Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Teşekkürler. Ben 21 Eylül gecesi hafif bir öksürük ile 38 derece ateş geçirdim. O günden beri belirtilerim hep düzelerek, azalarak ilerliyordu. Başta soğuk algınlığı, grip gibi düşündüm. Benim rahatsızlığımın 4-5. günü de annem benzer belirtiler gösterdi. Test yaptırdık, sonucu pozitif. Muhtemelen benim virüs ile 9. günüm bugün, test sonucuyla 1. günüm. Şu an futbol maçı oynayacak kadar iyi hissediyorum kendimi öyle söyleyeyim.Abi geçmiş olsun. Durumun nasıl belirtilerden biri var mı?
selam arkadaşlar,
2-3 gündür çok fazla burun akıntısı ve boğazımda acı vardı. ateş ve halsizlik olmadı... Boğaz acısı giderek azaldı yine de aile hekimine gittim. İlaç verdi ve 4-5 gün sonra durumuna bak kas eklem ağrısı ateş vs olursa teste git dedi. Ben şimdi direk teste gitsem yaparlar mı?
En hafif şekilde atlatırsınız inşallah rtaşTeşekkürler. Ben 21 Eylül gecesi hafif bir öksürük ile 38 derece ateş geçirdim. O günden beri belirtilerim hep düzelerek, azalarak ilerliyordu. Başta soğuk algınlığı, grip gibi düşündüm. Benim rahatsızlığımın 4-5. günü de annem benzer belirtiler gösterdi. Test yaptırdık, sonucu pozitif. Muhtemelen benim virüs ile 9. günüm bugün, test sonucuyla 1. günüm. Şu an futbol maçı oynayacak kadar iyi hissediyorum kendimi öyle söyleyeyim.
Ama annem yüksek tansiyon hastası, verdikleri sıtma ilacı tansiyonunu yükseltti. Dün zar zor hastaneye götürdük 112 ile. O ilacı iptal ettiler, şu an onda da tat-koku kaybı ve hafif bir öksürük dışında bir sorun yok. İlaçların zaten tedaviden çok bulaş riskini azalttığı için verdiklerini söylediler. Bakalım nasıl atlatacağız bu süreci, stresten midem bulanıyor, doğru düzgün bakamıyorum kendime. Annem yüksek tansiyon hastası, babam felçli, anneannem kronik kalp hastası. Babam ve anneannem de bir bulgu, belirti yok, zaten daha ben o grip belirtisinde onlarla odaları ayırdım, temasımız yok. İnşallah onlarda da sorun olmadan sancısız atlatacağız bu süreci.
Bu arada ilaçlar:
-Favimol (ilk gün sabah akşam 8'er adet içiliyor, toplam 16 tane)
-Plaquenil (Sıtma ilacı dedikleri de bu)
@Kaan Toprak En doğrusunu yapıyorsunuz. Hastane ortamı şu an bitmiş durumda, en azından ben gözlemlediğim böyle. Covid hastalarıyla, acil hastaları ayırmışlar ama Tomografi vb. şeyler için yeşil alanlardan geçmesi gerekiyor Covid hastalarının. İki bölgede çalışan hemşireler, doktorlar gördüm. Cidden büyük bir sorun var. Umarım sizde de bir belirti çıkmaz ve karantina sürecinizi negatif bir şekilde atlatırsınız. Kendinize iyi bakın, nereden, nasıl bulaştığını anlamıyorsunuz bile. Sağlıklı günler hepimize ♥
selam arkadaşlar,
2-3 gündür çok fazla burun akıntısı ve boğazımda acı vardı. ateş ve halsizlik olmadı... Boğaz acısı giderek azaldı yine de aile hekimine gittim. İlaç verdi ve 4-5 gün sonra durumuna bak kas eklem ağrısı ateş vs olursa teste git dedi. Ben şimdi direk teste gitsem yaparlar mı?
burun akıntısı pek rastlanan bir covid belirtisi değil diye biliyorumselam arkadaşlar,
Plaquenil ile ilgili tartışmalar var. Bazı hekimler bırakın faydasını zararı olduğu görüşünde, bağışıklığı da baskılıyor üstelik yan etkisi çok vsTeşekkürler. Ben 21 Eylül gecesi hafif bir öksürük ile 38 derece ateş geçirdim. O günden beri belirtilerim hep düzelerek, azalarak ilerliyordu. Başta soğuk algınlığı, grip gibi düşündüm. Benim rahatsızlığımın 4-5. günü de annem benzer belirtiler gösterdi. Test yaptırdık, sonucu pozitif. Muhtemelen benim virüs ile 9. günüm bugün, test sonucuyla 1. günüm. Şu an futbol maçı oynayacak kadar iyi hissediyorum kendimi öyle söyleyeyim.
Ama annem yüksek tansiyon hastası, verdikleri sıtma ilacı tansiyonunu yükseltti. Dün zar zor hastaneye götürdük 112 ile. O ilacı iptal ettiler, şu an onda da tat-koku kaybı ve hafif bir öksürük dışında bir sorun yok. İlaçların zaten tedaviden çok bulaş riskini azalttığı için verdiklerini söylediler. Bakalım nasıl atlatacağız bu süreci, stresten midem bulanıyor, doğru düzgün bakamıyorum kendime. Annem yüksek tansiyon hastası, babam felçli, anneannem kronik kalp hastası. Babam ve anneannem de bir bulgu, belirti yok, zaten daha ben o grip belirtisinde onlarla odaları ayırdım, temasımız yok. İnşallah onlarda da sorun olmadan sancısız atlatacağız bu süreci.
Bu arada ilaçlar:
-Favimol (ilk gün sabah akşam 8'er adet içiliyor, toplam 16 tane)
-Plaquenil (Sıtma ilacı dedikleri de bu)
@Kaan Toprak En doğrusunu yapıyorsunuz. Hastane ortamı şu an bitmiş durumda, en azından ben gözlemlediğim böyle. Covid hastalarıyla, acil hastaları ayırmışlar ama Tomografi vb. şeyler için yeşil alanlardan geçmesi gerekiyor Covid hastalarının. İki bölgede çalışan hemşireler, doktorlar gördüm. Cidden büyük bir sorun var. Umarım sizde de bir belirti çıkmaz ve karantina sürecinizi negatif bir şekilde atlatırsınız. Kendinize iyi bakın, nereden, nasıl bulaştığını anlamıyorsunuz bile. Sağlıklı günler hepimize ♥
Plaquenil ile ilgili tartışmalar var. Bazı hekimler bırakın faydasını zararı olduğu görüşünde, bağışıklığı da baskılıyor üstelik yan etkisi çok vs
Sağlık Bakanı ise erken kullanımda ölümleri %30 azaltıyor diyor. Vallahi bu virüs zamanında tıbba olan güvenim çok sarsıldı. Çok basit konularda bile anlaşamayan bilim insanları nedeniyle belki bir sürü can gitti.
Gecmis olsun. Insallah cabuk atlatirsiniz.Teşekkürler. Bugün benim de testim pozitif çıktı. Umarım sancısız atlatırız. Çok dikkat edin kendinize.
Şimdi fark ettim özür dilerim direk yazmışım dallama gibi. Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Başımıza gelmez umarım ama ben de aynı yolu izlerim gelirse.Annem 3gün kullandı daha kötü oldu, yataktan kalkamadı. İlacı bıraktıktan sonra kendine geldi.
Ben hiç kullanmadan hafif atlattım. Ağır geçirseydim de kullanmazdım muhtemelen. Luzumsuz İlaç kullanmaya karşıyım
Üzüm suyu mu iciosunalkol covid'e iyi geliyor gözlemlerime göre