Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tıpkı İran'dakine benzer bir süreç yaşıyoruz. Onlar da aktif vakayı belli bir seviyeye düşürdükten sonra tedbirleri gevşetmiş ve günlük vakada 2.500 lere kadar tekrar çıkmıştı.
Kısıtlama getirip kurallara uymazsak bizim de bu seviyeye kadar çıkacağımızı düşünüyorum.

Benim anlamadığım insanların rehavete kapılma içgüdüsüne kapılmaları. 1 vaka da olsa 1000 de olsa zaten aşı bulunana veya virüs etkisini kaybedene kadar bu zıkkım devam edecek. Ülkede vakayı sıfırlasan global dünyada dışardan gelen adam yine virüsü ülkene getirecek. Umre'den gelenler getirecek, hacdan gelenler getirecek, bayramda gurbetten gelenler getirecek, yabancı turistler getirecek. Madem ekonomi batmasın istiyorlar ki çok haklılar, o zaman açık hava-kapalı hava olmadan her türlü maske zorunluluğu olmalı. Trafik gerekirse 6 ay sonra kapına 3000 lira ceza yolluyor, o kadar bekçi, polis zart zurt aldılar, koysunlar her mahalleye 2'şer tane maske olmayan gördü mü yapıştırsınlar cezayı. Başka şekilde düzelmez bu olay. Avrupalı herifler en başta dangalaklık yaptılar, ölüm sayılarıyla da ettiklerini buldular. Ama adamlar bizim gibi uzun vadede salak olmadıkları için yola geldiler ve İtalya-İspanya bile neredeyse virüsü kontrol etme aşamasına geldiler. Biz bunların 10'da 1'i turizm-istasyon potansiyeliyle bile bunlardan 5 kat daha fazla zorlandık kontrol etmede. Bu virüs hiçbir zaman bitmeyecek ama sokaktaki herif zar gibi maskeye takmaya da erinirse yarın yaz gelince ilk dalgada yaşamadığımız kadar zaiyata daha dar zamanda yakalanacağız.

Şu önlemleri ne zaman alacaklar merak ediyorum, devlet yine vatandaşın ağzına etmekle meşgul. Bir hükümet 1 konuda bile başarılı olamaz mı ya inanamıyorum yemin ederim arada bir boka yararsın hani. Maske zorunluluğu getir, 3 kişiden fazla kimse bir araya gelemesin, Toplu taşıma seferlerini arttır en azından İstanbul'da. Hiçbir yeri kapatma yine çok mu zor şunları yapmak?

seyahat yasağı uygulanmaya devam edilmeliydi. yaşlılar için zor 2 ay oldu ama hayatlarından da önemli değildi. fazla hızlı normale döndük. maske takan yok, ceza desen yok ama artış var!
kötüye gidiyoruz, daha kötüsü başa saracağız süreci. şurada 15 gün daha kısıtlamalar olsa belki bu hastalığı bitirme aşamasına gelebilecekken en başına dönmeyi göz göre göre tercih ettiler.

edt. pardon 'etti 'olacaktı.

seyahat yasağı uygulanmaya devam edilmeliydi. yaşlılar için zor 2 ay oldu ama hayatlarından da önemli değildi. fazla hızlı normale döndük. maske takan yok, ceza desen yok ama artış var!
kötüye gidiyoruz, daha kötüsü başa saracağız süreci. şurada 15 gün daha kısıtlamalar olsa belki bu hastalığı bitirme aşamasına gelebilecekken en başına dönmeyi göz göre göre tercih ettiler.

edt. pardon 'etti 'olacak son kelime.

Yasaklar gelmediği sürece günlük 10 vakadan yine bu sayıları bulursun. Toplu bir davranış değişikliği yaratılması lazım yoksa 700 vakada ülke açmakla 100 vakada açma arasında bir fark yok bence.

edt. pardon 'etti 'olacaktı.
Kısıtlamaları hafiflettik dediler ama bildiğin kökünden kaldırdılar, üstüne bir de açıklamalarında millete her şeye bitmişcesine bir imaj verdiler
Millet avmye oraya buraya akın etsin diye resmen dört gözle beklediler sonra da yalandan ah vah ettiler.
Sorsan virüs kontrolünde en başarılı ülkeyiz. Yemişim öyle başarıyı. Millet evlerinde maske beklerken toplanan kampanya paraları ile beraber beklenen maskeleri sırf hava olsun diye dış ülkelere yolladılar
Belediyelerin yardım uğraşlarına engel olmaya çalışmalarını saymıyorum bile.
İyileşen hasta sayısında muazzam seviyelere geldik evet ama burada tek başarı sağlık çalışanları ve gecesini gündüzüne katan sağlık bakanınındır bence.

edit: aynı şekilde çoğul şahıs eklerini tekil olarak düzeltelim

Şu önlemleri ne zaman alacaklar merak ediyorum, devlet yine vatandaşın ağzına etmekle meşgul. Bir hükümet 1 konuda bile başarılı olamaz mı ya inanamıyorum yemin ederim arada bir boka yararsın hani. Maske zorunluluğu getir, 3 kişiden fazla kimse bir araya gelemesin, Toplu taşıma seferlerini arttır en azından İstanbul'da. Hiçbir yeri kapatma yine çok mu zor şunları yapmak?

Belki de Corona’nın abartılacak kadar bir etki yaratmadığını düşünmeye başlamışlardır? Günde 2000-3000 adeti hastanelerin kaldırabileceği seviyede ise bir daha kapatmazlar.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

öldü bitti dediğimiz ispanya italya 300-400 civarlarında poz. vaka açıklıyor biz ise yükselişe geçiyoruz :) şaka gibi

almanya ile nüfus ve vaka sayımız birbirine yakın onlarda bitirdi gibi günde 100-200 arası açıklıyorlar 5-10 arası ölüm oluyor
Biz onları 20 gün falan geriden takip ediyoruz ama demek istediğinde haklısın.

Yeni hedef sürü bağışıklığı yoksa böyle artışa rağmen kısıtlamaların geri gelmiyor olmasının başka açıklaması zor

Belki de Corona’nın abartılacak kadar bir etki yaratmadığını düşünmeye başlamışlardır? Günde 2000-3000 adeti hastanelerin kaldırabileceği seviyede ise bir daha kapatmazlar.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Valla abartldığı gibi değil onu herkes anladı ama insanlar ölüyor sonuçta. Bi de günde 100-200 vaka olsa herkes rahatlıkla çıkar dışarı şimdi hep bir acaba var en azından bilinçli insanlarda. Zaten 1-2 ay maskeyi zorunlu yapsan ondan sonra insanlar maskesiz çıkmayı yadırgamaya başlar, alışkanlıkla oturuyor herşey. Ve maskeyi zorunlu tutmanın toplu buluşmaları engellemenin ekonomiye bir zararı olmaz zaten 10 kişi buluşan kişiler restauranta gitmiyor parka gidip oturuyor alayı:d

Kabak sahilde içki içen 2000'lilere patladı. En çok ona gülüyorum. Buna gelene kadar koştura koştura AVM'leri açtın, otobüs-minibüs full kapasite ile çalıştırmaya başladın ama bunlara kimsenin birşey dediği yok.

Üniversiteye hazirlanan öğrencilerin başlattığı
#TurkishStudentLivesMatter etiketi 330 bin tweeti geçti. Türkiye gündeminde 1 dünya gündeminde 3.sıradalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt