Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ulan bu hafta ilk kez temizlik ürünleri ihtiyacı olduğu için bizim mahallenin meydanına çıktım.Çıkmaz olaydım yaşlı kesim yine dışarıda geziyorlardı.Her gördüğüm insanla aramda 2 metre mesafe bırakmaya çalıştım.Biz nelere dikkat ediyoruz bunların umurunda değil...Bunlar akıllanmaz.

Bavaria ( Bayern ) Soka cikma yasagi gerirdi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder söyledi.

Cuma gecesi saat 12: 00'de Bavyera genelinde kısıtlamaları uygulanacaktır.

bu virüs herkese bulaşacak gibi görünüyor yapacak birşey yok insan buna kendisi bağışıklık üreterek virüsten etkilenmeyecek duruma gelicek sonuç olarak 1 sene içinde muhtemelen 300 milyon insan sadece korona virüsü yüzünden hayatını kaybetmiş olacak gibi görünüyor.

bu virüs herkese bulaşacak gibi görünüyor yapacak birşey yok insan buna kendisi bağışıklık üreterek virüsten etkilenmeyecek duruma gelicek sonuç olarak 1 sene içinde muhtemelen 300 milyon insan sadece korona virüsü yüzünden hayatını kaybetmiş olacak gibi görünüyor.

Aklın yolu 1

IMG_1927.webp

1002 ölüm
20000 vaka
1600 kurtulan ispanya

JJ | MP

Mayıs-Haziran aylarına kadar bu sıkıntıyı bütün dünya olarak çekeceğiz gibi duruyor. O zaman belki tedbirlerin alınmasıyla, halkta farkındalığın oluşmasıyla, sıcaklıkların artmasıyla ve bilimsel yönden gelişmelerle bu sıkıntıyı minimize edebiliriz.

Bu arada bu konuyu 21 Ocak'ta açtım ama böyle bir virüsün olduğunu Ocak ayının ilk günlerinden öğrenmiştim Twitter'daki @temmuz1919 hesabından. Belki takip edenler vardır. Açıkçası ben sıradan, birkaç hafta içinde çözülecek yerel bir problem olduğunu düşünüyordum ta ki virüs diğer çevre ülkelere yayılana kadar. O zaman anladım ki pandemiye doğru ilerleniyor, ki dünyanın en pis insanları Asya'dan olduğu için yayılma hızının artacağını düşündüm. Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nün bu virüsü abartmayın, Çin kontrol altına aldı gibi laubali açıklamalarının da payı var dünya o yüzden geç reaksiyon aldı. Eğer baştan söyleselerdi dünya bugün değil Ocak ayında önlemini almaya başlamıştı ve binlerce kişi ölmemiş olurdu belki de.

Bir de bu olaylar şunu gösterdi ki dünyanın böyle bir afet karşısında daha önceden hiçbir tedbiri yokmuş. Artık bundan sonra ülkeler böyle durumlara karşı daha hazırlıklı olur.

photo_2020-03-20_15-26-22.webp

Balıkesir'in Edremit ilçesi'nde genellikle yaşlıların kullandığı meydan ve parklardaki banklar, #koronavirüs önlemleri kapsamında kaldırıldı.

Evrende yalniz kendinin olduguna inaniyosan,gökyüzünü hice sayiyosan tek sakat sensin berkaycim😷

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt