Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
o videoda geçen panetin ingilizce versiyonu: EP1694829B1 - Novel strain of sars-associated coronavirus and applications thereof - Google Patents
elemanın suçladıgı pasteur ınstıtut'un açıklaması bu: Coronavirus: Institut Pasteur warns against false information circulating on social media
adam diyo ki kısaca 2003lerde çinde sars vs vardı o zamanlarda sars ve covid'i birleştirip yeni bi virüs yaptılar. bunda fransız pasteur ön ayak oldu.
oluşturulan sars-cov virüsünü tavşanlarda ve farelerde denemişler, etkili olmuş sonra da aşıları denemişler aşılar da başarılı. bunun aşısı var yakında pasteur aşıyı bulduk derse şaşırmayın diyor, aşıyı da parası olanlar alabilir anca demiş. bu virüsün çocuklarda etkisinin çok az olmasının nedeni virüsün aşısının kızamık aşısına benzer olması. kızamık aşısı olan çocuklara yüksek ihtimalle bulaşmıyormuş. yarım saatimi çaldığı için recepi kınıyorum! ama adamlara katılmamak elde değil ben inanmıyorum ki doğal bi oluşumu olsun virüsün... ramazan hocam söylüyor zaten ama adamla kafa buluyorlar programda kaşkol takıyo diye
tamamda bızım ulkede kızamık aşısı olmayan var mı genc yaşlı :=)

Cnn'de bir kadın var prof objelerle geçmesi durumu yok yüzeyler üzerinde kalsa dahi süre geçtikçe sayısı ve hasta etme gücü azalır diyor. Hasta insanla temas dışında etkili olmaz diyor.

Corona da aslında yarasalarda var ama yarasadan insana geçiş yok. Yarasadan pangoline geçiyor, pangolin ara taşıyıcı. Oradaki mutasyondan sonra insana bulaşabilir hale geliyor.
Kanka insandan insana geçtikçe de uğradığı mutasyon öldürücü etkiyi kaybetmeli zaten, virüslerin mutasyon mantığının bu olduğunu düşünürsek.

Bugün attığın videoda da bundan bahsediyorlardı ya da diğer bir seçenek olarak Sars gibi, insanla uyumsuz olduğu için insandsn insana bulaşma etkisini kaybetmesi lazım.

Kanka insandan insana geçtikçe de uğradığı mutasyon öldürücü etkiyi kaybetmeli zaten, virüslerin mutasyon mantığının bu olduğunu düşünürsek.

Bugün attığın videoda da bundan bahsediyorlardı ya da diğer bir seçenek olarak Sars gibi, insanla uyumsuz olduğu için insandsn insana bulaşma etkisini kaybetmesi lazım.
virüsün mutasyon gecirmesi sart kötü gecirirse ölüm hız cogalır iyi gecirirse biter diyelım mı amırım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt