Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayda bizim köyden biri daha ölmüş. Pozitif çıktıktan 5 gün sonra. 70 yaşında adam. 67 yaşındaki hanımındada pozitif çıkmış.

Çalıştığım hastanenin tip fakultesi bugun itibariyle kapilari kapadi. Bütün egitim faaliyetleri iptal.

Hayda bizim köyden biri daha ölmüş. Pozitif çıktıktan 5 gün sonra. 70 yaşında adam. 67 yaşındaki hanımındada pozitif çıkmış.

Çok merak ediyorum yaşı genç olan ve sağlık olarak hiç bir sorunu olmayan kişiler bu hastalığa yenik düşüyor mu? Haberlerde hiç 30-35 yaşında biri öldü diye görmedim.

Neyse tezimi yazmak icin uygun ortam buldum ne eve gidebiliyorum ne disariya cikabiliyorum ne futbol var ne bisey. Harika.

İspanya'da 24 saatte 84 kişi hayatını kaybetmiş. Sanırım Avrupa'da İtalya ile birlikte yaşlı nüfusun en çok bulunduğu üç ülkeden biri İspanya ve rakamın daha da artmasından endişe ediliyormuş.

Çok merak ediyorum yaşı genç olan ve sağlık olarak hiç bir sorunu olmayan kişiler bu hastalığa yenik düşüyor mu? Haberlerde hiç 30-35 yaşında biri öldü diye görmedim.

55 yaşın altındakilere bir şey olmuyor genellikle hatta geçenlerde çin'de 103 yaşındaki kadın 6 günlük tedavinin ardından iyileşmişti.

Benim bademciğim yok, sanırım riskli gruptayım.

Adil bir savaş olacak.

55 yaşın altındakilere bir şey olmuyor genellikle hatta geçenlerde çin'de 103 yaşındaki kadın 6 günlük tedavinin ardından iyileşmişti.

Kendimizi düşünmeyi bıraktık anamızı babamızı düşünüyoruz artık. Bizimkileri 14 gün boyunca yaklaştırmayacağım yanıma. Biz tedbirimizi alalım gerisi allaha kalmış

Kolonya alır mıyız

kolonya_255884.webp

Hastalık atlatılıp, taburcu edilenler listesine eklenseniz bile kalıcı hasar bırakabiliyor organlarda bildiğim kadarıyla. Solunum yollarındaki sıkıntılar sebebiyle beyini de etkileyebiliyormuş.

50 yaşının altı için tehlike müthiş az. Allah korusun kanser gibi bağışıklığı inanılmaz zedeleyen bir rahatsızlık yoksa o yaş grubundan ölüm çıkmıyor. 70 yaşına kadar bağışıklık ve yüksek tansiyon 1 numaralı etmen. 80 yaş üstü normal olarak tehlikeli grup ama insanların bunu çok abarttığını düşünüyorum. Biz bundan 10 yıl önce de o zaman 85 yaşında olan rahmetli dedemin yanına giderken mümkün mertebe hijyene özen gösterir, elleri yıkamadan elini filan öpmezdik. Şimdiki durum da bu, İtalya'nın göbeğinden gelen gurbetçi hasretle 80 yaşındaki anasına sarılırsa tabii ki risk grubu içinde demektir. Ha senin bağışıklığın süper güçlü ve çok ekstrem bir rahatsızlığın yoksa Çin'deki 100 yaşındaki adam, 103 yaşındaki kadın gibi hayatta da kalabilirsin. Hem de virüsün ana kaynağıyla birebir temasta olmana rağmen. İnsanlar önlem politikasıyla korku politikasını biraz fazla birbirine karıştırdı ne yazık ki bu süreçte. Bu virüs fizyolojik anlamda insanlığın çok ufak bir kesimini etkileyecek olsa da psikolojik olarak herkesi varlığıyla bile rahatsız ettiği kesin.

Bu isin birde tespit edilmeyen vakalari var. Kim bilir kac kisi virüse yakalandi ve bunun bilincinde degil. Türkiyede bu sayinin yüksek oldugunu düsünüyorum malesef

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt