Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Berkay İsabetli rdaş şöyle 1 mesaj yazabilir misin sana zahmet bir şey deneyeceğiz

Sizin mantık su,virüs sıcaklarda gücünü kaybeder/ inşallah kaybeder.

Bilim de böyle bir mantık yoktur.

Virüsü koklarsin.

3 ayda 650 bin kişiye bulaşan virüs size kalsa 3 günde bitecek falan , şaka gibisiniz.

Son düzenleme:
Allah bilir tost ekmeğine de sürüyorsunuzdur o fıstık ezmesini.. Fıstık ezmesi nedir yav Amerikalı mısınız siz ?

abi Calve dışında hepsi leş ötesi. Calvenin ezmesi güzel. denemediysen dene sonra bana teşekkür edeceksin ;D

Sporla uğraşıon ve fıstık ezmesi yok öyle mi. Adamlar kahvaltıda gömüyorlar

Aynen ben de kaşıkla yerim, calvenin parçacıklı olanı favorim. 3-4 tatlı kaşığından sonra kesiliyorum ama.
EABBFB99-6573-477E-A4AE-BBB86390963C.webp

Ben bundan gömüyorum. Fakir zamanlarımda da BİMden gold marka 😢

abi Calve dışında hepsi leş ötesi. Calvenin ezmesi güzel. denemediysen dene sonra bana teşekkür edeceksin ;D

Sporla uğraşıon ve fıstık ezmesi yok öyle mi. Adamlar kahvaltıda gömüyorlar
Eleştirmem, hakir görmem yememe mani değil ki yav. Et yenmesini de sıklıkla kritik ederim, veganları savunurum ama et de gayet yiyorum.

Ekmek yemedigim icin hic nutellayi da kasikliyorum ya da findik banıyorum.sabah bazen sirf kahvaltiyi kahve ve nutella ile yapıyorum,yaninda kurabiye

Ekmek yemedigim icin hic nutellayi da kasikliyorum ya da findik banıyorum.sabah bazen sirf kahvaltiyi kahve ve nutella ile yapıyorum,yaninda kurabiye
nutella ve oreo yiyecek endüstrisinin en abartılan 2 ürünüdür. hele oreo, bildiğin negro bisküvi ama adı oreo diye 5 katı fiyatı var

Nutellada palm yağı var. Yemeyin.

nutella ve oreo yiyecek endüstrisinin en abartılan 2 ürünüdür. hele oreo, bildiğin negro bisküvi ama adı oreo diye 5 katı fiyatı var
Valla oreoyu hiç sevemedim negro daha güzel diyebilirim. Nutella yokken bu topraklarda şokella vardı. Bir ara harbi harbi efsaneydi ama sonra şokella da bozdu

Öncelikle kolaylıklar diliyorum.

Bir şey soracağım, zatürrenin öldürme oranlarıyla koronanın ki birbirine paralel gibi gözüküyor zatürre'de ayakta tedavi görenlerin ölüm oranı %1-5, hastanede tedavi görenler de (yoğun bakım kastediliyor sanırım) ise ölüm oranı %14'imiş. Corona ile kıyaslandığında 65+ ölümler ile zatürre olup ağır seyredenlerin oranı çok yakın (%14) aynı şekilde 65 yaş altındaki oranda , yani hastanede bakımı gerektirecek kadar ağır seyretmeyen kesim ile de çok yakın %1-5.

Bu korelasyon kurulabilir mi ?

Kesinlikle kurulabilir. Zaten olduren korona ama aslinda korona degil zaturre. Zaturre ciddi solunum yetmezligi sonucu coklu organ yetmezligine ceviriyor ve olum bu nedenle gerceklesiyor. Suan karsilastigimiz pandemi bir zaturre pandemisi, virusun yol actigi ancak sonunda bizim yillardir bildigimiz zaturre. Problem su ki saglik sistemimiz hic bu denli yaygin zaturre ile bogusmadi. Ventilator eksigimiz cok bariz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt