Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının dünyada en fazla can aldığı ülkelerden İspanya'da kraliyet ailesinden de kötü haber geldi. Koronavirüs testi pozitif çıkan 86 yaşındaki Prenses Maria Teresa'nın cuma günü hastalığa yenik düştüğü açıklandı.

KORONADAN ÖLEN İLK KRALİYET MENSUBU OLDU
İspanya'nın Burbon-Parma Kraliyet Ailesi'nden prensesin ölümünü kardeşi Prens Sixtus Henry açıkladı. İspanyol prenses böylece dünyada Covid-19'a yenik düşen ilk kraliyet ailesi mensubu oldu. Fransa'nın başkenti Paris'te 28 Temmuz 1933'te doğan Prenses Maria Teresa, İspanyol Kraliyet ailesinin en küçük kolu olan Burbon-Parma ailesinden Prens Xavier ve Prenses Madeleine'in altı çocuğundan biriydi.

İSPANYA'DA ÖLÜ SAYISI 6 BİNE YAKLAŞTI
İspanya'da son verilere göre, Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı, ülkede şimdiye kadar tespit edilen günlük en yüksek rakama ulaşarak, 832 artışla 5 bin 812'a yükseldi.

Guncelleme; Calistigim hastanede durum felaket vaziyette. Insanlar ust uste yigilmis bir sekilde acil serviste yatak bekliyor. Benim gozlemlerime gore bu virus bazi insanlarda altta yatan ciddi bir neden olmaksizin agir bir zaturre yapiyor. Bunun altinda bir takim biyolojik farklar yada virusun boyle bir salgin sirasinda bazi mutasyonlara ugramis olma ihtimali var. Gencler icin risk yok ibaresi ne tamamen dogru ne de yanlis. Risk herkes icin var ancak saglikli kendine bakan altta yatak kronik rahatsizligi olmayanlar icin risk dusuk. Olum orani sezonsal gripten en az 10 kat daha fazla olan ve engel tanimadan bulasan bir virusten soz ediyoruz.

Gozlemledigim tek cozum yolu var. Kolluk kuvvetini sokaga indirip hayati 15 gun azami sureyle durdurmak. Yiyecek dagitimi devlet tarafindan yapilmali bu surecte. Disarida polis asker ve saglik calisanindan baska kimse bulunmayacak net ve oz. Disari cikanlar hapis cezasiyla yargilanmali. Bunu soyleyecegim aklima gelmezdi ama bir nevi askeri darbe sonrasi siki yonetim gibi. Hastalik yaklasik eger zaturre komplikasyonu gelismezse 2 hafta suruyor. 2 hafta sonunda maske takmak sartiyla kademeli olarak normal hayata donus baslayabilir.

Diger turlu bu surec en az Temmuz ayina kadar devam edecek. onbinlerce insan olecek. Milyonlarca insan issiz kalacak. Sanayi yerle bir olacak.

Devletin basindakiler elinden geldigince onlem almaya calisiyor ama suan yapilan kopan parmagi ameliyatla rekonstrukte etmek yerine selobant ile yerine oturtmaya calismak. Olmaz ve olmayacakta. Eninde sonunda asker sokaga inecek cunku baska turlu bunun onlemini almak imkansiz. Cinin Hubei ve ozellikle Wuhanda yaptiklari ornek olmali.
Öncelikle kolaylıklar diliyorum.

Bir şey soracağım, zatürrenin öldürme oranlarıyla koronanın ki birbirine paralel gibi gözüküyor zatürre'de ayakta tedavi görenlerin ölüm oranı %1-5, hastanede tedavi görenler de (yoğun bakım kastediliyor sanırım) ise ölüm oranı %14'imiş. Corona ile kıyaslandığında 65+ ölümler ile zatürre olup ağır seyredenlerin oranı çok yakın (%14) aynı şekilde 65 yaş altındaki oranda , yani hastanede bakımı gerektirecek kadar ağır seyretmeyen kesim ile de çok yakın %1-5.

Bu korelasyon kurulabilir mi ?

Sokağa çıkma yasağına bak. Bu Parisliler harbi mal bizim buralarda in cin top oynuyor. Adamlar daha ekmek et kuyruğuna giriyor. Şahsen ben üç haftadır ekmek almadım eve. Zor değil bir kilo undan 3-4 günlük ekmek çıkıyor. Al yarım bir kuzu 50€ veya 20 kg tavuk 50€ at buzluğa çıkma dışarı iki üç hafta . Ama bunlar beceriksiz illa gidip günlük alışveriş yapmaları gerek herşeyi hazır almaları lazım. Doğranmış soğan alan halktan hayırmı gelir.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Aslında, kullandığımız teknolojiler için ölmesine göz yumduğumuz insanların canından, daha fazla can almıyor covid.

Hepimiz elimizde taşıdığımız teknolojiyle birer Coronayız.

Kabullenmek zor geliyor sadece

Aslında, kullandığımız teknolojiler için ölmesine göz yumduğumuz insanların canından, daha fazla can almıyor covid.

Hepimiz elimizde taşıdığımız teknolojiyle birer Coronayız.

Kabullenmek zor geliyor sadece
Şuanki rakamlara göre öyle lakin serbest kalırsa veya kabaca dönemsel grip kadar yaygın olursa o dönemin nüfusuna oranla değil ama rakam olarak ispanyol gribini bile geride bırakır abi. 50 ile 90 milyon insanın ölmesi söz konusu olabilir bu felaket senaryosunda.

Şuanki rakamlara göre öyle lakin serbest kalırsa veya kabaca dönemsel grip kadar yaygın olursa o dönemin nüfusuna oranla değil ama rakam olarak ispanyol gribini bile geride bırakır abi. 50 ile 90 milyon insanın ölmesi söz konusu olabilir bu felaket senaryosunda.
Yıllık nüfus artışı ne dünyanın

Elimi gunde 10 kere yikiyorum sanirim,daha ne yapayim

Sokağa çıkma yasağına bak. Bu Parisliler harbi mal bizim buralarda in cin top oynuyor. Adamlar daha ekmek et kuyruğuna giriyor. Şahsen ben üç haftadır ekmek almadım eve. Zor değil bir kilo undan 3-4 günlük ekmek çıkıyor. Al yarım bir kuzu 50€ veya 20 kg tavuk 50€ at buzluğa çıkma dışarı iki üç hafta . Ama bunlar beceriksiz illa gidip günlük alışveriş yapmaları gerek herşeyi hazır almaları lazım. Doğranmış soğan alan halktan hayırmı gelir.

Envoyé de mon Huawei P30 en utilisant Tapatalk

Bu nasıl sokağa çıkma yasağı yav bizim mahallede bile bundan daha az adam var.

ewt hop yeni 1 mesele daha

Suudi Arabistan hava savunma sisteminin, başkent Riyad üzerinde bir balistik füzeyi düşürdüğü bildirildi.
Suudi Arabistan resmi televizyonu, başkent Riyad semalarında bir balistik füzenin düşürüldüğünü duyurdu.

Öte yandan, yarı resmi al-Arabia televizyonu ise adını belirtmediği bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Riyad üzerinde 2 füzenin düşürüldüğünü aktardı.

Düşürüldüğü belirtilen füzelerin nereden fırlatıldığına ilişkin henüz bir bilgi bulunmazken, füzelerin ateşlenmesine ilişkin sorumluluğu üstlenen de olmadı.

John Hopkins'in raporu diye paylaşmış onu ortada böyle bir paylaşılmış kurumsal rapor yok. Kendisi akademisyenmiş kimdir necidir bilmiyorum ama el yıkama konusunu araştırmama vesile oldu, oda sıcaklığında yıkayınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt