Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İşin garip kısmı bu hastalığı atlatan kişilerden bazılarının tekrar yakalanma ihtimali bulunuyormuş hatta Çin'de Wuhan şehrinde iyileşen kişilerin tekrardan yakalandığından bahsedilmişti.
Benim okuduğum çok nadir bir olay bu. Nedeni ise daha yeni olduğu için tedavi sonrası vücutta ne oranda virüs kalıntısı kaldığı bilinmiyormuş sanırım o sebeple tekrar nüksetmiş deniliyor.

Bulaşıcılık seviyesi yüksek ölüm oranı yüksek + ekonomik olarak da fena etkiliyor çok bela bir virüs İtalya ve İran resmen bitti, birsürü etkinlik iptal oldu eğer bir çözüm bulunmazsa Avrupa şampiyonası olsun olimpiyatlar olsun sıkıntıya girer sosyal hayat durursa geçmiş olsun komple fiş çekilir bizim zaten ekonomi sallantıda düşünmek bile istemediğimiz noktalara gider iş.

Benim okuduğum çok nadir bir olay bu. Nedeni ise daha yeni olduğu için tedavi sonrası vücutta ne oranda virüs kalıntısı kaldığı bilinmiyormuş sanırım o sebeple tekrar nüksetmiş deniliyor.
Tedavisi de kolay çözülecek gibi durmuyor virüs çıktıktan 1 ay sonra sadece Çin de varken Çinli bazı yetkililer tedavisini bulmak üzereyiz diyorlardı her gün tedavi yakın deniyor fakat hala test süreçleriyle ilgili bilgi dahi yok. Değişik bir süreç olacak hele ki İtalya'nın şimdiye kadar önlem almaması da garip neredeyse tüm Dünya'ya yaydılar.

Avustralya şu an yaz sonunu yaşıyor ve baya sıcak ama orada da vaka görüldü. Ancak sebebi virüsün Çin’den taze gelmiş olması. Kuzey yarım küreye yaz gelmesiyle birlikte virüsün etkisinin azalması bekleniyor. Tabi bu bir tahmin. Bu arada İtalya çok ciddi problem yaşıyor şu sıralar ama bunda önemli bir etken de İtalya’nın dünyanın en yaşlı ikinci nüfusuna sahip olması. Bilindiği üzere bu virüs neredeyse tamamen yaşlıları öldürüyor.

Bu tarz bir salgin icin senaryolar ne durumda bilmiyorum ama servis edilenlere gore tamamen yok etmek imkansiz gibi gorunuyor, bulasiciligi da bu kadar yuksekken her ulkede karantina sonucu sonumlenip bir sure sonra tekrar aciga ciktigi donemler gorebiliriz, umarim sicaklarda etkisi azalir da bunu sadece sezonluk yasariz. Asiyi bulmasi yillar surecek diyorlar. Bence en kotu senaryo asi bulunana ve herkes erisebilene kadar italya'nin su an yasadigini cogu ulkenin 3-4 defa yasamasi olur. Mutasyon ihtimali dusukse benim aklima gelenin en kotusu bu. Turkiye umarim etkilenmemistir (sanmiyorum) ve etkilenmemeye devam eder.

Bulaşıcılık seviyesi yüksek ölüm oranı yüksek + ekonomik olarak da fena etkiliyor çok bela bir virüs İtalya ve İran resmen bitti, birsürü etkinlik iptal oldu eğer bir çözüm bulunmazsa Avrupa şampiyonası olsun olimpiyatlar olsun sıkıntıya girer sosyal hayat durursa geçmiş olsun komple fiş çekilir bizim zaten ekonomi sallantıda düşünmek bile istemediğimiz noktalara gider iş.
Wuhan şehrinde daha 1000 vaka olmadan şehrin giriş çıkışlarını kapatmış önlemleri en üst seviyeye çekmişlerdi bugün İtalya'da 10000 vaka var daha yeni üst seviye önlemlere geçiş yaptılar bir de kendileri önlem almadığı gibi tüm Avrupa'ya bulaştırdılar

Uefa karar alıp 2020'yi 1 sene sonraya ertelemesi gerekir. Hem gereksiz planlamalar ortadan kalkar hem belirsizlik yok olur. Hatta ve hatta turnuvaların tümü nisan belki de mayıs sonuna kadar ertelenmesi gerekiyor.

Çok gerizekalı bir şey aslında, oturup konuşabilsek orta yolu buluruz diye düşünüyorum. Bulaştığı kişiyi öldürünce kaçınılmaz olarak kendisi de ölüyor halbuki orta yol bulunup akciğer yerine daha az öneme sahip bir organa bağlanabilir.

Wuhan şehrinde daha 1000 vaka olmadan şehrin giriş çıkışlarını kapatmış önlemleri en üst seviyeye çekmişlerdi bugün İtalya'da 10000 vaka var daha yeni üst seviye önlemlere geçiş yaptılar bir de kendileri önlem almadığı gibi tüm Avrupa'ya bulaştırdılar

Çin iş işten geçtikten sonra hamle yapmaya başladı yoksa bu noktalara gelmezdi doktorları tehdit bile etmişler, tabii ekonomik çekinceler yüzünden ha diyince hamle de almıyor ülkeler.

Tedavisi de kolay çözülecek gibi durmuyor virüs çıktıktan 1 ay sonra sadece Çin de varken Çinli bazı yetkililer tedavisini bulmak üzereyiz diyorlardı her gün tedavi yakın deniyor fakat hala test süreçleriyle ilgili bilgi dahi yok. Değişik bir süreç olacak hele ki İtalya'nın şimdiye kadar önlem almaması da garip neredeyse tüm Dünya'ya yaydılar.
Ya tüm bunlar küresel bir nüfus kontrolü mü sorusunu sorgulatıyor insana. Sonra komplocu oluyoruz

Çin iş işten geçtikten sonra hamle yapmaya başladı yoksa bu noktalara gelmezdi doktorları tehdit bile etmişler, tabii ekonomik çekinceler yüzünden ha diyince hamle de almıyor ülkeler.
Çin anlarım ama İtalya'da bu kadar vakaya çıkmışken hala nasıl beklediler onu anlamıyorum 1000 kişinin karantina altında yayabileceği sayı çok fazla olmayabilir ama 10000 kişinin sadece çevresine yaysa bile 100 bin gibi bir rakam olabilir.

Çinliler gerçek rakamları saklıyor.

Çok gerizekalı bir şey aslında, oturup konuşabilsek orta yolu buluruz diye düşünüyorum. Bulaştığı kişiyi öldürünce kaçınılmaz olarak kendisi de ölüyor halbuki orta yol bulunup akciğer yerine daha az öneme sahip bir organa bağlanabilir.
Gorusmeyi erdogan ve ekibi yaparsa beyinde ve kalpte ortak devriye gorevine baslariz, bobregin tekini de veririz.

Ya tüm bunlar küresel bir nüfus kontrolü mü sorusunu sorgulatıyor insana. Sonra komplocu oluyoruz
Sadece yaşlıları hedef alıyor belki olabilir sıkıntılı kısmı virüs kontrol edilebilecek bir şey değil bence bilerek yapılmamıştır genel olarak bakınca komplo ile ilgili düşüncelere varılabiliyor ama dediğim gibi kontrol edilemez yani o riske kimse girmez

Çinliler gerçek rakamları saklıyor.
Gerçek rakamları sakladıklarını düşünmüyorum sosyal medyada abartılı bir süreç vardı adamlar daha 100'lü vakalarda şehirlerin giriş çıkışlarını kapatıp sokağa çıkma yasağı ilan ettiler kısacası virüsün hızlı bir şekilde bulaşmasını engellediler zaten bir süre sonra Wuhan'da 1000-1250 arası vaka artıyordu şu an 100'ün altına düştü belki 1 ay sonra tamamen yayılması bitecek.

Tabi burada virüsün doğal yapısını kimse bilmiyor iyileşip tekrar yakalanan insanlar var

Şu an mesela İtalya'da ciddi sorunlar oluşabilir önlemleri çok geç aldılar Wuhan'da 400-500 kişiye çıktığında sokağa çıkma yasağı başlatmışlardı İtalya'da bugün 10.000 vaka diyorlar yayılım hızı arasında ciddi farklar oluşabilir. Özellikle 2-3 hafta sonra günde 7-8 bin vaka sayısı görülebilir.

İtalya hafife aldı.
Bütün Avrupa seyretti. Geldiler gittiler tatil karneval demeden milleti bir araya topladılar.
İtalya'da 1000 vaka Düsseldorfa inen uçak sayısı günlük 5.
Venedigten taze ithal edilmiş nur topu gibi covid19.

Bir an önce bize bulaşmadan kurtulsak...

Gscimbom mobil

Çin anlarım ama İtalya'da bu kadar vakaya çıkmışken hala nasıl beklediler onu anlamıyorum 1000 kişinin karantina altında yayabileceği sayı çok fazla olmayabilir ama 10000 kişinin sadece çevresine yaysa bile 100 bin gibi bir rakam olabilir.

İlk hamleyi Çin yapmalıydı o iş çinden çıktıktan sonra kontrolü çok zor kuluçka süresi çok uzun tespit edilene kadar baya kişiye bulaşıyor bu konu açılmadan belki 1 2 ay önce tespit etmiştir Çin ama sallamamışlar aynı diğer ülkelerin de ilk vakalarda yaptığı gibi italyanlar zaten maşallah hepsi dünya turu yapıyor Çin italyaya bulaştırdı İtalya tüm dünyaya.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt