Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
1599502715510.png

Dikkatli olmak gerek.
Bir kere geçirdim bana birşey olmaz demekle olmuyor.
(Not benim değil,)

Bagisiklik 3-4 ay sürüyormuş zati. Beş ay olmus normal.

Ayakta yolcu olayını kimse iplemez, ayrıca şu düğünleri yasaklasalar zaten baya azalma olur. Bir salondan 100 tane vaka çıkıyor, sonra onların bulaştırdıkları vs. zaten ebesinin şeyi gibi rakam. Asker uğurlamaları ile düğün olayını yasaklasalar bile ciddi azalma olur.

Şu düğün yapanlara iyi sovuyorum valla. Gösteriş olsun millet görsün diye herkesin canini tehlikeye atiyorlar. Senin canin umrumda degil de orada virus kapan biri kim bilir kac insana bulastiriyor ?

Renkdaş semt parklarında falan da akşamları herkes omuz omuza.

Ayakta yolcu olayını kimse iplemez, ayrıca şu düğünleri yasaklasalar zaten baya azalma olur. Bir salondan 100 tane vaka çıkıyor, sonra onların bulaştırdıkları vs. zaten ebesinin şeyi gibi rakam. Asker uğurlamaları ile düğün olayını yasaklasalar bile ciddi azalma olur.

Akp milletvekilinin oglunu evlendirdiler 2-3 gün önce. Tika basa doluydu. Corona Akp'ye ugramiyor herhalde.

He pardon oraya gelene kadar dünya kadar konunun olduğunu unutup salakça bir istekte bulundum. Takmasınlar hicbir şey boyle iyiyiz.
Eldiven takınca daha kötü durum çıkacak ortaya. Maskeyi ceza almayayım diye takanlardan farksız durum çıkmayacak. 1 hafta maskeyi değişmeyen 3 gün aynı eldiveni kullanır. El en azından gün içinde yıkanan bir şey. Eldiven var diye onu da yikamazlar sonra. Dolayısıyla virüs daha da artar.

Mesela alışverişe giderken sen eldiven takiyo musun? Pazar, market vb yerlerde?

GSCimbom Mobile App

Ayakta yolcu olayı da ilginç gerçekten. Bu zamana kadar yasak olmalıydı zaten. Ben öyle biliyordum en azından. Millete 1.5mt sosyal mesafe naraları atarken 30cm aralıklarla insanları bir yere tikmak ne kadar tutarlı?

Tabi ki her planlamamizdaki gibi tutarsız, pardon.

Bunun yerine sefer sayısını arttırıp yarı yarıya yolcu sayısını indirmek gerekirdi. Bir dönem burda bu şekilde isliyordu en azından düzen

GSCimbom Mobile App

Eldiven takınca daha kötü durum çıkacak ortaya. Maskeyi ceza almayayım diye takanlardan farksız durum çıkmayacak. 1 hafta maskeyi değişmeyen 3 gün aynı eldiveni kullanır. El en azından gün içinde yıkanan bir şey. Eldiven var diye onu da yikamazlar sonra. Dolayısıyla virüs daha da artar.

Mesela alışverişe giderken sen eldiven takiyo musun? Pazar, market vb yerlerde?

GSCimbom Mobile App

Takiyorum. Alışverişten gelince de aldıklarımı once dezenfektanla yıkıyorum, sonra üç gün balkonda bekletiyorum, ardından tekrar dezenfektanla yıkayıp kullanıma hazır hale getiriyorum.

Ama haklisin nasılsa kurallara uymazlar o nedenle butun kuralları kaldıralım. Pazarcı gün içinde nerede elini yıkıyor onu merak ettim ama.

Ayakta yolcu olayı da ilginç gerçekten. Bu zamana kadar yasak olmalıydı zaten. Ben öyle biliyordum en azından. Millete 1.5mt sosyal mesafe naraları atarken 30cm aralıklarla insanları bir yere tikmak ne kadar tutarlı?

Tabi ki her planlamamizdaki gibi tutarsız, pardon.

Bunun yerine sefer sayısını arttırıp yarı yarıya yolcu sayısını indirmek gerekirdi. Bir dönem burda bu şekilde isliyordu en azından düzen

GSCimbom Mobile App
İstanbul kaldırmaz o sistemi, kaldıramaz.

Duraklarda olur bu sefer yığılma.

Kış sezonu açılıyor artık. Uludağ ve Palandöken haricinde her yerde vakalarda patlama bekliyorum. Virüs işini biliyor, hırsız gibi tatilcilerin bölgelerine girmeyi kafasına koymuş.

Ayakta yolcu işi ne alaka yav
önlem almıyorlar demesinler diye çıkartılmış bir şey

İstanbul kaldırmaz o sistemi, kaldıramaz.

Duraklarda olur bu sefer yığılma.

valla bu kararı nasıl alıyorlar anlaması güç
iş çıkış saatinde
cevizlibağ beylikdüzü avcılar gayrettepe şu duraklarda ayakta yolcu almak yasak desen millet kaldırıma sığmaz yola inmek zorunda kalır
tablo buna benzer birşey olur
5-1.jpg

Disari cikmak gunluk 50tl olmak uzere ucretli olsun ucreti odemeyenler evde oturmak zorunda kalsin

Bu sayede ilan edilecek bir sokaga cikma yasaginin ekonomiye verecegi zarar minimize edilecegi gibi virusun de onune gecilmis olur cunku halkin buyuk bolumu 6 € veremez

Cumhurbaskanina iletilsin bu onerim lutfen

Ayakta yolcu işi ne alaka yav
önlem almıyorlar demesinler diye çıkartılmış bir şey
Onlemi bile siyasi kazanc hesabiyla aliyorlardir buyuk ihtimalle

"Bu karar kamu yararina midir?" sorusu yerine "bu karar akp yararina midir?" sorusunu sormak lazim.

Bu kararla birlikte belediyenin elinde olan toplu tasimaya maksimum kisitlama getirip uygulamasinda cikacak aksakliklari dusunmeden butun yuku kaybettikleri 3 buyuksehir belediyesine birakiyorlar ve akillarinca yapamayacaklarina emin olduklarindan propanganda yontemi olarak kullanacaklar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt