Koronavirüs Haberleri | Arşiv #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1-2 hafta daha sokağa çıkma yasağı kararı alınmazsa, hastanelerde adam koyacak yer bulamayız. felaket hızlı yayılıyor bu virüs. derhal herkesin evine kapatılması lazım.

Haklısın. Bilim Kurulu üyeleri de üstü kapalı biçimde söylüyor ama takan yok anladığım kadarıyla.

Sokağa çıkma yasağı olmazsa kendi isteğiyle kapanan yerler açılır yakında bence. Bu şekilde ahmakça 1 hafta önce okulları kapayıp, 3 4 gün sonra kafeleri sinemaları kapayıp, 2 gün sonra berberleri vs. kapamakla çözülecek birşey değil. Ya hepsine yasak getirirsin ya da herşey olduğu gibi devam eder.

Şu ana kadar 1. Kore
2. Almanya

En iyi bunlar yönetti süreci; gözlemim bu.

Sokaga çıkma yasaginin uygulanma şansı yok ufak tefek kisitlamalar yapılır en fazla o kadar fazlasını beklemeyin.
Olacağı en fazla bölgesel sokağa çıkma yasağı

Bizim insanımız laftan anlamaz. Kapısına askeri dikmediğin sürece evden çıkar. Mağaza kapandı tatile nereye gitsem diye düşünen var.

Size bir soru..

Yapilan testlerin sadece yuzde 6'sinda pozitif tani cikmasi iyi midir yoksa zaten yetersiz olan test sayisinin gereksiz bir sekilde harcandigini mi gosterir?

Size bir soru..

Yapilan testlerin sadece yuzde 6'sinda pozitif tani cikmasi iyi midir yoksa zaten yetersiz olan test sayisinin gereksiz bir sekilde harcandigini mi gosterir?
Ne testi yaptıkki bir test için 2 saat beklersek kaç test yapabilirizki test için gelenleri kovuyor hastaneler
herkes test yapamaz kitler pahalı diyorlar.bu mantıkla yapılan testten ne hayır gelir
80 milyonluk ülke kontrol altına almak öyle kolaymı köylere mecralara bir yayılırsa allah korusun
önlemini alamazsın şehirle bağlantısı saatler süren köyler var böyle dayılar gezmeye devam ederse
o köylere bu virüs bir giderse ozaman seyreyle gümbürtüyü

Size bir soru..

Ne gereksizi az bile test yapıyoruz sadece dışardan gelen 320 bin kişi varken 20 bin test yapılmış çok az , çok ciddi şekilde belirti gösterene ve yurtdışı teması olana test yapılıyor pozitif çıkarsa çevresine bakıyorlar .

sars ve mers icin asi bulunmadan kontrol altina aldilar
asinin da cikmasi bi ton zaman alacak o zamanda yasanan ekonomik sikintiya degecek bi plan mi dusunmek lazim
O videoda kit ve aşının patenti bile var deniyor.

Aşısının olmadığına inanmıyorum ben. Dünya üzerinde her yerde erişebilirliğine bakmak lazım.
1 milyar tane aşı üretsen bile hangi zaman diliminde bu aşıyı insanlara yapabileceksin ki?

Ekonomik sıkıntıda herkes önlemini önceden almalı.
Tüketimi en aza düşürüp gider kalemlerini azaltmalı.

İlaç sektöründen bahsediyorsan, şu an onlar için tam prime time.
İnsanlar sağlık için baya para harcayabiliyorlar.

Gscimbom mobil

Ne testi yaptıkki bir test için 2 saat beklersek kaç test yapabilirizki test için gelenleri kovuyor hastaneler
herkes test yapamaz kitler pahalı diyorlar.bu mantıkla yapılan testten ne hayır gelir
80 milyonluk ülke kontrol altına almak öyle kolaymı köylere mecralara bir yayılırsa allah korusun
önlemini alamazsın şehirle bağlantısı saatler süren köyler var böyle dayılar gezmeye devam ederse
İtalya ile benzerlik burada mevcut üstelik.

Onlarda'da bizim gibi köy yapısı mevcut.

Katılıyorum kesinlikle. Köylere sıçrar ise işimiz çok zor

Size bir soru..

Yuzdelik dilim olarak düşük çıkması güzel bunun gereksizi olmaz alnımızda yazmiyor hasta veya değil. Bulaşıcılık düşük olsa evet gereksiz olurdu.
Bunun sonu da yok 2 gün önce negatif olan bugün pozitif çıkıyor iğrenç bir dongudeyiz acil ucuz tanı kitlerini seri üretime geçirip tüm ülkeyi ayni anda seri teste sokmak lazim. Bitmiyor bu illet sey

Ben de onu dusunuyorum. Parasi olup ta panige kapilmislara gereksiz de olsa test yapiliyor sanki. Yanlis mi dusunuyorum?

Virüse geç yakalanmak için yapılan tüm önlemlere herkesin uyması gerekir. Bu cesaret yiğidim herkes sokaklarda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt