Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Küçükken Adana’da geceleri sinek arabası dolaştırırdı belediye ardına takılır şehri koşarak turlardık aklıma onu getirdi bu bizim sineklere yaptığımızı Çin devleti Çinlilere yapıyor vatandaşına bu muameleyi gösteren kendinden olmayana neden bu kadar zalim işte bunun izahatı gibi olmuş

Sakin ol şampiyon tek seferde de anlaşılıyordu zaten ben de engellerim seni istiyorsan karşılıklı engellemeler daha ahlaki oluyor. Bir de bu gidişle böyle linç çağrısı yapa yapa günlük hayatınızın içine girmeye başlayacağım yavaş yavaş düşünüyorum imkanım var sonra çok pişman olursunuz demedi demeyin kendi elinizle kabusunuzu karabasana çevirmeyin sonra her mecrada karşınıza çıkarım şimdi bak ne güzel sınırlı sadece; gsc-galatasaray sözlük-gsfans-forumcimbom-galatasaray.to'dayım...

Bir de böyle düşün üstat ;)

Senin tek seferde anladığın görülmüş mü? Kabus/karabasandan ziyade çöplüğün kenarındaki köpek ölüsü gibisin, bütün forumu kokutuyorsun. Bende engellisin, alıntılama ki mesajını görmiyim. Hayatıma girme noktasında, Isparta'ya gel bana mesaj at. Kim pişman oluyor gösteririm. İyice bi tarafların kalkmış, ben diğerlerine benzemem, ayağını denk al. İsim vermedim, ırkçı dediğimde pavlov eğitmiş gibi hemen mesajıma cevap yazmışsın. Salyalarını bana bulaştırma, git başka mecralara kokunu bırak.

Senin tek seferde anladığın görülmüş mü? Kabus/karabasandan ziyade çöplüğün kenarındaki köpek ölüsü gibisin, bütün forumu kokutuyorsun. Bende engellisin, alıntılama ki mesajını görmiyim. Hayatıma girme noktasında, Isparta'ya gel bana mesaj at. Kim pişman oluyor gösteririm. İyice bi tarafların kalkmış, ben diğerlerine benzemem, ayağını denk al. İsim vermedim, ırkçı dediğimde pavlov eğitmiş gibi hemen mesajıma cevap yazmışsın. Salyalarını bana bulaştırma, git başka mecralara kokunu bırak.
Ben de engelliyorum da mecra lafzımı tekrar ettiğine göre gayet iyi anlamışsın seni tehdit etmediğimi algı kasıyorsun kastımsa sarih başka mecralarda da bulunur fikirlerimi görür daha da rahatsız olursun diyordum bana söylediğini de herkes biliyor yine algı kasmışsın ama ben kasmayıp engelliyorum seni

Madem umrunda değilim neden engeli kaldırıyorsun sen gelip bana bulaştın

Hakaretlerini de raporluyorum ceza çığırtkanlığı yaptığın için bir de bu kadar alınacak ne var mükerrer olmuş hemen kıvırıp tek seferde anlamazsın diyorsun 🤣 neyse arkadan iş çevirmem ortaya laf atmam bende engellisin raporluyorum seni hakaretlerin çıkarılsın diye ve sana ve zihniyetine söz beni daha çok göreceksiniz üç vakte kadar her mecrada madem öyle kendi halimizde takılmamız bu kadar battı hürmetler iyi geceler

Dipnot: fikir özgürlüğünden bu kadar korkmayın bu kadar faşizan yaklaşmayın kendinizi de abartmayın sade üyeleriz her istediğin olacak diye bir şey yok alışın tahammül edin medeni olun...

çinliyse ölsün boşver aslında japonlarda düşman
japonsa da ölsün ekonomileri fln batar hürmfs ;)
Bu japonlar da çiğ balık, ahtapot, deniz kestanesi vs yemiyorlar mı? Hatta balık spermli bir tatlıları mı ne var :o. Dinleri de bir tuhaf şintoizm falan nedir öyle.

Sapıklıkları zaten dillere destan taciz/tecavüz/hentai ne ararsan var. Bütün kriterleri karşılıyor gibiler.

Katli vacip derim.

;)

Okuldan vaktim kaldığınca kendim araştırmaya çalıştım. Çin ile ilgili tartışmaya açık fikirlerim var o yüzden dile getirmek istemiyorum.

Ancak kesin konuşabildiğim birkaç şeyi söyleyeyim, Amerikalı çoğu büyük şirketin hisselerinin büyük kısmının Çinlilere ait olduğunu görebilirsiniz (Blizzard blizzchung specific örnek).

Bu yüzden genelde Çinle ilgili negatif şeyler konusunda Amerikalı şirket sözcüleri ve medya 3 maymunu oynuyor.

Yüz tanıma sistemlerinden (AI ile uğraşanlar case study olarak görmüşsünüzdür), sosyal kredi puanlarından istedikleri gibi durumu manipule edebilen, dünyadaki gerçek distopya neresi desen ilk söyleceğim ülke Çin olurdu.

Özellikle hayvanlara en çok eziyet edilen ve pisliklerinin yanı sıra zulümleriyle rakip tanımayan bir ırk. İnsanlara yaptıklarına değinmiyorum bile(toplama kampları), gerçi bana kendini savunamayan hayvanlara yaptıkları daha çok koyuyor. Sokakta sen köpeğini gezdirirken köpek festivali zamanı biri gelip elinden köpeğini alıp gidebiliyor, sonra yakıyorlar ve polis seni takmıyor bile (Kişisel tecrübem değil, okuduğum videosu olan bir şey bu).

Polemiğe girmeden, benim gördüğüm Çinliler normal kişilerdi, sadece her yemek zamanında tepsilerini düşürüyorlar, yemeği ağzı açık yiyorlar, ve çatır çutur restoran içinde bile (sonradan sadece sokakta yürürkene toparlandı çok şükür) tükürdükleri oluyordu ve bu beni delirtiyordu.

Falan filan, özellikle biraz yabancı kaynaklardan araştırınca, biraz da kişisel tecrübemden Çinlilere sempati beslemeyi çok zor buluyorum.

bugünün önemli gelişmeleri,

* ölüm sayısı 1.369
* japonya'da ilk ölüm vakası gerçekleşti, böylece çin dışında meydana gelen ölüm sayısı 3 e yükseldi. daha önce filipinlerde 1 kişi ve hong kong'da 1 kişi hayatını kaybetmişti.
* japonya'daki diamond princess gemisinde 44 yeni vaka daha çıktı. 3,700 kişinin bulunduğu gemide toplam vaka 218 oldu. israil, karantina altına alınan yolcu gemisindeki vatandaşlarının ayrılmasına izin verilmesi için japonya'ya talepte bulundu.
* çin'in güneyindeki en büyük iki şehir olan guangcou ve şıncın yönetimlerine, salgınla mücadele çerçevesinde özel mülkiyete el koyma yetkisi verildi.
* kanada, çin’de salgın nedeniyle mahsur kalan 188 vatandaşını daha tahliye ettiğini duyurdu.
* avrupa birliği bugün salgın nedeniyle toplandı ve " gerekli görülürse sınırları kapatabiliriz. " açıklamasında bulunuldu.
* çinli uzmanlara göre sars’a göre corona kalbe daha çok zarar veriyor.
* japonya ve ingiltere’nin başkenti londra’da iki taksicide virüs çıktı. japonya genelinde taksiciyle birlikte 4 yeni vaka daha tespit edildi.
* ingiltere'de bile maske sıkıntısı başladı.
* virüs nedeniyle çin ekonomisinin darbe alması türkiye hariç bütün dünyayı etkileme riski taşıyor. italya resesyona girebilir, güney kore’nin büyümesi yavaşlayabilir. lüks tüketimin %20 sini karşılayan çin alışveriş yapmadığı için fransız lüks markaların patronu bernhard arnault, dünyanın en zengini unvanını kaybetti. nissan’ın karı %83 düştü. petrol talebi son 10 yıldır ilk kez azaldı. cep telefonu satışları düşüyor.
* alman sağlık bakanının açıklamasına göre kimyasalların çin’deki üretimi durduğu için avrupa ilaç sıkıntısı ile karşı karşıya kalabilir.
* 16 vakanın olduğu vietnam’daki vinh phuc bölgesi çin dışında karantina uygulanan ilk yer oldu.
* singapur 8 yeni vaka bildirdi, böylelikle ülkedeki vaka sayısı 58 e yükseldi.
* teksas ve kaliforiya'da birer yeni vaka tespit edildi, böylelikle abd'deki vaka sayısı 15 e yükseldi. amerikalı yetkililer çin'in verdiği bilgilerin güvenilir olmadığına inanıyorlar. çin amerika'nın yardım tekliflerini hala reddediyor.
* kuzey kore'nin karantinadayken hamama giden bir kuzey kore yetkilisini idam ettiği söyleniyor.
* 5 ülkenin yanaşmasına izin vermediği ms westerdam kamboçya'ya yanaştı.

Kaynak : Ekşi

bugünün önemli gelişmeleri,

* ölüm sayısı 1.369
* japonya'da ilk ölüm vakası gerçekleşti, böylece çin dışında meydana gelen ölüm sayısı 3 e yükseldi. daha önce filipinlerde 1 kişi ve hong kong'da 1 kişi hayatını kaybetmişti.
* japonya'daki diamond princess gemisinde 44 yeni vaka daha çıktı. 3,700 kişinin bulunduğu gemide toplam vaka 218 oldu. israil, karantina altına alınan yolcu gemisindeki vatandaşlarının ayrılmasına izin verilmesi için japonya'ya talepte bulundu.
* çin'in güneyindeki en büyük iki şehir olan guangcou ve şıncın yönetimlerine, salgınla mücadele çerçevesinde özel mülkiyete el koyma yetkisi verildi.
* kanada, çin’de salgın nedeniyle mahsur kalan 188 vatandaşını daha tahliye ettiğini duyurdu.
* avrupa birliği bugün salgın nedeniyle toplandı ve " gerekli görülürse sınırları kapatabiliriz. " açıklamasında bulunuldu.
* çinli uzmanlara göre sars’a göre corona kalbe daha çok zarar veriyor.
* japonya ve ingiltere’nin başkenti londra’da iki taksicide virüs çıktı. japonya genelinde taksiciyle birlikte 4 yeni vaka daha tespit edildi.
* ingiltere'de bile maske sıkıntısı başladı.
* virüs nedeniyle çin ekonomisinin darbe alması türkiye hariç bütün dünyayı etkileme riski taşıyor. italya resesyona girebilir, güney kore’nin büyümesi yavaşlayabilir. lüks tüketimin %20 sini karşılayan çin alışveriş yapmadığı için fransız lüks markaların patronu bernhard arnault, dünyanın en zengini unvanını kaybetti. nissan’ın karı %83 düştü. petrol talebi son 10 yıldır ilk kez azaldı. cep telefonu satışları düşüyor.
* alman sağlık bakanının açıklamasına göre kimyasalların çin’deki üretimi durduğu için avrupa ilaç sıkıntısı ile karşı karşıya kalabilir.
* 16 vakanın olduğu vietnam’daki vinh phuc bölgesi çin dışında karantina uygulanan ilk yer oldu.
* singapur 8 yeni vaka bildirdi, böylelikle ülkedeki vaka sayısı 58 e yükseldi.
* teksas ve kaliforiya'da birer yeni vaka tespit edildi, böylelikle abd'deki vaka sayısı 15 e yükseldi. amerikalı yetkililer çin'in verdiği bilgilerin güvenilir olmadığına inanıyorlar. çin amerika'nın yardım tekliflerini hala reddediyor.
* kuzey kore'nin karantinadayken hamama giden bir kuzey kore yetkilisini idam ettiği söyleniyor.
* 5 ülkenin yanaşmasına izin vermediği ms westerdam kamboçya'ya yanaştı.

Kaynak : Ekşi

ekside yazarmisin

Okuldan vaktim kaldığınca kendim araştırmaya çalıştım. Çin ile ilgili tartışmaya açık fikirlerim var o yüzden dile getirmek istemiyorum.

Ancak kesin konuşabildiğim birkaç şeyi söyleyeyim, Amerikalı çoğu büyük şirketin hisselerinin büyük kısmının Çinlilere ait olduğunu görebilirsiniz (Blizzard blizzchung specific örnek).

Bu yüzden genelde Çinle ilgili negatif şeyler konusunda Amerikalı şirket sözcüleri ve medya 3 maymunu oynuyor.

Yüz tanıma sistemlerinden (AI ile uğraşanlar case study olarak görmüşsünüzdür), sosyal kredi puanlarından istedikleri gibi durumu manipule edebilen, dünyadaki gerçek distopya neresi desen ilk söyleceğim ülke Çin olurdu.

Özellikle hayvanlara en çok eziyet edilen ve pisliklerinin yanı sıra zulümleriyle rakip tanımayan bir ırk. İnsanlara yaptıklarına değinmiyorum bile(toplama kampları), gerçi bana kendini savunamayan hayvanlara yaptıkları daha çok koyuyor. Sokakta sen köpeğini gezdirirken köpek festivali zamanı biri gelip elinden köpeğini alıp gidebiliyor, sonra yakıyorlar ve polis seni takmıyor bile (Kişisel tecrübem değil, okuduğum videosu olan bir şey bu).

Polemiğe girmeden, benim gördüğüm Çinliler normal kişilerdi, sadece her yemek zamanında tepsilerini düşürüyorlar, yemeği ağzı açık yiyorlar, ve çatır çutur restoran içinde bile (sonradan sadece sokakta yürürkene toparlandı çok şükür) tükürdükleri oluyordu ve bu beni delirtiyordu.

Falan filan, özellikle biraz yabancı kaynaklardan araştırınca, biraz da kişisel tecrübemden Çinlilere sempati beslemeyi çok zor buluyorum.
Politik doğruculuktan uzak ve liberal faşizmden çekinmeyen dürüst bir post üstat katılıyorum o yüzden riyakar diyorum

Ayrıca brent scowcroft kimdir tiananmen olaylarından sonra Çin’de niye bulundu ve Politbüro’da ne konuşuldu bunları araştırmaya, okumaya aciz; sloganlarla hayatını iademe ettiren, hakim ve kabul gören görüşe karşı durmaktan muhalif kalmak adına korkan, analitik değil dogmatik düşünen insanların Çin aleyhinde söylenen her şeyi ırkçılık olarak addederek fikir teatisinde bulunulmasına karşı çıkıp zorbalık yapmasını yadırgamamak lazım üstat zira onlar bir yalan dünyasında yaşıyorlar ABD Kyoto protokolünü imzalasın ama Çin değil :) Türkiye açılsın ama Çin Sincan’a ger türlü zulmü uygulasın; Çin komğnşzmle yönetilsin seçimlere gitmesin ama ne kadar küresel sermaye varsa gelip Çin’de ucuz emek piyasasını sömürsün :)

Bunların yüzde birini biz yapsak ırkçı Çin yapınca liberalizm oluyor :) hürmetler...

Sakin ol şampiyon tek seferde de anlaşılıyordu zaten ben de engellerim seni istiyorsan karşılıklı engellemeler daha ahlaki oluyor. Bir de bu gidişle böyle linç çağrısı yapa yapa günlük hayatınızın içine girmeye başlayacağım yavaş yavaş düşünüyorum imkanım var sonra çok pişman olursunuz demedi demeyin kendi elinizle kabusunuzu karabasana çevirmeyin sonra her mecrada karşınıza çıkarım şimdi bak ne güzel sınırlı sadece; gsc-galatasaray sözlük-gsfans-forumcimbom-galatasaray.to'dayım...

Bir de böyle düşün üstat ;)
Hayırdır kimi pişman ediyorsun

1491 olmuş ölüm sayısı. Dün ölüm sayısında baya bir zıplama olmuştu bunun sebebi virüsün tespitiyle alakalı teknik bir değişikliğin olması ve eski vak'aların eklenmesiymiş. 107 ölüm bu şekilde dahil oluyor. Şöyle gösterelim:

coronavirus-death-toll-.png

Bildiğim kadarıyla 2 yaş tespit edilen en genç vak'a şu ana kadar. Böylece Kyoto protokolünü imzalamamanın bedelini ödemiş oldular. Tabii genç nüfusu da etkilemesi lazım sadece yaşlı, çocukla falan olmaz. Ekonomiye gerçek zarar aktif çalışan 20-40 yaş arasına sıçramasıyla olabilir zira. Böylece Uygurlara yaptıkları zulümlerin karşılığını da almış olacaklar. Şöyle bir 40-50 milyonu bulursa ölü sayısı hesap kapanmış olur herhalde.

Yine basa döndük, virüs Uygur türklerine sıcrarsa tedavi edileceğini mi sanıyorsunuz, ilahi güç ile mi korunacaklar? Ölüm olmayacak mı?
Yoksa hesap yeniden mi açılacak

Virus kendisini update ediyormus. Simdi direk kalbe saldiriyormus. Ozellikle sigara icen arkadaslar dikkat etsin. Bir de akyuvar sayiniz yuksek olmaliymis. Bence yavas yavas maske kullanmanin zamani geldi. Unutmadan, suanda update nedeniyle el yikama olayi daha onemli hale gelmis.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt