Bugün 65 yaş üstü bi dayı elinde baston 20:30 gibi otobüs durağında ağlıyordu. Bende yolun karşısına park ettim, nişanlımı bekliyorum. Adam yavaş yavaş geldi, nişanlımda geldi arabaya bindi, oğlum beni otobüs almadı, evime gidemedim dedi dayı. Amca dedim, bende corona vardır, sana bulaşır, sende vardır bana bulaşır, nasıl yapacaz dedim. Oğlum ben emekli otobüs şoförüyüm, almadılar beni, evim uzak, parası neyse vereyim sokakta kaldım dedi. Mecbur aldım arabaya. Nişanlım durumdan son derece rahatsız oldu, kayınvalide kronik kalp rahatsızı.
Bütün camları açtım, maskeleri taktık, yola koyulduğumuzda amca maskeyi indirdi, kafayı iki koltuğun arasından uzattı, bağıra bağıra konuşmaya başladı, allah razı olsun da, hastaneye gittiydim ağrım vardı hastane dönüşünde de benim ahiretlik arkadaş hasta olmuş ona hasta ziyaretine geldimdi otobüs almadı yolda kaldım da anlatıyor. İçim ürperdi, anasını satayım zaten başka birini arabaya aldım diye işkillendim, adam hastane postane gezmiş, başka birine de hasta ziyaretine gelmiş, sonrasında otobüsle o kadar gezinmiş, en sonda otobüs almayınca bana gelmiş. Yapacağım hayra sokayım dedim, biran önce adamı bana ters olmasına rağmen evine bıraktım. Para teklif etti yok amca dedim, sen fazla gezme bana yeter dedim, parayı teklif ederken de yine kafayı camdan soktu maskenin yarısı açık.
Adamı bıraktım, nişanlım başladı ağlamaya, bilmediğin adamı ne alıyorsun, hayır demeyi bilmiyor musun, sana bir şey olsa, bana bir şey olsa, ailemize bir şey olsa bunun vebalini nasıl ödeyeceksin, iyilik timsali olmana ne gerek var vs vs bir yandan ağlıyor, bir yandan laf söylüyor. El hasılı vel kelam, istemeye istemeye bir hayır işleyeyim dedim. Adama sövmekten içimden ne hayır kaldı, ne huzur. Allah korusun birde bir şey olursak, adam geleceğime mani olmuş olacak. Allah korusun, iki aileden birinde covid çıkarsa ilk suçlu benim direkt. Umarım bulaşmamıştır. Dayı neden hastaneye gittiğini anlatmadı birde. Hasta ziyaretine gittiği adamın neden hasta olduğunu da anlatmadı. Hadi hayırlısı.
Dayı bana bulaştırdıysan ya da nişanlıma iki cihanda elim yakanda. 65 üstü bireyiniz varsa salmayın sokağa