Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Konu dışı ama trt belgeselde domates belgeseli var zaman bulabilirseniz izleyin derim adamlar çölde domates yetiştiriyormuş.

Nasil saldılar hacilari hiç gereksiz

ub.mesaji

“Şayet bir yerde taun (bulaşıcı hastalık) olduğunu işitirseniz oraya gitmeyin. Sizin bulunduğunuz bir yerde meydana gelmiş ise oradan da ayrılıp çıkmayın."
(Hadis-i Şerif)

Wuhandaki ibneler ve çin devleti zamanında küçümsedi diye bu hastalığı bütün dünya uğraşıyor şimdi çıkıp hãlã büyütüyorsunuz diyenler var vaka sayısı azmış tam olarak kaç vaka olunca büyütme hakkımız var 10 bin nasıl mesela?

Corona virüsü alır ama Umreci tayfa kendini karantinaya almaz.

Abartmayın diyenler asıl siz abartmayın. İtalyanlar da abartmayın diyordu ülke karantina altında. Ülkelerin başkanları bile o kadar korumaya tedbire rağmen virüs kapıyorken, korunaksız halk nasıl kapmasın? Bugün vaka sayısı 6'ya yükseldi. Ama daha bu test edilenler. Test edilmeyip de aramızda virüs yayanlar olabilir. Hatta bu yorumu okuyan renktaşım belki de sen de çoktan kapmışındır ama teste girmediğin için bilmiyorsundur. Umre'den dönenler ile birlikte sayının çok daha artacağını düşünüyorum. Umarım iyi başladığımız süreç felakete doğru yol almaz.

bizde ztn 1-2 aydir olma lakin daha yeni test edilip diagnose edildigi icin covidli var denmesinin ihtimali nedir
cunku anladigim uzre kapan solunum sikayeti ile hastaneye gidior. ben COVIDliyim diye degil. yani bunca zamandir bu mevzudan olen, yaralanan ya da atlatan olabilmis midir diye aklima geldi

Virüsü taşıyip cok hafif belirtilerle atlatmak da mumkun
Tani sayisinin yüksek olması tek basina vehameti ortaya koymuyor

ub.mesaji

Abartmayın diyenler asıl siz abartmayın. İtalyanlar da abartmayın diyordu ülke karantina altında. Ülkelerin başkanları bile o kadar korumaya tedbire rağmen virüs kapıyorken, korunaksız halk nasıl kapmasın? Bugün vaka sayısı 6'ya yükseldi. Ama daha bu test edilenler. Test edilmeyip de aramızda virüs yayanlar olabilir. Hatta bu yorumu okuyan renktaşım belki de sen de çoktan kapmışındır ama teste girmediğin için bilmiyorsundur. Umre'den dönenler ile birlikte sayının çok daha artacağını düşünüyorum. Umarım iyi başladığımız süreç felakete doğru yol almaz.

Kimse takmazken konu ilk açıldığında sen ben bir kaç kişi daha yazıyorduk bir şeyler süreç bütün ülkeler için aynı ilerledi 1 2 vaka sonra 10 15 vaka sonra birden hızlı yükseliş ben görmedim birden bire 5 bin vaka olan yer öyle olunca abartmak gerekiyor sanırım.

bizde ztn 1-2 aydir olma lakin daha yeni test edilip diagnose edildigi icin covidli var denmesinin ihtimali nedir
cunku anladigim uzre kapan solunum sikayeti ile hastaneye gidior. ben COVIDliyim diye degil. yani bunca zamandir bu mevzudan olen, yaralanan ya da atlatan olabilmis midir diye aklima geldi

Çok fazla zatürreden ölüm olsa sağlıkçılar bundan şüphelenirdi. Yakın zamanda olsa daha da fazla şüphe çekerdi. Ben virüsün bize geldiğini zannetmiyorum, gelmiş olsa da bizim ihtiyarlar sokaktan bunu alamaz çünkü bizim yaşlının elin İtalyanı, Almanı, Fransızı gibi güzel bir cafe-patissiere'e oturup kapalı alanda virüs kapacak bütçesi yok. Mevsim de kış olunca işi olan yaşlı anca çarşı-pazara çıkardı. Gençlerde ayakta atlatan belki olabilir, en nihayetinde bu virüs söylendiği gibi Çin'de Aralık başında çıkıp Türkiye'de kapılar Şubat ortasında kapandıysa oradan virüslü gelip burada yayan da illa ki olmuştur. Ama şu an artık virüsün psikolojik savaşı hastalığın kendisinden daha büyük olay oldu. 50 yaş altı ölüm oranı %0.5'in altında da olsa sonuçta ataerkil toplum olarak millet ana-baba-ninesi için çekinir oldu. Bizim ülkemiz için asıl kötüsü ise ebeveynlerin çocuklardan bile bilinçsiz olması. Bugün haberlerde bir manyak anne izledim, kadın çocuğu korkutup ağlatmış, ölüm riski en az grubun içinde olan çocuğuna ''o da korksun, telaşlansın, hayat böyle öğreniliyor'' diyor. Bu yaşlılar da kendi çocuklarına karşı bu salak tutumu sergilerlerse gurbetçilerden alamadığımız virüs taşıyıcılığını rahatlıkla umrecilerden görebiliriz. Resmen her şeyi yapıyoruz virüs ülkeye yayılsın diye, hayırlısıyla Pazartesi gününden itibaren de muvaffak olacağız.

En üsttekilere bile varmaya başladı

Ispanyada yasaiyorum
Mayorka da daha gecen hafta 3 bin kisilik gemi geldi italyadan ,simdide yarindan sonra icin 15 gun evden cikmayin diyorlar ,her yer kapanacak (banka ,ezcane ,market vs haric)

Bize de laptop verdiler evden calisacagiz,ulan bastan ulasimi kessene ulkeye italya ve ispanya gercekten asiri mallik yapti bu surede
Turkiye bu iki ulkeye bakarak onlem alsa cok iyi olur

JJ | MP

Wuhandaki ibneler ve çin devleti zamanında küçümsedi diye bu hastalığı bütün dünya uğraşıyor şimdi çıkıp hãlã büyütüyorsunuz diyenler var vaka sayısı azmış tam olarak kaç vaka olunca büyütme hakkımız var 10 bin nasıl mesela?

bana mi soruyorsun?Ona gore yorum yapacagim yoksa kendimi sana anlatmak ile yormayacagim.

Ne kadar doğru bilemem ankara golbasinda öğrenci yurdunu gecenin 4unde çocukları uyandırıp boşaltin denilmis. Bayagi tweet ve foto var

Bunlar gerizekali

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt