Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İtalyaya değil İspanyaya, işte belkiler ile süreç yönetilmez. Zaten gidip gitmediği uçuş kayıtlarından ortaya çıkar, gitti ise de şüphe oluşur. İtalyada da seyircisiz oynanırken bulaştı futbolculara virüs.
Bak gereken önlem alınıyormuş :D
İptal edildi diyor şu an herkes

O 1 kişi şu an daha sessizce kuluçka süresinde olan bir çok insana bulaştırmış olabilir 1 tane para verse o para 72 saatte nerelerden nerelere gider bu işin sonu bakalım nereye gidecek
Bugün 2'nci vaka açıklandı bundan sonra ki süreçte daha dikkatli olmak lazım artış hızlanacak gibi gözüküyor

Çin bitiriyor artık virüsü. İtalya da çok kişi kaybetse de 2-3 hafta içinde mümkün olduğunda kısıtlayacaktır. Şu an ilk hastalığa yaklaşımı ve genel nüfus özellikleri gereği İspanya büyük tehlikede, onlar da İtalya gibi yakın zamanda 180 ölümlü günler geçirebilir ama onlar da kısa sürede sayıyı kısıtlayacaktır. İran bile ölümleri çift hanelere indirdi ki bu ülkelerin ilk ölümler çıktığında ne kadar pervasız olduklarını, gripten kaç kişi ölüyor yav diye kendini avuttuklarını unutmamak lazım. Ne yazık ki dünyanın geneli virüsün kendisine de, ölüm sayılarına da çok kötü yaklaştı ilk aşamada. Ölüm Almanya'da da oldu, Avustralya'da da. Bunlar da başta yavaş hareket eden ülkelerdi ama en azından vatandaşlarının çabasıyla daha uygun reaksiyon gösterdiler.

Bu virüs aşısı, tedavisi bulunana kadar insanların ve devletlerin çabasıyla zaten bitecek gibi. 60 milyon, 80 milyon rakamları çok ütopik geliyor bana. Daha kimse virüse önem vermezken bile 5000 kişi öldü 3 ayda, bu kaotik rakamlar için bu virüsün en az 50 yıl aynı ritimde insan öldürmesi lazım ki bu süreçte birbirinden alternatifli en az 50 farklı aşı çıkarırlar piyasaya. Çoğu bilim kurulunun söylediği gibi sıcaklıktan filan bağımsız olarak virüs mutasyona uğrayıp daha kötü bir şeye dönüşmediği sürece (ki mutasyonla ölümcüllüğünü tamamen kaybetme gibi bir ihtimal de var) taş çatlasın 2 aya tamamen etkisini kaybedecektir. Bu süreçten sonra da dünyanın Çin gibi ekonomik olarak büyük, hijyen, yaşayış ve kültürel olarak ise çağın gerisinde ülkelerle daha seviyeli olması ve lafta ''dünya devleri''nin de genel sağlık hizmetlerine çok daha yoğun şekilde eğilmesi gerekiyor. Değil Covid, Ebola gibi bir virüsün bulaşıcılığı 200 kat artsa bile dünyanın 3 aylık süreçte bundan çok daha iyi reaksiyon vermesi gerekiyordu.

İran beyinsizliginden cahilliginden bu halde fakat özellikle İtalya ve almanya yeterince belesci gördükleri yaşlı nüfusu temizleyince önlemleri ciddi alacaktır yaşlıları temizlemek istiyorlar Merkel bile onlemden tedbirden ziyade nüfusun çoğuna bulaşacak diyor
İtalyan başbakanı tam gevşek zaten sitcom yıldızı gibi önlemleri arttırmayı düşünebiliriz diyordu geçen hafta onu derken ülke komple gitti

Almanya Stuttgart yaşıyorum şu ana kadar 3 kişi öldü Türkiye'deki gibi önlem yok biz belediyelerin İstanbul ve Ankara'daki ilaçlama çalışmalarını izleyince içimizden bizide görseler diyoruz 2 hafta önce Amsterdam'a geçtik kapıdan önlem falan yok Türkiye'deki gibi Türkiye önlem konusunda erken davrandı.

Bitirme tezini yazan, yüksek lisans introvert Üni öğrencisi olarak hayat benim için fazla değişmiyecek bu Corona zamanlarında.

dünya teknolojik olarak geliştiği için bu hastalık büyük bir hayal kırıklığı yarattı insanlarda. ölümsüzlüğü ha bulduk ha bulacağız, marsa yerleşeceğiz derken orta çağ'ı andıran görüntüler çıktı gelişmiş dediğimiz memleketlerde. insanlık tarihi kıtlık, afet, göç hastalıklarla dolu. bir 60-70 yıldır olaysızdı. bu da öyle büyük bir olay sayılmaz bakalım ilerde daha ne hastalıklar çıkacak. cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojiler 20 yıldır kullanılıyor onlardan ne hasarlar aldık acaba.

Almanya Stuttgart yaşıyorum şu ana kadar 3 kişi öldü Türkiye'deki gibi önlem yok biz belediyelerin İstanbul ve Ankara'daki ilaçlama çalışmalarını izleyince içimizden bizide görseler diyoruz 2 hafta önce Amsterdam'a geçtik kapıdan önlem falan yok Türkiye'deki gibi Türkiye önlem konusunda erken davrandı.
Vaaay, bir Schwaben Arkadaş daha.

İlaçlama şart değil, herkes Adam gibi evde kalırsa.

Konuyla alakasız az önce pazardan geldim. Dışarıda Kızılay standı gördüm. Arabaya falan baktım orada geçen yetkili yaşlı bir amca sen de mi vereceksin genç dedi. Ben de yok vermeyeceğim ama sorularım var dedim. Verdiğimiz kanlar ÖSO'ya Işid'e gidiyormuş internette gördüm aslı astarı nedir dedim. Amca da dedi biz Işid'le savaşıyoruz onlara destek vermeyiz. Ben de dedim demek ki ÖSO'ya gidiyor kanlar. O da dedi ki Bayırbucak Türkmenleri varmış onlara gidiyormuş. Sonra başkan Kerem Kınık'ın akp mitinglerinde olduğunu söyledim ona cevap veremedi kem küm etti. Sen kaza geçirsen sana buradan kan bağışlayacağız dedi.

Kısacası vermedim. Güvenemedim.

Son düzenleme:
Konuyla alakasız az önce pazardan geldim. Dışarıda Kızılay stadı gördüm. Arabaya falan baktım orada geçen yetkili yaşlı bir amca sen de mi vereceksin genç dedi. Ben de yok vermeyeceğim ama sorularım var dedim. Verdiğimiz kanlar ÖSO'ya Işid'e gidiyormuş internette gördüm aslı astarı nedir dedim. Amca da dedi biz Işid'le savaşıyoruz onlara destek vermeyiz. Ben de dedim demek ki ÖSO'ya gidiyor kanlar. O da dedi ki Bayırbucak Türkmenleri varmış onlara gidiyormuş. Sonra başkan Kerem Kınık'ın akp mitinglerinde olduğunu söyledim ona cevap veremedi kem küm etti. Sen kaza geçirsen sana buradan kan bağışlayacağız dedi.

Kısacası vermedim. Güvenemedim.
giphy.gif

oha bu ne 1000 kişi artmış birden.

italya resmen istatistikleri alt üst etti.

Almanya'da bütün okulları kapatıyorlar tek tek tüm bölgelerde.

En son Nordrhein-Westfalen bölgesinde ki okullar pazartesi itibariyle tatilde.

Almanya'da bütün okulları kapatıyorlar tek tek tüm bölgelerde.

En son Nordrhein-Westfalen bölgesinde ki okullar pazartesi itibariyle tatilde.

Üniversiteleri de kapatmalilar, cünkü Nisan basina kadar sinavlar oluyor hala.

Oralari da cok tehlikeli. Bugün okudum RWTH da virüse yakalanan bir calisan cikmis.

Üniversiteleri de kapatmalilar, cünkü Nisan basina kadar sinavlar oluyor hala.

Oralari da cok tehlikeli. Bugün okudum RWTH da virüse yakalanan bir calisan cikmis.

Böyle bir sey var...

Ministerpräsident Armin Laschet bestätigte in einer Pressekonferenz, dass der Semesterstart auf den 20. April verschoben wird. Ab Montag (16. März) seien die Schulen geschlossen. Für Abschlussjahrgänge soll sichergestellt werden, dass bevorstehende Prüfungen durchgeführt werden können.

bjk virüsüyle uğraşırken burayı unuttuk

Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ülkede #koronavirüs (#Covid_19) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt