Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
devlet önlemını alsın denetımı sıklaştırsın artık mıllete bırakmakla olmuyor

bu gidişle hafta sonlarımız yasaklanacak bunlar yuzunden
Millet virüse yakalansam bile atlatırım diye düşünüyor herhalde anlamadım ki ölüm sayıları düşünce iyice gevşediler.
Işin ucunda yaşlılara, anne babalara bulaştırmak ve allah korusun ölümlerine neden olmak da var
Kimse işin o boyutunda değil .
Maskeler zaten incecik onu bile takmaya üşeniyor adam . Neymiş sıcakta iyice sıkıyormuş.
Olup bitenler ne kadar çabuk unutuluyor gerçekten anlam veremiyorum.

Millet virüse yakalansam bile atlatırım diye düşünüyor herhalde anlamadım ki ölüm sayıları düşünce iyice gevşediler.
Işin ucunda yaşlılara, anne babalara bulaştırmak ve allah korusun ölümlerine neden olmak da var
Maskeler zaten incecik onu bile takmaya üşeniyor adam . Neymiş sıcakta iyice sıkıyormuş.
Bizim mıllet yasak sever yasak kural koymazsan uygulamaz yapmaz

herkesi kendıne bırakırsan gecmıs olsun

genelde bisiklet için sahili kullanırım hafta içi mecbur akşam üzeri vakit oluyor akşam bile aşırı kalabalıktı korktum yani. hafta sonu ise mangalcılardan adım atacak yer olmadığından sahili bıraktım şimdilik resmen ana baba günü hafta sonu

Bugün 65 yaş üstü bi dayı elinde baston 20:30 gibi otobüs durağında ağlıyordu. Bende yolun karşısına park ettim, nişanlımı bekliyorum. Adam yavaş yavaş geldi, nişanlımda geldi arabaya bindi, oğlum beni otobüs almadı, evime gidemedim dedi dayı. Amca dedim, bende corona vardır, sana bulaşır, sende vardır bana bulaşır, nasıl yapacaz dedim. Oğlum ben emekli otobüs şoförüyüm, almadılar beni, evim uzak, parası neyse vereyim sokakta kaldım dedi. Mecbur aldım arabaya. Nişanlım durumdan son derece rahatsız oldu, kayınvalide kronik kalp rahatsızı.

Bütün camları açtım, maskeleri taktık, yola koyulduğumuzda amca maskeyi indirdi, kafayı iki koltuğun arasından uzattı, bağıra bağıra konuşmaya başladı, allah razı olsun da, hastaneye gittiydim ağrım vardı hastane dönüşünde de benim ahiretlik arkadaş hasta olmuş ona hasta ziyaretine geldimdi otobüs almadı yolda kaldım da anlatıyor. İçim ürperdi, anasını satayım zaten başka birini arabaya aldım diye işkillendim, adam hastane postane gezmiş, başka birine de hasta ziyaretine gelmiş, sonrasında otobüsle o kadar gezinmiş, en sonda otobüs almayınca bana gelmiş. Yapacağım hayra sokayım dedim, biran önce adamı bana ters olmasına rağmen evine bıraktım. Para teklif etti yok amca dedim, sen fazla gezme bana yeter dedim, parayı teklif ederken de yine kafayı camdan soktu maskenin yarısı açık.

Adamı bıraktım, nişanlım başladı ağlamaya, bilmediğin adamı ne alıyorsun, hayır demeyi bilmiyor musun, sana bir şey olsa, bana bir şey olsa, ailemize bir şey olsa bunun vebalini nasıl ödeyeceksin, iyilik timsali olmana ne gerek var vs vs bir yandan ağlıyor, bir yandan laf söylüyor. El hasılı vel kelam, istemeye istemeye bir hayır işleyeyim dedim. Adama sövmekten içimden ne hayır kaldı, ne huzur. Allah korusun birde bir şey olursak, adam geleceğime mani olmuş olacak. Allah korusun, iki aileden birinde covid çıkarsa ilk suçlu benim direkt. Umarım bulaşmamıştır. Dayı neden hastaneye gittiğini anlatmadı birde. Hasta ziyaretine gittiği adamın neden hasta olduğunu da anlatmadı. Hadi hayırlısı.

Dayı bana bulaştırdıysan ya da nişanlıma iki cihanda elim yakanda. 65 üstü bireyiniz varsa salmayın sokağa

Bunu denetleyen mi var yav. Eskişehirde maske takan bi Allahın kulu yok 15 gündür. Yaşlılara ve gençlere sokağa çıkma yasağı varken de her yer yaşlı ve genç doluydu. Keza sokağa çıkma yasağı olan günler bizim cadde normal bi günden farklı olmuyordu markete çıkma bahanesiyle millet dökülüyordu sokağa. Yasak getiriyolar ama denetleyen yok ne anladım öyle yasaktan.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

vaka sayısı her gün böyle artarsa yeniden hafta sonu yasakları başlar. amerikadaki vakalarda virüs mutasyona uğramış diyorlar.virüs eski halinden 4 kat daha tehlikeli hale gelmiş.

Evt test sonucumuz negatif çıkmış
Screenshot_20200616_134358.webp

Tablo ve rakamlara göre hastaların %85 i iyileşmiş insanların hafife alması normal değil mi?
Zaten çok kültürlü bir toplum değiliz birde bu rakamlara bakan amannn grip virüsünden ölüm sayısı bile daha fazla
ne korkucam diyordur benim çevremde okumuş kültürlü dediğimiz insanlar bile bunu söylüyor.
Hasta ölüm oranında dünyada 1.sıradayız ölüm oranı 0.02 civarında bu rakamlar doğruysa bu tabloya bakan insanların virüsü hafife alması çokta yanlış değil ben rakamların doğru olduğuna inanmıyorum.

ölümlerin %93 'ü 65 yaş üstü demişti bakan haziran ayının başında

4825*0,93=4487 kişi 65 yaş üstü

338 kişi ölçüş sadece 65 yaş altı

65 yaş üstüne kısıtlama getirilsin 1000-1500 vaka arasında devam edelim

günde 20 kişi ölüyorsa 1 tanesi 65 yaş altı sadece

çözüm belli, 65 yaş üstüne virüs bulaşmaması

İngiltere'de yapılan kapsamlı bir araştırma "deksametazon" adlı ucuz ve kolayca bulunabilen bir ilacın ağır koronavirüs hastalarının kurtarılmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.

İngiltere'de yapılan kapsamlı bir araştırma "deksametazon" adlı ucuz ve kolayca bulunabilen bir ilacın ağır koronavirüs hastalarının kurtarılmasına yardımcı olabileceğini ortaya koydu.
Deksametazon etki süresi en uzun ve en güçlü antiinflamatuar steroid.
Akciğerdeki enfeksiyonun neden olduğu hasarı önlemek için büyük ihtimal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt