Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hoaydaaaaaaaaaaaaaa

Durum çok karışık.

Yurt dışından gelenlerden ziyade umre dönüşleri ağzımıza s.çacak gibi.

sent via GSC

Yurtdışı ve umreciler bizi bitirdi. Onlar olmasaydı eğer virüs bizi teğet geçecekti.

Onlar değil abi, ilk 15000 umreciyi elini koluna sallaya sallaya içeri alan devlet bitirdi. Son 5000'i korkuyla ite kaka nasıl yurtlara attıysan bu 15000'e de onu yapacaktın. Bu işlerde gram gevşeme lüksü yok. Salgın yav bu. Şu saatten sonra yapılacak en temel iş toplu karantinayı çıkartıp bundan kelli ülkeye giren herkese Çin gibi zorunlu 14 gün karantina uygulatmak. Yoksa böyle insanların peşinden koşup hasta ararsın.

Hastalığın semptomları bittikten sonra hastalıkta bitiyor diye biliyorum ama tabi bağışıklıkta kazanmış oluyorsun.

Bir bilene soralım

@Melih Peker @Hekim Aslan
Ne yazık ki virüsü de bağışıklığını da tam bilmiyoruz. Normalde mutasyon(veya mutasyonu hasta yapmayan) geçirmeyen virüslerde aşı koruyucudur ancak japonyada ve çinde hastalığı geçirdikten sonra tekrar covid19 + vakalar çıktı ve işin garibi yine solunum yolu sıkıntısı olduğu söylendi. Tabiki o bölge olmadığım için konuyu sadece okuduklarım kadar biliyorum ancak özellikle aşı konusunda bu kadar yol katedilmesi virüsün mutasyon ihtimalinin düşük olduğunu düşündürüyor bana. Yani umudum bağışıklık sistemi iyi olanlar hastalığı geçirdikten sonra tekrar olmayacak veya yaymayacak.

Aşı ve virüslerle ilgili yazdıklarım istisnai durumları bulunan genel kurallar. Ör: influenza(grip) çok sık mutasyon yapar ancak çok ciddi salgın yapan suşlarına karşı aşı geliştirildi ve kullanıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt