Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bilerek tedavi etmiyorlar diye birsey yok bence

Ulkemizde saglik sistemi avrupaya göre cok daha iyi bir durumda ilk olarak bunu Kabul etmek lazim
Nüfusa göre yatak sayısı oranlarına baktığımızda pek öyle durmuyor yav. Hatta bayağı gerideyiz.

Bugün biri sokakta gitmiş yav, hastane koridorları falan hep hasta dolu.
Doğru da cin gibi yapabilirlerdi herifler ilk günlerden kaç tane seyyar hastane kurdu yani ongorulu davrandılar

İtalyanlar çoğu tedbirdegec kaldılar hastaneleri çin gibi arttirsaydilar belki bu denli vahşete donmezdi olay

Hakaretten ceza mi? Sen o zaman toplumu zehirlemekden ceza felan almalisin, yoksa cok mu alindin? Kiyamam.
Muhatap alamazsin tabi beni cunku bilimin ne veya ne oldugunu bile bilmiyorsun ama buraya cok bilmis gibi makale atip duruyorsun, hatta kendin okumadigin makaleyi bile sonra ben cok biliyorum cok ediyorum diye geziyorsun. Yok oyunmus, yok Amerikaymis. Madem Amerika suan neden Amerika ekonomik anlamda dustu? Hayir bu basit mantigi bile yapamiyorsan sana hayirli isler yani.
Ben bu dunyayi ben veya sen yonettigimi soyledigimi hatirlamiyorum hic ama bir virusun cikmasiyla bu bunu belli etmiyor maalesef bu kadar kolay kanitlansa zaten JSTOR veyahut Taylor & Francis zaten kapardi hemen ama dedigim gibi gereken evidens yok.
Pseudoscience tabi baska ne senin attigin? Bilimsel hic bisey yok attigin linkde sadece atmacalar senin gibi. Bilimin somut halini seninle tartismam mumkun degil sadece, biraz basic knowledge'in olsa bu konuda olurdu ama o bile yok sende.
Senin cezan bu tartışmayı devam ettiresin diye mi açıldı?

Hızlı tanı kitleri gelmiş, rakamlar yüksek çıkabilir bugün.

Hakaretten ceza mi? Sen o zaman toplumu zehirlemekden ceza felan almalisin, yoksa cok mu alindin? Kiyamam.
Muhatap alamazsin tabi beni cunku bilimin ne veya ne oldugunu bile bilmiyorsun ama buraya cok bilmis gibi makale atip duruyorsun, hatta kendin okumadigin makaleyi bile sonra ben cok biliyorum cok ediyorum diye geziyorsun. Yok oyunmus, yok Amerikaymis. Madem Amerika suan neden Amerika ekonomik anlamda dustu? Hayir bu basit mantigi bile yapamiyorsan sana hayirli isler yani.
Ben bu dunyayi ben veya sen yonettigimi soyledigimi hatirlamiyorum hic ama bir virusun cikmasiyla bu bunu belli etmiyor maalesef bu kadar kolay kanitlansa zaten JSTOR veyahut Taylor & Francis zaten kapardi hemen ama dedigim gibi gereken evidens yok.
Pseudoscience tabi baska ne senin attigin? Bilimsel hic bisey yok attigin linkde sadece atmacalar senin gibi. Bilimin somut halini seninle tartismam mumkun degil sadece, biraz basic knowledge'in olsa bu konuda olurdu ama o bile yok sende.

Doğru da cin gibi yapabilirlerdi herifler ilk günlerden kaç tane seyyar hastane kurdu yani ongorulu davrandılar

İtalyanlar çoğu tedbirdegec kaldılar hastaneleri çin gibi arttirsaydilar belki bu denli vahşete donmezdi olay
Yapamazlardı bence çünkü Çin'de virüsün farkedilmesinden önceki süreç de var yani iş ciddiye binince inşaatı devam rden bir hastaneyi tamamen enfeksiyon hastanesine çevirmişler.

Şu olurdu, kapalı spor salonlarını o hale getirebilirlerdi belki.

Nüfusa göre yatak sayısı oranlarına baktığımızda pek öyle durmuyor yav. Hatta bayağı gerideyiz.
Bu karşılaştırmalarda tam olarak hangi ülke ve hangi kriterler baz alınıyor çözemedim ben, sürekli olarak pek çok mecrada iyiyiz deniyor ama neye göre kime göre hangi veriye göre olduğuna dair bir şey paylaşılmıyor. Twitter'da olsun başka sosyal mecralarda olsun çok görüyorum bu muhabbeti. İyiysek ne mutlu bize hem gurur duyarım hem de içim rahatlar lakin daha geçen veriler paylaşıldı veriler öyle söylemiyordu hiç.

Bu karşılaştırmalarda tam olarak hangi ülke ve hangi kriterler baz alınıyor çözemedim ben, sürekli olarak her mecrada iyiyiz deniyor ama neye göre kime göre hangi veriye göre olduğuna dair bir şey paylaşılmıyor. Twitter'da olsun başka sosyal mecralarda olsun çok görüyorum bu muhabbeti. İyiysek ne mutlu bize hem gurur duyarım hem de içim rahatlar lakin daha geçen veriler paylaşıldı veriler öyle söylemiyordu hiç.
@Demir P. Baş bir veri paylaşmıştı, bu konularda da hassastır genelde ve Avrupa genelinde çok gerideydik. Normal şartlarda o kadar şehir hastanes yapıldı diye ben imkanlarımızı fazla sanıyordm da Avrupa'nın en kalabalık ikinci ülkesi olduğumuzu göz ardı ettim sanırım.

Tarlayı tapanı satıp güzel bir bilgisayar ve yıllarca yetecek gıda stoğunu yanıma alıp köyüme yerleşmeyi düşünüyorum. Köyümde toplasan 10 kişi yoktur kimsenin aklına bile gelmez. O yüzden virüs bana uğramayacaktır tek çarem o gibi gözüküyor.

yanlış çıkarım

muhtemelen bundan önce de öyledi bundan sonra da olabilir

zira böyle durumlarda optimal karar vermek neredeyse imkansız insanoğlu için

çünkü her kararın alternatif birçok maliyeti var

ve bu tür olaylar da maliyetlerini hemen ortaya koymazlar ve zamanla gerçek maliyet ihtimali ortaya çıkar

sınırları kapatmak, ticareti yavaşlatmak dediğin şey o kadar radikal bir karar ki bu tür vakaların hemen başında kolay kolay alınamaz o karar
Söylediklerine katılıyorum ancak bu salgın olayı toplum hafızasına kazındı/kazınacak. Gelecekteki bir vakada ona göre önlem alınır. Hesaplar yapılırken corona seviyesi de düşünülür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt