Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şundan aldım tanesi 10tl'den kaç gün idare eder bu arada sokak köpekleri sürü oluşturmuş bizim parkta maske ayağına bundan gidiyorduk zor yırttım anasını satayım
3-adet-nano-teknoloji-yikanabilir-maske__1000173198077091.jpg
Millet pitbull gibi ortalıkta dolaşıyor.

Fransa'da bugün 5233 yeni vaka gözlenmiş.
Son 24 saatte 1120 hasta hayatını kaybetmiş
Aktif vaka 43 bin

Tabipler birliğinin içindeki oluşumda sıkıntı var hepsi hekim ama tek tek arastirilinca başka şeyler çıkması olası çünkü her gün kastı olarak vatandasi galeyana getirecek kaynaksız bilgiler veriyorlar

Ya bu maskelerin yüzüne bakılmazken paketini 5 liraya satıyorlardı. 1 paketi bir aileye 1 ay yeter. Devlet aile başı 10 lira harcayamayacaksa kapatıp gidelim ülkeyi

Aynen öyle Konya da iki eczaneye sordum tanesi 5 tl den satıyorlar. Tanıdık aracılığıyla imalatçıdan direk tanesini 1.5 tl ye alıyorum. Daha doğrusu aldım gelecek.

20 yaş altı bebeleri için son 3 saat. Sokaklara toplu akım görüyorum

Burada virüs sadece dokunma / temas ile bulaştığını düşünenler gördüm,

araştırdım, zaten siz de duymuşsunuzdur hapşırma öksürme ile de yayılıp havada asılı kalıyor muhabbeti doğruymuş

konuşma ile de yayılıyormuş, havalandırma olmayan ortamlara falan dikkat edin

araştırmamdan ziyade, en güzel şu 7 dakikalık video açıklıyor, özetledim, spoilera bakabilirsiniz bilgilendirme için

Ekli dosyayı görüntüle 76466Ekli dosyayı görüntüle 76467

Ekli dosyayı görüntüle 76468Ekli dosyayı görüntüle 76469

bir kere daha hatırlatayım, sadece temasla değil öksürme, hapşırma, konuşma olan ortamlarda kalıyor virüs havalandırma yetersizse

videosunu da paylaşayım ama ingilizce:

ha bu arada ffp1 bezler o tanesi 5 liradan satılan, virüsten korumaz, sadece yaymamanızı sağlar, ona güvenip risk almayın.

Korunmak için ya N95 atılabilir tek kullanabilirlik maskelerden lazım (Ki onların doktorlara kalması daha mantıklı) ya da benim o yarım yüz maskelerinden (p3 filtre ile, N99'a denk geliyor) burada yazan birkaç arkadaşa anlattım, yakın çevreme, tanıdığım doktorlara ve kız arkadaşıma da aldırttım. Geçen hafta fiyatı 180 liraydı 315 lira olmuş bile...

İlgilenen varsa p3 filtre vs diye aratıp n11, gittigidiyordan alabilir (ben iscidonanim.com'dan almıştım uygun diye, fiyatı arttırdılar...)
edit: tabii maske + filtre'den bahsediyorum, tek başına ikisi de bir işe yaramaz

ya da şnorkel falan alın ucuna poşet bağlayın(şaka bir yana filtre taksan iş yapar bence), en azından maskeyi kullandıktan sonra yüzünüzü elleyemezsiniz (maskede birikiyor yüzeyinde mikro organizmalar)

Ben bugün burada paylaştığım makalede maskelerin bu micro dropletslere karşı bile korumadığını anlatıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt