sapan siyasetçilerin kayık kavgasını izliyoruz. İşin vahimi hiç birinin derdi de medeniyeti ve ülkeyi ileriye götürmek değil iktidar olmak, güç erkini eline geçirip imtiyazlılar sürüsü yaratmak ve kendi fikirlerini dikte etmeye çalışmak.
Cumhuriyet ve demokrasinin tanımı itaatkar köleler değil, kendi gücünün farkında, toplumu düşünen ve bireysellikten arınmış olmayı gerektiriyor.
Bunları yapacak olanların da son 60 yılda denenen muhafazakar taklidi yapan merkez sağcıların olmadığı çok açık.
Meseleye böyle bakarsak daha doğru yorumlamış olmaz mıyız?
Hani hep büyük resmi görmek lazım diyoruz ya işte o büyük resim tam olarak budur kanaatindeyim.
Yok yahu nereden çıkardın...
Talha'nın Ümit Davala mesajına atfen yazmıştım onu![]()
Öyle ama,şimdiki hükümetin bunu daha ağır yapması öncekileri aklamaz ki.
Ben halkın çoğunun bir fikri dahi olduğundan emin değilim.Haklısın,ama halkın yarısı senle hemfikir değil görünen o ki.
Ben halkın çoğunun bir fikri dahi olduğundan emin değilim.
Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yani cumhurbaşkanı ne derse sorgusuz sualsiz kabul mü ediyorlar sana göre?
Genel anlamda evet. Bizim ülkedeki kadar siyasi bir lidere gösterilen asiri sevgi var midir acaba baska bir yerde. Burada kastim uzun adam.
Mesela Almanya da "ben Merkel'in g.t kiliyim" diyenini görmedim. Ne bilim Merkel'e sarkilar yazan ve bununla prim yapip milletvekili olan bir sanatciyi görmedim.
Ben halkın çoğunun bir fikri dahi olduğundan emin değilim.
Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk
Yani cumhurbaşkanı ne derse sorgusuz sualsiz kabul mü ediyorlar sana göre?
Bak bugün trt yi dolar 3.30 un üzerine çıkmışken türk lirasının değer kazandığını söylüyordu şimdi soruyorum sana göre bu millet bu adamın söylediğini neden sorgusuz sualsiz kabul etmesin?
Yarısının veya %70'nin hemfikir olup olmadığı değil tek bir kişinin bile farklı bir düşüncesi varsa onu önemsemektir önemli ve doğru olan.
Demokrasi'yi sadece çoğulların tiranlığı olarak gören insanlık yüzünden bugün dünya da ve bu ülke de acılar yaşanıyor.
Gereksiz bağnazlık, gereksiz bir ırkçılık, gereksiz ölçüde bencillik ve kibir.
Ugur Isilak diyerek konuyu siyasete cektigim icin kusura bakmayin mesajlar editlenebilir istiyorsaniz rahatsiz ediciyse.