Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
belçika'da ölenlerin çoğu Türkmüş. kural tanımamazlığımız her yerde!

Yemek yaparken bir yandan da dünkü cnntürk yayınını dinleyeyim dedim, orada bilim kurulu üyesi bir prof vardı Mehmet Ceyhan adında virüs-denge-Allah üçgenindeki söylediklerini duyunca kulaklarıma inanamadım acaba dedim yanlış mı duydum tekrar dinledim yok doğru anlamışım, aynı adam birden fazla programda başka uzmanlık alanlarındaki meslektaşlarını bilim dışılık ile itham edip programı terketmişti veya ağır şekilde eleştirmişti aynı ismin bu açıklamaları yapması baya bir garibime gitti derken merak ettim araştırayım dedim biraz.

Atıf sayısı 191
h indeksi 8

Tv'lerde boy gösteren diğer profların durumu da benzer veya daha alt seviyede, ardından biraz daha genele yaydım içim karardı. Kendi alanımdaki durumu biliyordum ama tıp'daki durumu bilmiyordum. Türkiye çok daha fazlasını başarabilecek bir ülke, bizimde uluslararası saygınlığı olan bilim insanları yetiştirmemiz lazım bu ülkede. Hali hazırda Türk olup uluslararası çapta boy gösterenler var ama alayı yurtdışında çalışıyor veya eğitimini yurtdışında almış bu şekilde değil Türkiye'de eğitim almış olacak.

Bu arada yanlış anlaşılmasın hocalara emeklerinden ötürü minnettarım, Türkiye ölçeğinde de en güvenilir isimlerdir bu konuda ama benim derdim başka, küresel ölçekte de olmalılar.
buradan bi arkadas tvlerde dinlenesi 2-3 yüzden biri demisti bana birkaç gün önce. mr pinke benzetiyorum adami, adam ölecek gibi ama

Size minik bir tavsiyem var psikoloji açısından. Gerekenden fazla (sosyal) medyayi corona icin takip etmeyin. Bazen cevremde görüyorum ki arkadaslar gününün buyuk bir bolumunu suan karantinada sosyal medya uzerinden bilgi almak ile geçiriyor. Bu insani psikolojik açıdan yorar. Burn out ve depresyon gibi psikolojik durumlara sebebiyet verebilir.

Bilgi alma zamanlarımızı kisitlayalim ve sadece guvenilir kaynaklara yonelelim. Ben mesela gunde 2 sefer aktif sekilde bilgi almaya çalışıyorum. Sabah ve aksam. Ve eminim ki o anlarda aldigim bilgi butun günün özetini kapsiyacak sekilde ve hicbir önemli mevzuyu kacirdigimi sanmiyorum.

Kendinizi bu gunlerde yormayin. Birbaşka uğraş arayin evinizde. Film izleyin, kitap okuyun, ailenize ilgi alaka gosterin. Telefondan dostluklarinizi pekistirin. Ne bileyim..
Evden çıkmayı sevmeyen biri olarak hiç zorlanmıyorum bu konuda. Tokalaşma ve dibime kadar girilip konuşulmasını da sevmiyordum. Lafı uzatmayayım; imkanım olsa virüs temizlenene ya da ilacı bulunana kadar çıkmayabilirim evden.

Spain bought 640,000 testing kits from China. They don’t work

İspanya'nın Çin'den aldığı test kitleri yanlış sonuç veriyormuş. Almanya da Çin'den test kiti almayacağını açıkladı.. yani bu test kitleri işe yaramaz, çöp.

@Ismail ARI Şurada konuyla ilgili haber var başkan, sana zahmet ne diyor haberde ?

hızlı test iyi değilmiş xinodan gelen (başlık Boyle yani)

iceriigde bakayım
edit.mikrobiyologlara gore cook dusuk oranda gosteriyormus ,genelde doğrulama yapma ihtiyacı varmış

1585238107156.webp

Spain bought 640,000 testing kits from China. They don’t work

İspanya'nın Çin'den aldığı test kitleri yanlış sonuç veriyormuş. Almanya da Çin'den test kiti almayacağını açıkladı.. yani bu test kitleri işe yaramaz, çöp.
Aliexpress malı herhalde

Korona virüsü şöylelerine bela olsa bari.

Rüyasında COVID pozitif olduğunu görmeyen kaldı mı yav :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt