Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avrupada bu kadar ses getiren bir virüs olmasi ve "önlemlerin" aslinda is isten gectikten sonra alinmasi akillara yaslilardan kurtulmak istedikleri falan geliyor. bu korkunc bir trajedi. hollanda, italya ve ingiltere bu politikayi izliyor gibi... en saglam mücadeleyi avusturya veriyor gibi görünüyor. 6 kisi ölmüs orada.

Peak dedikleri eşiğin günlük 3000 üzerinde ölüm olması diye bekleniyormuş.
3 bin çok yüksek, artış ivmesine bakarsak o sayının gelmesine daha 10 gün var ve eğer o seviyeye çıkarsa tepede bir miktar devam eder 3-4 gün daha o rakam gelir ve sonra artış ivmesine benzer ivmeyle düşüşe geçer.

Bu da 50 binden fazla ölüm, 1 milyona yakın da vaka anlamına gelir.

Bu ibnler özellikle yaşlıları bilerek tedavi etmiyor desek, bunun için doktorlara bi şekilde bi talimat verilmesi gerekir ki bu da mutlaka basına bi yere sızdırılırdı.

İran, Çin zaten avuçlayacağını avuçladı da bu ''büyük'' Avrupa ülkelerinin ülkeyi yöneten kodamanlarının da en az olayın sorumlusu Çinliler kadar sorgulanması lazım bu faciadan sonra. Dünyanın yıl içinde en çok turist çeken ülkesi 10000 vaka, 2000 ölüm görene kadar doğru düzgün karantina almadı. Çinli doktorun söylediği gibi hala karantina konusunda gevşeklerse vay haline. Gerekirse Güney Kore gibi insanları alışverişe bile çıkartmayıp kendin günlük ihtiyaç kadar kumanya dağıtacaksın. Ülkede para olmasa içim yanmayacak. Hergün binlerce vaka çıkarken hala nasıl insanları haftada 2-3 gün de olsa sokağa çıkartıyorlar aklım almıyor. En baştan aldıkları tavır yüzünden içinden çıkılamayacak bir duruma düştüler. Sonu İtalya gibi olabilecek İspanya en azından 3000 vaka 100 küsur ölümde aldı karantinayı. Demek ki onlar da İtalya gibi pervasız davransalar onlar kadar fatura çıkaracaklardı. Ülke içindeki Çinli nüfusu, ne olursa olsun gel mantığı da hacamat etti İtalya'yı. Şu saatten sonra gerekirse Çin gibi insanların kapısına çiviyi vura vura evde tutmaktan başka çareleri yok gibi görünüyor. Allah herkese yardım etsin ve en çok şu olay Çin'de patlamışken 3 ay gözünü kulağını faciaya kapayan ''yönetici''lerden çıkarsın.

Sende pseudoscience okumaya devam et sonra bilincliyim diye gezersin ortalikda ama inan ki umrumda degilsin sadece yeterki fake science koyma suraya yarardan cok zarar veriyorsun topluma.
Attigin makaleleri ver bakalim trustworthy mi degil mi. Sen daha soruma cevap veremedigin icin bir sans daha verecegim soruma cevap ver.

Sana hakaret etmeyeyimde napayim soylermisin? Zehir gibi paylasimlarda bulunuyorsun insanlarin akillariyla oynuyorsun adam gibi makale koy suraya okuyalim madem.
Sen önce hareketten bir ceza al dinlen geri gel ondan sonra seni muhatap alayım. Tabi forumda ahbap çavuş ilişkisi olanlara ceza vermek zor oluyor. Ben sana gerizekali desem direk 2 hafta myc alırım. Bu dünyayı senin benim gibi insanların yönettiğini düşünüyorsan bir şey diyemem. Bana pseudoscience filan deme bilim zaten somut bir şey değil. Haydi yallah

bu virüs afrika merkezli bir virüs olsa sayilar nasil olurdu?

İtalya'da hastaneler yetersiz kaldığı için drlar hasta seçiyor deniyordu doğru olabilir sanki
Ayrıca İtalya neden seyyar hastaneler kurmadi yetersiz olduklari halde

Bilerek tedavi etmiyorlar diye birsey yok bence

Ulkemizde saglik sistemi avrupaya göre cok daha iyi bir durumda ilk olarak bunu Kabul etmek lazim

Sen önce hareketten bir ceza al dinlen geri gel ondan sonra seni muhatap alayım. Tabi forumda ahbap çavuş ilişkisi olanlara ceza vermek zor oluyor. Ben sana gerizekali desem direk 2 hafta myc alırım. Bu dünyayı senin benim gibi insanların yönettiğini düşünüyorsan bir şey diyemem. Bana pseudoscience filan deme bilim zaten somut bir şey değil. Haydi yallah
Hakaretten ceza mi? Sen o zaman toplumu zehirlemekden ceza felan almalisin, yoksa cok mu alindin? Kiyamam.
Muhatap alamazsin tabi beni cunku bilimin ne veya ne oldugunu bile bilmiyorsun ama buraya cok bilmis gibi makale atip duruyorsun, hatta kendin okumadigin makaleyi bile sonra ben cok biliyorum cok ediyorum diye geziyorsun. Yok oyunmus, yok Amerikaymis. Madem Amerika suan neden Amerika ekonomik anlamda dustu? Hayir bu basit mantigi bile yapamiyorsan sana hayirli isler yani.
Ben bu dunyayi ben veya sen yonettigimi soyledigimi hatirlamiyorum hic ama bir virusun cikmasiyla bu bunu belli etmiyor maalesef bu kadar kolay kanitlansa zaten JSTOR veyahut Taylor & Francis zaten kapardi hemen ama dedigim gibi gereken evidens yok.
Pseudoscience tabi baska ne senin attigin? Bilimsel hic bisey yok attigin linkde sadece atmacalar senin gibi. Bilimin somut halini seninle tartismam mumkun degil sadece, biraz basic knowledge'in olsa bu konuda olurdu ama o bile yok sende.

Bilerek tedavi etmiyorlar diye birsey yok bence

Ulkemizde saglik sistemi avrupaya göre cok daha iyi bir durumda ilk olarak bunu Kabul etmek lazim
Paran varsa evet yoksa biraz zor. Ozel hastaneler cok iyi konumda diye biliyorum bende devlet hastaneleri cokta iyi degil. Devlet ozel hastanelere para verip tedavi edin derse bilemem.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt