Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uludağ Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde de tanımlı bir vaka var sanırım.

Kaynağım tıp okuyan arkadaşım.

Sanırım dedim çünkü gözümle görmedim.

Kimse de demiyor...Türkiye de vaka sayısı az çünkü sırf 3 şehir (İST, ANK, ERZ) de test kitleri var...ve yapılan test sayısı çok düşük.

Uludağ Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde de tanımlı bir vaka var sanırım.

Kaynağım tıp okuyan arkadaşım.

Sanırım dedim çünkü gözümle görmedim.

Kesin var mı dedi?

Ben de 2 kişi duydum bu şekilde çalışan doktorlardan ama yine de açıklanmadığı için doğrudur diyemiyorum ama 2 kişiden fazlasında olduğu çok bariz.

Amerikanlar test yapmış.

Corona virüsü çelik ve plastikte 72 saate kadar hayatta kalabiliyor.

Buna ne demek gerekir? Eğitimsizlik mi? Bilinçsizlik mi? Ölüm korkusu mu yoksa empatisizlik mi?
Ya ben gecen gun bunlari canli canli gordum, 2 gun evvel arkadasim aradi haberleri okudun mu diye. Basbakan konusma yapmis iste - saat 9'da. Konusmadan sonra millet supermarketlere dalmis hatta kavgalar felan cikmis bazilarinda polis cagirilmis felan.

Bence buna bilincsizlik, olum korkusu ve empatisizlik denilmeli. Bende gidip aldim ama sirf baskalari kendi evlerinde stock yaptiklari icin, en sonunda banada kalmaz diye dusundum. Dogalsiyla bir chain reaction var yani.
Fakat hele danlardan bidaha agizlarindan birlik beraberlik, kollektiflik veya iste biz Danimarkayiz biz herkesi dusunuyoruz gibi sacma sapan sloganlar atarlarsa ilk bu gunu hatirlatirim bu gunde mi birlik beraberlik. Insanin dogasinda var kendisini ve ailesini guvencesini korumasi bunu kimse yalanlayamaz. Irrational bir dusunce mi bu yaptiklari mi? Kesinlikle cunku herkes hayatina normal devam etseydi herkese yetecek tuvalet kagiti, yemek vs. yeterdi. Ya saka iki iki gundur ben kiyma ve tuvalet kagiti bulamiyorum.

Dogalsiyla herkes yanlis yapti ben daha ilk gunde onerdim abi sinir getirin herkes ya hukumet ya da marketlerin kendisi getirsin bunu yoksa sorun cikacak. Kisi basi herkese bir paket tuvalet kagiti siniri getirsinler ihtiyacin oldugu anda gider alirsin ya da siparisini verirsin ama yok. Simdi hukumet biz yanlis yaptik diye aciklama yapti dun. MArketlerin bazilarida bu siniri getirelim mi getirmeyelim mi diye dusunuyor.

Dün İstanbul Levent Özdilek'in alışveriş kısmına girdim. Abur cubur aldım, kasiyerle de ufak bi sohbet ettim. YOğun zamanlar di mi dedim kaıdn güldü evet dedi, neler bitti diye sordum. Kolonyalar bitti, makarna bitti dezenfektanlar bitmek üzere dedi. Dün vaka sayısı 1'di bu arada. 10 50 hatta 100 olduğunu düşünemiyorum bile.
Turkiyede kesinlikle Iran veya Italya seviyesindededir ben buna inaniyorum. Ama iste Turk Devleti guvensiz hale geldigi icin artik hukumet ne derse insanlar inanmiyacak. 1 vaka mi? Yalan dolan. Ya desinler saglik sektorumu yeterince kadar iyi degil ya da cikip bu sayin dogru olmadigini tespit etmeye devam ediyoruz ama 1 den cok cok daha fazla oldugunu dusunuyorum desinler.

Bence Turkiyenin sorunu saglik sektoru boyle bir pandemic kaldirabilecek durumdalar mi? Bana sorarsan kesinlikle degil.

Ya ben gecen gun bunlari canli canli gordum, 2 gun evvel arkadasim aradi haberleri okudun mu diye. Basbakan konusma yapmis iste - saat 9'da. Konusmadan sonra millet supermarketlere dalmis hatta kavgalar felan cikmis bazilarinda polis cagirilmis felan.

Bence buna bilincsizlik, olum korkusu ve empatisizlik denilmeli. Bende gidip aldim ama sirf baskalari kendi evlerinde stock yaptiklari icin, en sonunda banada kalmaz diye dusundum. Dogalsiyla bir chain reaction var yani.
Fakat hele danlardan bidaha agizlarindan birlik beraberlik, kollektiflik veya iste biz Danimarkayiz biz herkesi dusunuyoruz gibi sacma sapan sloganlar atarlarsa ilk bu gunu hatirlatirim bu gunde mi birlik beraberlik. Insanin dogasinda var kendisini ve ailesini guvencesini korumasi bunu kimse yalanlayamaz. Irrational bir dusunce mi bu yaptiklari mi? Kesinlikle cunku herkes hayatina normal devam etseydi herkese yetecek tuvalet kagiti, yemek vs. yeterdi. Ya saka iki iki gundur ben kiyma ve tuvalet kagiti bulamiyorum.

Dogalsiyla herkes yanlis yapti ben daha ilk gunde onerdim abi sinir getirin herkes ya hukumet ya da marketlerin kendisi getirsin bunu yoksa sorun cikacak. Kisi basi herkese bir paket tuvalet kagiti siniri getirsinler ihtiyacin oldugu anda gider alirsin ya da siparisini verirsin ama yok. Simdi hukumet biz yanlis yaptik diye aciklama yapti dun. MArketlerin bazilarida bu siniri getirelim mi getirmeyelim mi diye dusunuyor.

Whatsapp'a bakar mısın sevgili Yarro

Kesin var mı dedi?

Ben de 2 kişi duydum bu şekilde çalışan doktorlardan ama yine de açıklanmadığı için doğrudur diyemiyorum ama 2 kişiden fazlasında olduğu çok bariz.
Kesin demiş doktorun biri ona. Benim de yakın arkadaşım.

Umarım yalandır çünkü hastane kampüs içerisinde ve bölümlere yakın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt