Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kolonyasına azıcık fare zehri ekleseydin toplum sağlığı açısından iyi olurdu be hocam.

Şakası bir yana hala ''virüs mirüs yok, bak dışarıda geziyor insanlar ameriganın oyunları bunlar'' diyen tayfa yüzünden yayılacak bu mesele belli.
Bu kafa degismezse italyadan beter olacaz. Neyse reyz cikip konuscakmis birazdan. Onun sesini duyunca kendine gelen çük kafalılar olur herhalde.

Screenshot_2020-03-18-12-26-17-879_com.miui.videoplayer.jpg

Screenshot_2020-03-18-12-28-31-614_com.miui.videoplayer.webp

Hâlâ evde ne yapacağız diye düşünenleri görüyorum.

Bunların amacı ne gerçekten anlamıyorum.

Hâlâ durumun ciddiyetini ve vahametini anlamayan insanlar var burada sorumsuzca gezip tozuyorlar. Dün hava iyiydi diye millet sokaklarda fink atıyordu.

sent via GSC

Bunun tek bir nedeni var o da açıklanan ölüm sayıları az ve hep genellikle nerdeyse 70 yaş üstü olduğu için. En azından almanyada durum böyle. Açıkça söylemek gerekirse bende pek takmıyorum bu virüs konusunu ama inadınada gidip toplum olduğu yerlerdede takılmıyorum.

Zaten marketlerde durum belli, çoğunlukla yaş yetmiş iş bitmiş kişiler stock yapıp evlerine çekiliyor. Genç kesimin umrunda değil. Yanlış ama durum bu yani

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

BMW Firmasi 4 Hafta Kapaniyo!

Audi, VW ve Mercedez en az 2 Hafta .

Inkubasyon, yani kulucka suresi covid 19 için an itibariyle Hollanda da bir hafta diye dusunuluyor. Son arastirmalar ışığında gelinen nokta bu.

Yayilma orani: 1.7 - 2 arasında. Yani her hasta olan kişinin 2 kişiyi hasta etme potansiyeli var. Bu durumda bu kişiler erken safhada teshis edilmezse 1 hafta icinde hasta sayısı katlanarak artıyor.

Lakin şunu demekte fayda var: hasta olan kesimin %80-85i bu hastaligi cok kolay ve zararsiz atlatiyor. Suan yasanilan en buyuk sıkıntı panik durumu yuzunden halkın hurra kendini koruma amacıyla nerde ne kadar koruma eşyası varsa stoklamasi. Bu sebepten gercekten risk altinda olan kisiler: yaşlılar, kronik hastalar, saglik calisanlari bu koruma esyalarina ulaşımda sıkıntı yaşıyor.

Mahalledeki pazara bi bakayım dedim çoğu kişi maskeli eldivenli aferin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt