Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türk futbolunun efsane file bekçilerinden Rüştü Reçber'in koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve hastaneye yatılıldığı açıklandı.

Fatih hocam ila apo başkanın durumları nedir ? Yoğun bakımlık bir durum yoktur inşallah.

Devlet niye salmış bunları?
Adama test yapıp eve yollamışlar sonuç bi kaç gine belli olacak demişler. Bu herif de koronaysam bulaştırayım diye damadını çağırmış. Sonucu da dün mü ne gelmiş pozitif çıkmış. Damadı kızı ve torunlarının ilk testi negatif şimdi ama karantinadalar evde

sıcak su ile yıkanmasını tavsiye etmiyoruz gözenekleri açıyor diyordu yanlış hatırlamıyorsam ama tam detayını bilmiyorum
İki farklı yabancı haber okudum, biri sıcak soğuk farketmez yeterki her yeri ıslansın diyor elinizin, diğeri ise sıcak su soğuk sudan daha iyidir diyor. Yabancılarınkini doğru kabul edip sıcak suyla yıkamaya karar verdim an itibariyle, böyle ikilik olunca yabancılarınkini doğru kabul ederim bugüne kadar sorun yaşamadım.

o değilde bu olay sonlanana kadar tatlı su kalmayacak dünyada bu seferde su krizi çıkar

sıcak su gözenek açıyor virüs girmesini kolaylaştırır demişlerdi mantıksızda değil hamamlarda mesela sıcak suyla kese yaparlar kir iyice çıksın diye normalde sıcak su daha iyidir temizlik için ama burada virüs barındırma riski var olduğu için çeşme suyu sıcaklığı daha mantıklı gibi

Guncelleme; Calistigim hastanede durum felaket vaziyette. Insanlar ust uste yigilmis bir sekilde acil serviste yatak bekliyor. Benim gozlemlerime gore bu virus bazi insanlarda altta yatan ciddi bir neden olmaksizin agir bir zaturre yapiyor. Bunun altinda bir takim biyolojik farklar yada virusun boyle bir salgin sirasinda bazi mutasyonlara ugramis olma ihtimali var. Gencler icin risk yok ibaresi ne tamamen dogru ne de yanlis. Risk herkes icin var ancak saglikli kendine bakan altta yatak kronik rahatsizligi olmayanlar icin risk dusuk. Olum orani sezonsal gripten en az 10 kat daha fazla olan ve engel tanimadan bulasan bir virusten soz ediyoruz.

Gozlemledigim tek cozum yolu var. Kolluk kuvvetini sokaga indirip hayati 15 gun azami sureyle durdurmak. Yiyecek dagitimi devlet tarafindan yapilmali bu surecte. Disarida polis asker ve saglik calisanindan baska kimse bulunmayacak net ve oz. Disari cikanlar hapis cezasiyla yargilanmali. Bunu soyleyecegim aklima gelmezdi ama bir nevi askeri darbe sonrasi siki yonetim gibi. Hastalik yaklasik eger zaturre komplikasyonu gelismezse 2 hafta suruyor. 2 hafta sonunda maske takmak sartiyla kademeli olarak normal hayata donus baslayabilir.

Diger turlu bu surec en az Temmuz ayina kadar devam edecek. onbinlerce insan olecek. Milyonlarca insan issiz kalacak. Sanayi yerle bir olacak.

Devletin basindakiler elinden geldigince onlem almaya calisiyor ama suan yapilan kopan parmagi ameliyatla rekonstrukte etmek yerine selobant ile yerine oturtmaya calismak. Olmaz ve olmayacakta. Eninde sonunda asker sokaga inecek cunku baska turlu bunun onlemini almak imkansiz. Cinin Hubei ve ozellikle Wuhanda yaptiklari ornek olmali.

Kim ne biliyor ki?

Yüzümüzden bahsediyorlardı virüsün gireceği yol olarak. Ağı burun göz. Deri hiç bahsedilmedi.

Deriden kapıyorsak zaten 3 aya hepimiz ölürüz

Salla
Kapma olarak değil de orada saklanır anlamında söylemişti yanılmıyorsam. Yani orada saklanıyor işte sende sonra elini gözüne ağzına falan götürüyorsun bulaşmış oluyor, ama tamamen fikir yürütme üzerine söylemiş gibi hani ne olur ne olmaz gibisinden. Ama işte sonra söylenilenin tam tersini okuyunca insanın motivasyonu bozuluyor neye inanacağını şaşırıyor, bu çok önemli bir şey değil oda sıcaklığında yıkarsın geçersin de başka konularda da çok oluyor bu , can sıkıcı..

"Worldometer" internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 30 bin 299'a, vaka sayısı 650 bin 913'e ulaştı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt