Oki boyle bir olasilik var diyelim.
Peki o zaman sadece basit bir virus olma ihtimalleri ne kadar? Yok mu yani boyle bisey olamaz mi?
Hatta pangolin'de corona virusuna cok yakin bir virus bulundu? Yani buna inanmak cok mu zor ben bunu anlamiyorum. Ekonomik para vs. suan kim kimin en cok kayipettigi bile belli degil amerikada yapraga yedi bu durumda Trumpun secim kampanyasi bile ayvayi yiyebilir yani.
Issizlikden, ekonominin batmasiyla kim kazaniyor allah askina.
Her olaydan sonra Amerikanin oyunudur demenin bir tutar yani yok yani.
9/11 olaylari mesela ben bunun Amerika yapmadigini demiyorum yapmis olabilir, mass-surveillance bile snowden cikmadan once var mi yok mu tartisilirken bile cogu insan olabilir yani neden olmasin diyodu yani amerika cok pisliklar yapti ama senin bahsettigin gibi gizli aileler yonetiyormusda boyle yapiyormusda banka sahipleri zaten white house'da inanilmaz bir effekti var bunu biliyoruz zaten bunu bilimde hayir boyle degil demiyo ki zaten.
Senin bahettigin zengin aileler soyle effekti koyabiliyor ama butun dunyayi yonetiyor demek sacma -> Hukumeti etkiliyor -> Hukumet ailerlerin istedigi tarzda siyaset yurutuyor -> Dispolitikayida boyle yurutuyor -> Diger ulkeleride benim dispolitikam dogru diye ikna etmeye calisiyor, benimle olun diyo vs.
Yani bunlar siyasetin icinde var zaten, siyasi bilimin icindede var.