Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kim ne düşünürse düşünsün artık umrumda değil zaten. Ama şu tablodan ve alınmayan önlemlerden herşeyi toz pembe görmek polyannacılık oluyor.

kıyas zeminimizi bilmiyorum ama 1-2 haftadır senin yazdıklarından da felaket senaryosu çıkması bekleniyor ama o da pek çıkmadı

neye göre kötü sorusu da sorulabilir pekala

benim görüşümü soracak olursan belli

italya ispanya ve kore gibi ekstrem örnekler dışında hemen hemen bütün dünya benzer tedbirler aldı ve muhtemelen 3 aşağı 5 yukarı benzer sonuçlar çıkacak

ölüm oranını ise sağlık sistemi kalitesi belirleyecek

IMG_20200405_201657.webp

İtalya italya dendi de Fransa ve İspanya beter olacak ki ispanya günlük ölüm sayısında italyanın peakini aştı bile.

Durun simdi ciddi ciddi sormam gereken bir mevzu var. Konuya fransiz kaldim. Yeni vardiyamdan dönüyorum.

Hollandada calisan bir saglikci olarak bile hastaneden disari maske cikarmamiz yasaklanmisken, Türkiye devleti normal halkina maske dagitmaya mi başladı.

Burda millet Aliexpressten falan sipariş verir durumda.

Bir kisitlama falan varmi? Kimler yararlanabiliyor bu hizmetten? Kucumsenmeyecek bir olay.

Ha sokaga maskesiz cikma yasagi getirilen yerde de boyle bir hizmetin gerekliligi artar tabi.
Maskenin parasını peşin aldılar hocam.
Gene de geç de olsa iyi yönetildiğini düşünüyorum sürecin.

GSCimbom Mobile App

kıyas zeminimizi bilmiyorum ama 1-2 haftadır senin yazdıklarından da felaket senaryosu çıkması bekleniyor ama o da pek çıkmadı

neye göre kötü sorusu da sorulabilir pekala

benim görüşümü soracak olursan belli

italya ispanya ve kore gibi ekstrem örnekler dışında hemen hemen bütün dünya benzer tedbirler aldı ve muhtemelen 3 aşağı 5 yukarı benzer sonuçlar çıkacak

ölüm oranını ise sağlık sistemi kalitesi belirleyecek
Ölüm oranı hiçbir şeyi belirlemiyor. Her ülkedeki yaşlı oranı belli. İtalya, İspanya gibi olmayacağımızı zaten söyledi herkes. Burada her geçen gün artan entübe, yoğun bakımda yatan ve ölen insanların sayılarını söylemeyip, iyileşenleri söyleyenlere lafım.

Durun simdi ciddi ciddi sormam gereken bir mevzu var. Konuya fransiz kaldim. Yeni vardiyamdan dönüyorum.

Hollandada calisan bir saglikci olarak bile hastaneden disari maske cikarmamiz yasaklanmisken, Türkiye devleti normal halkina maske dagitmaya mi başladı.

Bir kisitlama falan varmi? Kimler yararlanabiliyor bu hizmetten? Kucumsenmeyecek bir olay.

Ha sokaga maskesiz cikma yasagi getirilen yerde de boyle bir hizmetin gerekliligi artar tabi.
Sokağa çıkma yasağı olanlar haricinde herkes yararlanabiliyor haftada 5 adet( Büyük ihtimalle işe gidiş günleri baz alınmış).

Ölüm oranını sadece hastane yeterliliği ve kalitesi belirlemiyor hastaların vücut dir ncide belirliyor Avrupa'ya göre daha genç bir ülkeyiz ama yanlış bilmiyorsam Avrupa'da en fazla kronik hastalıkları olan ve sigara içen 2 yada 3.siradayiz bu ciddi dezavantaj ölüm konusunda.

20 65 yaş arası herkes alabiliyor.

Maske 2

Aha bundan veriliyor.

20 65 yaş arası herkes alabiliyor.

Maske 2

Aha bundan veriliyor.

Özelden de yazdigim gibi rengim. Bunlar bir nebze olsun koruma saglasada kesininlikle bu coronaya karsi 100% onlem saglamaz. Bu yuzden asla bu maskelere güvenip sokaga cikip insanlar arasina karisilmamasi lazim..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt