Koronavirüs Haberleri | Arşiv #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maske takmak gereksiz diyen proflar şimdi ne düşünüyordur acaba. Aralıksız 10-15 gün kafa s...tiler çok afedersiniz, sonra bir bir çalışmalar, veriler paylaşıldı görüldü ki yoğun maske takılan ülkelerde durum göreceli olarak daha iyi. Bilmiyorsan ahkam kesmeyeceksin, aynı adamlar oytunu şunu bunu linç etti Oytun'da benzer hatalara düşüp sars 1'deki verilerden ve çalışmalardan yola çıkarak covid 19 yorumları yapmıştı Oytunun ki kadar dramatik olmasa da benzer duruma düştüler.

Herhangi bir kısıtlama ya da yasak yokmuş. Halk sokaklarda bar, restoran vs kapalı değil. Lise ve üniversiteler kapalı diğer okullar açık. Hükümet sadece hastaların evde kalmasını öneriyor. Bazı bilim insanları bunu eleştirse de halk hükümete çok güveniyormuş.

Herhangi bir kısıtlama ya da yasak yokmuş. Halk sokaklarda bar, restoran vs kapalı değil. Lise ve üniversiteler kapalı diğer okullar açık. Hükümet sadece hastaların evde kalmasını öneriyor. Bazı bilim insanları bunu eleştirse de halk hükümete çok güveniyormuş.
burada yapılamaz gibi :-)

Yapılır yapılamaz bilmiyorum da adamların 1 ayda geldiği noktayı bizim 10 günde geçmemiz bana neyin doğru neyin yanlış olduğunu sorgulatır oldu

bu biraz yaşam kültürü ile de alakalı

zaten sosyal mesafesi yüksek toplumlar kuzeyliler onun da etkisi olabilir

bizde yüz göz olma huyu var kültür olarak

şu yaşananlara kayıplara inanamıyorum

aklıma geldikçe çine sövüp suruyorum

çinlilere de değil

çin hükümeti denen rejime ve komünist partiye

-60-65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı bir süre
-Metro,otobüs,market,minibüs gibi kapalı toplu ortamlarda maske takma yasağı
-Toplu eğlence yerlerinin belirli bir süre kapatılması

Bunlar uygulanarak bence sosyal hayat gayette devam ettirilebilir birazda halkla alakalı bir surum. He sokağa çıkan genç eve gelip anne babasına bulaştırır diyende çıkabilir, yaklaşmayın abi o zamanda izole edin kendinizi. Buna da yapacak bişey yok.

Iki evin arası 3 km orada.
Bizdeki gibi yayılmaz.

Gscimbom mobil

Her pandemide hastaligin ne derecede tesirli oldugunu olcmek icin bir birim kullanilir (R naught - R0). Normal sartlarda bu hastalik icin R0 = 2.5

Yani 1 corona hastası ortalama 2.5 kisiye hastaligi yayabiliyor. Hollanda R0 son modellere gore 1in altina dustu. Bu demek oluyorki bu salgin zamanla gucunu kaybedip tamamen silinecek buralarda.

Turkiyede ise bu R0 sayısı kac? Dun 16 falan diye duydum ve kulaklarima inanamadim. Umarim yanlis anlamisimdir.

Korona ile baya alakası var hakkaten bunun

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

bGc69UM.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt