Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
valla insanoğlu konusunda kötümser taraftayım ben

hem unutkan hem kibirli bir canlı

1914-18i yaşayanlar için 39-45 bir daha olmaz denirdi muhtemelen ama malum

bir sonraki nesil hatırlamaz muhtemelen ki bu da aşağı yukarı 20 sene sonra demek
Ben de kötümserim de şimdi teknik imkanlar, iletişim falan sayesinde bu olayın unutulması o kadar kolay değil. Bir de sadece afrikada, orta doğuda ya da asyada olmadı normalde güvende olduğunu düşünen ülkelerde yaşayan insanlar için ekstra zorlu bir süreç olarak hafızalara kazınacak. Ülkenin gelişmişliği, demokrasisi vs farketmiyor test yetmiyorsa, solunum cihazı yoksa karantinada tek başına boğularak ölüyorsun. Ya da yakınını kaybediyorsun, tanık oluyorsun, sokağa çıkamıyorsun vs.

Savaş mevzusu ise doğanın kuralı her zaman olacak. Kaynaklar sınırsız olsa dahi savaş çıkar bence. Tabii salgının bir silah olarak kullanıldığı durumların yukarıda anlattıklarımdan bağımsız olduğunu belirteyim.

Oki boyle bir olasilik var diyelim.
Peki o zaman sadece basit bir virus olma ihtimalleri ne kadar? Yok mu yani boyle bisey olamaz mi?
Hatta pangolin'de corona virusuna cok yakin bir virus bulundu? Yani buna inanmak cok mu zor ben bunu anlamiyorum. Ekonomik para vs. suan kim kimin en cok kayipettigi bile belli degil amerikada yapraga yedi bu durumda Trumpun secim kampanyasi bile ayvayi yiyebilir yani.
Issizlikden, ekonominin batmasiyla kim kazaniyor allah askina.
Her olaydan sonra Amerikanin oyunudur demenin bir tutar yani yok yani.

9/11 olaylari mesela ben bunun Amerika yapmadigini demiyorum yapmis olabilir, mass-surveillance bile snowden cikmadan once var mi yok mu tartisilirken bile cogu insan olabilir yani neden olmasin diyodu yani amerika cok pisliklar yapti ama senin bahsettigin gibi gizli aileler yonetiyormusda boyle yapiyormusda banka sahipleri zaten white house'da inanilmaz bir effekti var bunu biliyoruz zaten bunu bilimde hayir boyle degil demiyo ki zaten.

Senin bahettigin zengin aileler soyle effekti koyabiliyor ama butun dunyayi yonetiyor demek sacma -> Hukumeti etkiliyor -> Hukumet ailerlerin istedigi tarzda siyaset yurutuyor -> Dispolitikayida boyle yurutuyor -> Diger ulkeleride benim dispolitikam dogru diye ikna etmeye calisiyor, benimle olun diyo vs.
Yani bunlar siyasetin icinde var zaten, siyasi bilimin icindede var.
Seninle bir bardak çay içelim

istatistiğin birine göre yatak konusunda avrupanın önündeyiz diğerine göre gerisinde

hangisi doğru

edit şimdi çözdüm

normal yatak sayısında ab ortalamasının altındayız

ama yoğun bakım yatağında ise zannediyorum onların baya önündeyiz

aradaki fark buymuş

Benim attigim 2016di ve sadece avrupa ulkelerinin yatak kapasitesiydi

Bu haberdeki veriler daha aydinlatici

Almanya’da 100.000 kişiye düşen yatak sayısı 29,2
İtalya’da 12,5
İngiltere’de 6,6
Portekiz’de 5
Türkiye’de ise 43

İkisi uyuşmuyor.

pre exposure prophylaxis doesnt work for corona so they have to vaccinate it differently than other viruses

[9:41 PM]
the most likely story of its origin is

canada was confirmed developing it in a lab
the USA customs officials 100% confirmed siezed samples of it being stolen by chinese citizens working at the canadian lab en route to china last year, was in the news

china stole bioweapon from the west,

most likely either mishandled it and let it loose on accident

Bir iddaa, article bulursam yollarim
Boyle iddaalar herzaman var yav bir kotuluk olursa her zaman Amerikanin ustune atilacak nedense boyle bir kural var. Food marketdeki goruntuleri gorunce ordan pislik cikma ihtimallin buyuk oldugunu farketiyorsun zaten. Adamlar her boku yiyorlar, pislik icinde hayvanlari satiyorlar, yiyorlar bunu ilk basta cin hukumeti izin veriyor.
Artik cinliler biosilah mi caldi sonra onlar caldirdigisa bunlar cok absurd iddaalar.

Murica mi planladi bunu desek bile cok cok basit bir cost-benefit yapip hay allah boyle olmaz denilebilir yani.
9/11 oyle degil orda cok acimasiz dusunursen benefitler costu cok bariz gecebilir. Savas herzaman Muricanin yararina. Murica kendisi mi yapti yoksa Al-queda mi yapti tartismasi bugun o yuzden hala devam ediyor.

Bazen en kolay cevap dogru cevapdir.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 65 yaş üstü vatandaşlara verilen ücretsiz ulaşım kartlarının kullanımını koronavirüs nedeniyle Nisan sonuna kadar durdurdu.

Çorum’un Sungurlu ilçesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında risk grubuna dahil olan tüm 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz toplu ulaşım kullanımı geçici olarak durduruldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Ali Pilli, #koronavirüs testi pozitif çıkan 3 hastanın, uygulanan tedavi süreci sonucunda sağlığına kavuştuğunu açıkladı.

İtalya:
Yeni vaka: 5,986
Bir günde ölen: 627
Toplam Vaka: 47,021
Toplam ölü: 4,032

İspanya:
Yeni vaka: 1,903
Bir günde ölen: 169
Toplam Vaka: 19,980
Toplam ölü: 1,002

İngiltere’nin koronavirüs raporları

24 Şubat: 13 vaka
29 Şubat: 23 vaka
5 Mart: 114 vaka
10 Mart: 373 vaka
15 Mart: 1.372 vaka
20 Mart: 3.983 vaka

T.C. Sağlık Bakanlığı;

Hastanelere müracaat eden tüm hastaların COVID-19 tanısı kesinleşinceye kadar Devlet ve Vakıf Üniversitesi hastaneleri ve tüm özel sağlık kuruluşlarınca kabul ve tedavi süreçlerinin yapılması zorunludur. 🏨

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt