Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yalnız mobilden yazmak eziyet, kelimeleri yutuyor ayrı yazılması gereken kelimeleri birleştiriyor falan alışamadım gitti. Herkese iyi geceler, çok takmamaya çalışmak lazım neticede en az bir kaç ayımız böyle geçecek.

Haber seyretmemek için 2 film seyrettim. Twitter'ı açtım vaka sayısı 47'ye çıkmış. Hastalıktan ölmesemde panik ataktan ölebilirim çünkü boğazım düğümlenmeye başladı. Herşeye yasak getiren iktidar tvlerdeki saçma sapan virüs programlarına niye yasak getirmez anlamıyorum. İşlerine falanmı geliyor ?

Brezilya'da Corona yüzünden mahkumlar isyan edip hapishaneden kaçmış. 1350 kişiymiş tam!

Bugün mağazaya gittim bu araplar kadar hanzo öküz egoist insan yok yeminle. Çoluk çocuk gelmişler 100kg un 50kg margarin makarna yumurta yağ patates nutella ne var ne yok silip süpürüyorlar.

Durum aynen şu sekildi.
Ekli dosyayı görüntüle 74752

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Ilk goruntu Mayorka dan
Rezillik otesiydi
Simdi alkol haric cogu urun 2,3 adet alabiliyorsun maksimum

Guncelleme ; Calistigim hastanede vaka sayisi artiyor. Hastaneye gulerek sakalasarak girip suan solunum cihazina bagli hayata tutunmaya calisan hastam da var, oksuruk sikayetiyle gelip ertesi gun taburcu olanda.

Virus atipik. Daha once hastaligi olmayan bagisikligi kuvvetli olana birsey olmuyor yaklasimi dogru degil. Solunum cihazina bagli hastamizin yuksek tansiyon ve asiri kilo disinda bir rahatsizligi yok. Sadece oksuren hastamin birsuru medical problemi var ama adam Covid positif olmasina ragmen ne atesi cikti ne yataga dustu.

Bazi hastalar hicbir bulgu vermiyor. Iste asil sikinti burada basliyor. Virus bogaz agrisi dahi yapmiyor ve virus onlarca belki yuzlerce kisiye bulasiyor.

Tavsiyem esiniz cocugunuz haric kimse ile yakin kontak kurmayin. Isyerinde konustugunuz kisiyle aranizda en az 2 kol mesafe olsun. Ilginc olarak hapsirik nadir bulgulardan biri. Ancak etrafinizda biri oksuruyorsa olabildigince hizli bir sekilde uzaklasin oradan. Daha cok vaka gordukce guncelleyecegim virus hakkindaki gozlemlerimi.

Guncelleme ; Calistigim hastanede vaka sayisi artiyor. Hastaneye gulerek sakalasarak girip suan solunum cihazina bagli hayata tutunmaya calisan hastam da var, oksuruk sikayetiyle gelip ertesi gun taburcu olanda.

Virus atipik. Daha once hastaligi olmayan bagisikligi kuvvetli olana birsey olmuyor yaklasimi dogru degil. Solunum cihazina bagli hastamizin yuksek tansiyon ve asiri kilo disinda bir rahatsizligi yok. Sadece oksuren hastamin birsuru medical problemi var ama adam Covid positif olmasina ragmen ne atesi cikti ne yataga dustu.

Bazi hastalar hicbir bulgu vermiyor. Iste asil sikinti burada basliyor. Virus bogaz agrisi dahi yapmiyor ve virus onlarca belki yuzlerce kisiye bulasiyor.

Tavsiyem esiniz cocugunuz haric kimse ile yakin kontak kurmayin. Isyerinde konustugunuz kisiyle aranizda en az 2 kol mesafe olsun. Ilginc olarak hapsirik nadir bulgulardan biri. Ancak etrafinizda biri oksuruyorsa olabildigince hizli bir sekilde uzaklasin oradan. Daha cok vaka gordukce guncelleyecegim virus hakkindaki gozlemlerimi.

Kendini nasıl koruyorsun üstad? Biz en riskli gruptayız aerosol - damlacık yolu risk fazla tek tesellim nispeten kırsal bir yerde olmam.. Ben her gelene baticonlu su gargarası ve el dezenfektanı yaptırıyorum sık sık odaları havalandırıyorum hatta galoşu da iptal etmeyi düşünüyorum çapraz enfeksiyon için.. Var mıdır ekstra tavsiyen ben de hep bağışıklığıma güvenirdim devamlı insanların ağzıyla uğraştığım için ama yazdıklarını görünce tırsmadım değil..

Kendini nasıl koruyorsun üstad? Biz en riskli gruptayız aerosol - damlacık yolu risk fazla tek tesellim nispeten kırsal bir yerde olmam.. Ben her gelene baticonlu su gargarası ve el dezenfektanı yaptırıyorum sık sık odaları havalandırıyorum hatta galoşu da iptal etmeyi düşünüyorum çapraz enfeksiyon için.. Var mıdır ekstra tavsiyen ben de hep bağışıklığıma güvenirdim devamlı insanların ağzıyla uğraştığım için ama yazdıklarını görünce tırsmadım değil..

N95 maske kullaniyorum. Amazon Dan siparis edilebilir. Yuzde yuz aerosol izolasyonu sagliyor. Eger hastane butce ayirirsa hastalar in kullanimi icinde faydali olur. Ben yurtdisinda hekimim suan bu virus amerikayi ozellikle metropollerde kasip kavuruyor Turkiye de 1-2 Aya ne olacagi bilinmez. Havalimanlarinda konrrollerin siki olmadigi soyleniyor. Bu virus gripten cok daha bulasici. Tek bir vaka 300 kisiye bulastirabilir diye bir makale okudum bugun aklim gitti. Boyle bir durum soz konusu ise Tek care var kolluk kuvvetleri ve askeri sokaga indirip Tam sokaga. Cikma yasagi cin Boyle kontrol altina Aldi. Virus hakkinda hala xetayli bir calisma yok. Anecdotal bilgiler cogunlukla makalelerde

Valla dün contagion filmini izledim 2011 yapımı ama aynen bu günleri anlatıyo hastalık bi yarasadan Hongkong da cıkıyo bütün dünyaya yayılıyo filmdeki cogu şey bire bir bu günkü durumla aynı cok ilginc

Şuan ekim-kasım ayında olsaydık bu ülkeleri çökertirdi. Anarşi kol gezerdi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt