Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanların pozitif olmasının bu denli bir felaket yaratacağını kim bilebilirdi

1584281940658.webp

Doktor olarak yaziyorum. En guncel epidemiyolojik calismalar Coronavirus`un olum oraninin yuzde 1 oldugunu gosteriyor. Gripte ise bu oran %0.1. Yalniz bu oran makasi yas arttikca aciliyor. 60 Yasin uzerinde Gripin olum orani yaklasik Yuze 1 iken , guncel calismalar coronavirusun Yuzde 10 a kadar cikabildigini gosteriyor. Bir onemli ayrinti daha sezonsal grip virusu Nisan ayindan itibaren azalmaya basliyor havanin isinmasiyla birlikte. Yapilan calismalar coronavirusun sicak ortama dayanikli oldugunu gosteriyor. Yani bu salgin onumuzdeki sonbahar aylarina kadar devam edebilir.

Gorunen o ki Yuzbinlerce insan olecek. Virusun bu kadar insani infekte ederken mutasyona ugrayip daha kuvvetli cikma ihtimali de var. Bu senaryo iste milletin tasak gectigi Apocalypse senaryosu.

İran'da "alkolün #koronavirüs'e iyi geldiği" söylentileri üzerine sahte içki içerek hayatını kaybedenlerin sayısı 138'e yükseldi.

Doktor olarak yaziyorum. En guncel epidemiyolojik calismalar Coronavirus`un olum oraninin yuzde 1 oldugunu gosteriyor. Gripte ise bu oran %0.1. Yalniz bu oran makasi yas arttikca aciliyor. 60 Yasin uzerinde Gripin olum orani yaklasik Yuze 1 iken , guncel calismalar coronavirusun Yuzde 10 a kadar cikabildigini gosteriyor. Bir onemli ayrinti daha sezonsal grip virusu Nisan ayindan itibaren azalmaya basliyor havanin isinmasiyla birlikte. Yapilan calismalar coronavirusun sicak ortama dayanikli oldugunu gosteriyor. Yani bu salgin onumuzdeki sonbahar aylarina kadar devam edebilir.

Gorunen o ki Yuzbinlerce insan olecek. Virusun bu kadar insani infekte ederken mutasyona ugrayip daha kuvvetli cikma ihtimali de var. Bu senaryo iste milletin tasak gectigi Apocalypse senaryosu.
E ağzımıza da sıçaydın tam olaydı doctor bu nasıl haber

Koronanin sicakta etksini kaybetmeyecegini kim.ongoruyor ?

Koronanin sicakta etksini kaybetmeyecegini kim.ongoruyor ?

15 yıldır Sars'ın tedavisini veya aşısını bulamayan doktorlar ve bilim adamları. Amerikan medyasından zorla mı pompalıyorlar bilmiyorum ama sürekli en kötü senaryolar dile getiriliyor. Daha önce 4 virüs aynı şekilde son bulmuş ama adamlar Vecihi gibi bunun gelişi başka diyorlar. Mutasyona uğrarsa etkisini kaybetme ihtimali de var, yok 2 kat insanı öldürür diyorlar. Ekonomik kaygılarla 2 hafta ülke geneli karantina uygulamayan dünya liderleri %60-70'e bulaşacak diye realisti oynamayı tercih ediyorlar. İşin kısası birilerinin cebinden daha az para çıksın diye daha çok insan ölecek, sonra daha çok insan ölmesin diye birilerinin cebine daha çok para girecek. Herkesin tu kaka ettiği, benim de hergün beddualarla andığım Çin'in Wuhan'da yaptığı gibi bir tam tedavi yoluna gidilse şimdiye bu pandeminin riski %80 oranında düşürülürdü. Onun yerine hergün binlerce ''uzman'' televizyonlara çıkıp insanları kaosa sürüklüyorlar. 50 yıldır çözemedikleri virüs için ''ellerinizi güzel yıkayın yalnız'' demekten fazlasını yapabiliyorlarmış gibi.

E ağzımıza da sıçaydın tam olaydı doctor bu nasıl haber

Pozitif yonden bakarsak virusun tek bir yayilma yontemi var. Solunum yolu. Hapsirik Oksuruk sirasinda virusle yuklu damlaciklar yaklasik bir metre mesafeye kadar yayilabiliyor. Virus havada kalmiyor saniyeler icinde yere dusuyor. Cin enfeksiyonu bu bilincle kontrol altina aldi. Sokaga cikma yasagi. Ekonominin icine edecek dogru ancak hizli ve tek cozum bu. Italyada ise ozellikle Kuzey tarafinda sokaga cikma yasagi ve butun mekanlarin kapanmasi tedbiri onceden alindi. Italyanin kuzey sehirlerinden gelen data yeni vaka sayisinin gun gectikce azaldigini gosteriyor.

@Murat Saylak RWTH da bütün sinavlar iptal edilmis yarindan itibaren. Ögrencilerin Üniversite ye baski uygulamasi sonuc getirdi demek ki.

Muhtemelen senin Üni'de de sinavlari iptal ederler, NRW deki eyalet bakanlari falan bu yönde karar vermis sizin Rheinland Pfalz da yapar herhalde.

Benim kardesim su an sevincten yerinde duramiyor.

virüs aileden birine bulaştığı an İslamiyetten daha hızlı yayılıyor etrafa. pezevenk doğmamış çocuklarımıza bile saldırıyormuş yaw. bizde genciz hafif atlatırız diye dolaşıyoruz. meğer kısır yapma ihtimali de varmış
Kısırlık mı? Burada da günlük ateş talimi yapanlar kuru sıkı anılarının anlatıyor :D Bari poşete falan sarıp buzluğa atın yav geleceğimiz karanlık :D

@Murat Saylak RWTH da bütün sinavlar iptal edilmis yarindan itibaren. Ögrencilerin Üniversite ye baski uygulamasi sonuc getirdi demek ki.

Muhtemelen senin Üni'de de sinavlari iptal ederler, NRW deki eyalet bakanlari falan bu yönde karar vermis sizin Rheinland Pfalz da yapar herhalde.

Benim kardesim su an sevincten yerinde duramiyor.
bugün ögle vakti 11:40 gibi uni president herkese mail atti sinavlar iptal diye. alternatif tarih cikarmaya calisacagiz diyorlardi. kesinlike nisana kadar sinav yok. 20 nisandan önce yeni dönem acilmayacak. sasirttilar bizi. sürekli sinavlar yapilacak diyorlardi üc kagitcilar.

Yıllardır Migros Sanal Market reklamını duyarım. Ne güzel bir şey bir gün kullanırım dedim. O gün bugün dedim ve yükledim üye oldum. Alkollü ürünleri satmıyorlar. Şaka gibi!

bugün ögle vakti 11:40 gibi uni president herkese mail atti sinavlar iptal diye. alternatif tarih cikarmaya calisacagiz diyorlardi. kesinlike nisana kadar sinav yok. 20 nisandan önce yeni dönem acilmayacak. sasirttilar bizi. sürekli sinavlar yapilacak diyorlardi üc kagitcilar.

Yav bi de Aachen riskli bölge de, 20 km yakininda Heinsberg var virüsün cirit attigi sehir. Bu riske giremezlerdi zaten.

Artik üniler simdi haril haril calisir sinavlara yedek terminler bulmak icin. 5 hafta zaman var simdi bütün ögrenciler memlekete gider, Türkiye deki ayni risk burada da olacak simdi. Tasiyici olarak ailelerin yanina giden fazla vaka olmaz insallah.

Yıllardır Migros Sanal Market reklamını duyarım. Ne güzel bir şey bir gün kullanırım dedim. O gün bugün dedim ve yükledim üye oldum. Alkollü ürünleri satmıyorlar. Şaka gibi!
migrosla alakası yok onun alkolun internetten satışını yasakladılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt