1-İyilikle kötülük bir olmaz. Sen kötülüğü en güzel karşılıkla savmaya bak. O zaman göreceksin ki, aranızda düşmanlık bulunan kişi sanki candan, sımsıcak bir dost oluvermiştir.
2-Ey insanlar! Sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Hem de sizi şubeler ve kabilelere ayırdık ki, birbirinizi tanıyasınız. Şüphesiz ki, Allah katında en şerefliniz, takvaca en ileride olanınızdır
3-Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem'in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Allah yanında en kıymetli olanınız, Ondan en çok korkanınızdır. Arabın Arap olmayana takvâdan başka üstünlüğü yoktur
Sen o masum insanlar yok olduğunda, hastalandığında, başlarına bi alamet geldiğinde keyfe geliyorsan, umarım bir gün başına gelir. Senin gibi hasta ruhlular yüzünden dünya böyle zaten. Sokayım Türküne, Kürdüne, Çinlisine, Amerikalısına, Afrikalısına, bi masuma birşey olmasın yeterki.
Okuyabileceğin kaynaktan 2 tane, peygamberden de 1 tane örnek verdim. Bunlarla yetinmiyorsan diyorum ya, desteklediğin her zulüm, her sıkıntı umarım başına gelir. Yeter, bi kına yakmadığın kaldı kaç gündür. Belkide yakmışsındır bilmiyorum.
Materyalist olarak bakarsak, ticari olarak Çin'in bize ilerki 10 yılda müthiş para kazandırma imkanı vardı. Umarım ayakta kalıp, bu sıkıntıyı atlatırlar, ticaret yolu projesi devam eder en kısa sürede.