Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Akşener: Koronavirüsten ölen sağlık çalışanları 'şehit' ilan edilsin

ülkenin muhalifi bunlar xd
Akşener'i sevmem ama mantıklı öneri. Ailesi para kazansın, şehit haklarından yararlansın. Dini bakımdan demiyorum, ekonomik ve sosyal haklardan faydalanmalılar. Asker gibi ön cephedeler onlarda.

ister kapitalizme yorun isterseniz ekonomik çöküşten sonra insanların birbirini yeme ihtimaline tedbir deyin

bütün dünya kontrollü sürü bağışıklığı uyguluyor

bizim bilim kurulu üyesi de itiraf etmiş zaten

@husalptekin

·
18s

Bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü canlı yayında. Sokağa çıkma yasağı soruldu. Aldığım iki not: 1. Yasak yayılmayı bugün için çözer ama yasak bittiğinde ikinci bir atağı engellemez. 2. En uygun mücadele: vaka artışını makul seviyede tutarak bağışıklığın genele yayılmasını sağlamak.

ister kapitalizme yorun isterseniz ekonomik çöküşten sonra insanların birbirini yeme ihtimaline tedbir deyin

bütün dünya kontrollü sürü bağışıklığı uyguluyor

bizim bilim kurulu üyesi de itiraf etmiş zaten

@husalptekin

·
18s

Bilim kurulu üyesi Tevfik Özlü canlı yayında. Sokağa çıkma yasağı soruldu. Aldığım iki not: 1. Yasak yayılmayı bugün için çözer ama yasak bittiğinde ikinci bir atağı engellemez. 2. En uygun mücadele: vaka artışını makul seviyede tutarak bağışıklığın genele yayılmasını sağlamak.
İlk meclislerden başlasınlar, örnek olsunlar bize

Akşener'i sevmem ama mantıklı öneri. Ailesi para kazansın, şehit haklarından yararlansın. Dini bakımdan demiyorum, ekonomik ve sosyal haklardan faydalanmalılar. Asker gibi ön cephedeler onlarda.
Ben, korona virüsten dolayı hayatını kaybeden doktor, hemşire tüm sağlık çalışanlarının şehit ilan edilmesini öneriyorum. Ailelerine de bu şekilde davranılması gerektiğini öneriyorum.
bir hayli mantikli bir oneri
söyleminde öyle bir amaç yok
tamamen popülist 1 söylem

Diyorum insanoğlu daha ne kadar haddi aşabilir

Rahmetli Cem Karaca'nın dediği gibi "eskiden karpuz idik , şimdi döndük biz hıyara"

Ben, korona virüsten dolayı hayatını kaybeden doktor, hemşire tüm sağlık çalışanlarının şehit ilan edilmesini öneriyorum. Ailelerine de bu şekilde davranılması gerektiğini öneriyorum.

söyleminde öyle bir amaç yok
tamamen popülist 1 söylem

Bu ülkede TV karşısına geçip birşey söyleyen her politikacı başkan vs populist davranır. Populist olmaması için icraatini yapar çokta duyurmazsın. Örnek, 20 000 atama yapıldı öğretmenlerde. Bu duyuruldu. Zaten planlanan bi durumdu, yapılması gerekiyordu. Ama sanki o gün karar verilmiş gibi duyuruldu. İşin komik tarafı, bu duyurulduktan sonra öğretmenlere covid 19 olayları bittiğinde atamanız gerçekleşecek dendi. Yani ataması sözde yapıldı, fiiliyatta yapılmadı. Populizm direkt. Akşenerde populist bi hatunumuz, ancak konuşur..

Belçika'da bir kedi corona olmuş. Zaten kedilerde olan bir şey değil mi bu? Covid 19 ise kötü bizim evde 3 kedi var

Haberin Türkçesi

İtalya günde 50.000 kişiye test yapıyor. Biz 3000-3500 kişiye. Eğer bizde test sayısı onlara yaklaşırsa, ortaya çıkacak rakamı varın siz düşünün...

İspanyadaki rakamlar. 25mart*

mavi: hastanelik olmayan
yeşil: hastanelik - yoğun bakım yok
turuncu: yoğun bakım
kırmızı: ölüm

spain.webp

Yav hala sırf kendi partisi diye 2000 liraya işe gidip sokağa çıkma yasağını isteyenlere Fetöcü diyen grup var, ne yapacaksın ki bunlara? Anca işte bu sabahki dangalak gibi Allah korusun ana babasına bulaşırsa aklı başına gelir. İnsanlar takım tutar gibi parti tutuyor, kendi ana babasına göstermediği saygıyı milyonluk siyasetçilere gösteriyorlar, inanılmaz. İnsanoğlu her yerde aynı ama sağlık toplantısına TBB'nin değil Diyanet'in davet edildiği ülke bambaşka boyutta tabii. Gönül ister ki halkının asgari ihtiyacını karşılayacak kadar bir devlet olsa, İran'ı, Kore'yi görmeyip hala Cuma namazında cami kapısı tekmeleyen davarlar bu sürüden ayrılsa ama yiyenler yediklerine doymadığı için doğru şartları bilip yine de evini geçindirmek zorunda kalan garibanlar da kurunun yanındaki yaş gibi yanacaklar ne yazık ki. Allah insanlara gözlerini kör eden para kadar vicdan da nasip etsin diyeceğim de binlerce yıllardır etmemiş, şu saatten sonra da değişmez heralde.

İtalya günde 50.000 kişiye test yapıyor. Biz 3000-3500 kişiye. Eğer bizde test sayısı onlara yaklaşırsa, ortaya çıkacak rakamı varın siz düşünün...
Bizde o kadar test yapamazlar çünkü test kiti yok.

Test kiti yok çünkü bu yaratıkların o kitlerle oyun oynaması lazım.

IMG_20200327_172927.webp

Bu sonradan görme yaratıklardan ve arkalarındaki iktidar desteğinden midem bulanıyor.

Yav hala sırf kendi partisi diye 2000 liraya işe gidip sokağa çıkma yasağını isteyenlere Fetöcü diyen grup var, ne yapacaksın ki bunlara? Anca işte bu sabahki dangalak gibi Allah korusun ana babasına bulaşırsa aklı başına gelir. İnsanlar takım tutar gibi parti tutuyor, kendi ana babasına göstermediği saygıyı milyonluk siyasetçilere gösteriyorlar, inanılmaz. İnsanoğlu her yerde aynı ama sağlık toplantısına TBB'nin değil Diyanet'in davet edildiği ülke bambaşka boyutta tabii. Gönül ister ki halkının asgari ihtiyacını karşılayacak kadar bir devlet olsa, İran'ı, Kore'yi görmeyip hala Cuma namazında cami kapısı tekmeleyen davarlar bu sürüden ayrılsa ama yiyenler yediklerine doymadığı için doğru şartları bilip yine de evini geçindirmek zorunda kalan garibanlar da kurunun yanındaki yaş gibi yanacaklar ne yazık ki. Allah insanlara gözlerini kör eden para kadar vicdan da nasip etsin diyeceğim de binlerce yıllardır etmemiş, şu saatten sonra da değişmez heralde.
Dünyanın her yerinde, bütün inançlarında yönetme işinin içine din, vatan, bayrak girdiği zaman; sadece halk bunları sahipleniyor ve üst tabaka bu şekilde insanları pozitif bilimden uzak tutarak yönetiyor. Şu an bulunduğumuz salgın da bile her şeyimiz ile bilime sarılmak varken insanların derdi ibadet edebilmek. İbadet sadece dua edip belli ritüeller gerçekleştirmek olsaydı bütün ülkelerin inançlı insanları bu salgını önlerdi. Ne yazık ki rasyonel bir dünya zor gözüküyor eğer bütün dünya insanları kafalarını kaldırıp yönetenlerin, iş adamlarının ve ünlülerin çoğunun tek derdinin onları sömürmek, kullanmak ve çoğunluğun gücünü elinde tutmak olduğunu anlayıp, harekete geçene kadar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt