Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu yapılan testlerin hepsi farklı kişilere mi yapılmış acaba, yoksa negatif çıkanların pozitife dönme ihtimali olduğu için birden çok teste maruz kalan kişiler dahil mi?

Yalnız bunda testin yapılmasının geç olması, test yapılan bireylerin şartlarının aynı olup olmadığı gibi etkenler işin içine girmiyor mu?

Yani 12500e hızlıca çıkıp oradan sonra yatay kırılım durumumuz da var
%100 şu şekilde gider diye bir şey yok ama kanımca daha kötüsü olur iyisi olmaz bu Aytaç Yalman Paşa mevzundan sonra. Virüsün ülkeye şubat ayında girmiş olma ihtimali var. Paşa en son İran'a gitmiş.

Peki ya abi şüpheli olmayıp fıldır fıldır gezen kişiler? Bugün için tehlike yok olarak görebiliriz ama 10 gün sonra bigbang yaşatır bize.
Acilen kitlerin artılırıp işin içine rastgele testleri de katıp %1-2 gibi bir oranda kalması gerekiyor işte o zaman dediğin tehlikenin olmama durumu olur bence
İşte dedim ya sonunda şüpheli olmayıp ama enfekte olmuş kişiler zaten büyük sıkıntı yaratıyor. Bilinen hasta ile ilgilenmek kolay tedbiri önlemi belli, lakin bilinmeyen ve test yaptırmadığı sürece bilinmeyecek kişiler topluma büyük sıkıntı çıkartacak. Umarım Testlerle sınırlı kalır hasta sayımız ki buda çok tehlikeli bir durum değil. Ayrıca ölüm oranımız şu anda epey düşük durumda umarım yükselmez.

Yalnız İtalya'da da ilk önce semptomları olanlara bakmışlardır muhtemelen. O durumdayken rastgele test yapması zor. Ancak orada çalışan baya Çinli var ve İtalya olaya müdahale etmekte çok geç kaldı. Yani salgının bizdeki ivmesi harbi sıkıntı ama İtalya gibi olmayız diye umuyorum.

Korkacak enseyi krartacak bişey yok. Yarın yeni umre kafilesi geliyormuş sorgu sual etmeden direk karantinaya koyacaksın. Günlük test sayını 15kya yükseltip mahalle mahalle gezeceksin. 2 haftalık sokağa çıkma yasağı koyup tüm sağlık personelini branş farketmez sahaya sürüp mahalle mahalle test edeceksin başka türlü atlatamayız bunu. İstanbulla ankarayı hallet zaten gerisi kolay

Testler rastgele nasil yapilacak beyler imkansiz

Kapi kapi dolasip test yapilmaz

Belirtileri olan insanlar hastahane’ye basvurur ve test yapilir,bence dogrusu da budur

Vaka sayısı olarak italyayı geçersek şaşmam şuan ki tablo onu gösteriyor. İnanılmaz bi artış var. Ölü sayısı olarak düşük kalır ama aynı almanya gibi bence. Nüfusun genç olmasından dolayı.

Yalnız İtalya'da da ilk önce semptomları olanlara bakmışlardır muhtemelen. O durumdayken rastgele test yapması zor. Ancak orada çalışan baya Çinli var ve İtalya olaya müdahale etmekte çok geç kaldı. Yani salgının bizdeki ivmesi harbi sıkıntı ama İtalya gibi olmayız diye umuyorum.
italyanın yaptığı test sayısını bilmeden karşılaştırma pek doğru sonuç vermez gibi

14 gün sokağa çıkma yasağı hemen devreye girilmeli.Sokaklara bakıyorum hala yaşlı kesim fıldır fıldır geziyor.Ulan ben 36 yaşında çıkmıyorum 70 yaşında sokaklar yaşlı kaynıyor.

şu anda başka ülkelerle kıyaslama yaparak iyiyiz kötüyüz demek istatistikten bihaber olmak demek

örneklemleri bilmiyoruz

hatta trde test sayısını bilmiyoruz henüz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt