Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gecen hafta bizim is yerinde de isteyene test yaptiriyorlardi, saglik ekibi getirtmisler test yapmalari icin.

Simdiye kadar kimsede cikmadi Allaha sükür.

Abi geçmiş olsun. Durumun nasıl belirtilerden biri var mı?
Teşekkürler. Ben 21 Eylül gecesi hafif bir öksürük ile 38 derece ateş geçirdim. O günden beri belirtilerim hep düzelerek, azalarak ilerliyordu. Başta soğuk algınlığı, grip gibi düşündüm. Benim rahatsızlığımın 4-5. günü de annem benzer belirtiler gösterdi. Test yaptırdık, sonucu pozitif. Muhtemelen benim virüs ile 9. günüm bugün, test sonucuyla 1. günüm. Şu an futbol maçı oynayacak kadar iyi hissediyorum kendimi öyle söyleyeyim.

Ama annem yüksek tansiyon hastası, verdikleri sıtma ilacı tansiyonunu yükseltti. Dün zar zor hastaneye götürdük 112 ile. O ilacı iptal ettiler, şu an onda da tat-koku kaybı ve hafif bir öksürük dışında bir sorun yok. İlaçların zaten tedaviden çok bulaş riskini azalttığı için verdiklerini söylediler. Bakalım nasıl atlatacağız bu süreci, stresten midem bulanıyor, doğru düzgün bakamıyorum kendime. Annem yüksek tansiyon hastası, babam felçli, anneannem kronik kalp hastası. Babam ve anneannem de bir bulgu, belirti yok, zaten daha ben o grip belirtisinde onlarla odaları ayırdım, temasımız yok. İnşallah onlarda da sorun olmadan sancısız atlatacağız bu süreci.

Bu arada ilaçlar:
-Favimol (ilk gün sabah akşam 8'er adet içiliyor, toplam 16 tane)
-Plaquenil (Sıtma ilacı dedikleri de bu)

@Kaan Toprak En doğrusunu yapıyorsunuz. Hastane ortamı şu an bitmiş durumda, en azından ben gözlemlediğim böyle. Covid hastalarıyla, acil hastaları ayırmışlar ama Tomografi vb. şeyler için yeşil alanlardan geçmesi gerekiyor Covid hastalarının. İki bölgede çalışan hemşireler, doktorlar gördüm. Cidden büyük bir sorun var. Umarım sizde de bir belirti çıkmaz ve karantina sürecinizi negatif bir şekilde atlatırsınız. Kendinize iyi bakın, nereden, nasıl bulaştığını anlamıyorsunuz bile. Sağlıklı günler hepimize ♥

selam arkadaşlar,
2-3 gündür çok fazla burun akıntısı ve boğazımda acı vardı. ateş ve halsizlik olmadı... Boğaz acısı giderek azaldı yine de aile hekimine gittim. İlaç verdi ve 4-5 gün sonra durumuna bak kas eklem ağrısı ateş vs olursa teste git dedi. Ben şimdi direk teste gitsem yaparlar mı?

arada ateşim de çıkıyor diye söyle renktaş

o zaman test yaparlar

geçmiş olsun

Teşekkürler. Ben 21 Eylül gecesi hafif bir öksürük ile 38 derece ateş geçirdim. O günden beri belirtilerim hep düzelerek, azalarak ilerliyordu. Başta soğuk algınlığı, grip gibi düşündüm. Benim rahatsızlığımın 4-5. günü de annem benzer belirtiler gösterdi. Test yaptırdık, sonucu pozitif. Muhtemelen benim virüs ile 9. günüm bugün, test sonucuyla 1. günüm. Şu an futbol maçı oynayacak kadar iyi hissediyorum kendimi öyle söyleyeyim.

Ama annem yüksek tansiyon hastası, verdikleri sıtma ilacı tansiyonunu yükseltti. Dün zar zor hastaneye götürdük 112 ile. O ilacı iptal ettiler, şu an onda da tat-koku kaybı ve hafif bir öksürük dışında bir sorun yok. İlaçların zaten tedaviden çok bulaş riskini azalttığı için verdiklerini söylediler. Bakalım nasıl atlatacağız bu süreci, stresten midem bulanıyor, doğru düzgün bakamıyorum kendime. Annem yüksek tansiyon hastası, babam felçli, anneannem kronik kalp hastası. Babam ve anneannem de bir bulgu, belirti yok, zaten daha ben o grip belirtisinde onlarla odaları ayırdım, temasımız yok. İnşallah onlarda da sorun olmadan sancısız atlatacağız bu süreci.

Bu arada ilaçlar:

@Kaan Toprak En doğrusunu yapıyorsunuz. Hastane ortamı şu an bitmiş durumda, en azından ben gözlemlediğim böyle. Covid hastalarıyla, acil hastaları ayırmışlar ama Tomografi vb. şeyler için yeşil alanlardan geçmesi gerekiyor Covid hastalarının. İki bölgede çalışan hemşireler, doktorlar gördüm. Cidden büyük bir sorun var. Umarım sizde de bir belirti çıkmaz ve karantina sürecinizi negatif bir şekilde atlatırsınız. Kendinize iyi bakın, nereden, nasıl bulaştığını anlamıyorsunuz bile. Sağlıklı günler hepimize ♥
En hafif şekilde atlatırsınız inşallah rtaş

selam arkadaşlar,
2-3 gündür çok fazla burun akıntısı ve boğazımda acı vardı. ateş ve halsizlik olmadı... Boğaz acısı giderek azaldı yine de aile hekimine gittim. İlaç verdi ve 4-5 gün sonra durumuna bak kas eklem ağrısı ateş vs olursa teste git dedi. Ben şimdi direk teste gitsem yaparlar mı?

öksürük tutuyor ve sırtımda sancıya benzer ağrı oluyor de test yaparlar

selam arkadaşlar,
burun akıntısı pek rastlanan bir covid belirtisi değil diye biliyorum
boğaz ağrısı da çok yoksa bence doktoru dinle rtaş
( Halsizlik boğaz ağrısı öksürük nefes darlığı eklem kas ağrıları ateş ) bunlar en popüler belirtiler

Bu arada ilaçlar:

Plaquenil ile ilgili tartışmalar var. Bazı hekimler bırakın faydasını zararı olduğu görüşünde, bağışıklığı da baskılıyor üstelik yan etkisi çok vs

Sağlık Bakanı ise erken kullanımda ölümleri %30 azaltıyor diyor. Vallahi bu virüs zamanında tıbba olan güvenim çok sarsıldı. Çok basit konularda bile anlaşamayan bilim insanları nedeniyle belki bir sürü can gitti.

Son düzenleme:
Plaquenil batida hastalara verilmiyor sanirim. Iyice araştırıp karar vermekte fayda var.

Plaquenil ile ilgili tartışmalar var. Bazı hekimler bırakın faydasını zararı olduğu görüşünde, bağışıklığı da baskılıyor üstelik yan etkisi çok vs

Sağlık Bakanı ise erken kullanımda ölümleri %30 azaltıyor diyor. Vallahi bu virüs zamanında tıbba olan güvenim çok sarsıldı. Çok basit konularda bile anlaşamayan bilim insanları nedeniyle belki bir sürü can gitti.

Annem 3gün kullandı daha kötü oldu, yataktan kalkamadı. İlacı bıraktıktan sonra kendine geldi.
Ben hiç kullanmadan hafif atlattım. Ağır geçirseydim de kullanmazdım muhtemelen. Luzumsuz İlaç kullanmaya karşıyım

Annem 3gün kullandı daha kötü oldu, yataktan kalkamadı. İlacı bıraktıktan sonra kendine geldi.
Ben hiç kullanmadan hafif atlattım. Ağır geçirseydim de kullanmazdım muhtemelen. Luzumsuz İlaç kullanmaya karşıyım
Şimdi fark ettim özür dilerim direk yazmışım dallama gibi. Geçmiş olsun, Allah şifa versin. Başımıza gelmez umarım ama ben de aynı yolu izlerim gelirse.

Plaquenil'i bana da verdi sabah eve gelenler ancak ben kullanma taraftarı değilim. Çok bir rahatsızlığım da yok şu an için. Anneme zaten dün acile götürdüğümde de iki doktor biz bunu vermiyoruz genelde dedi. Uzmanla da görüşüp ilacı bıraktırdılar. Şu an durumumuz iyi görünüyor, hafif ilerliyoruz. Umarım artmadan atlatırız.

Sağlık önemli, bağışıklık çok önemli. Bu hastalığa yakalanan ya da farklı bir rahatsızlığı olan tüm arkadaşlara, sevdiklerine Allah acil şifalar versin. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dediğim gibi o kadar çok dikkat ediyorduk ki doktorlara anlattığımızda şaşırıyorlar ama bir şekilde yakalandık. Kuryelerden mi geldi, gıdalardan mı bilmiyoruz. Lütfen çok dikkat edin, boşluğu bulduğu an yapışıyor, affetmiyor.

Dünyanın en mantıksız hamlesi gelmiş.

içişleri bakanlığının yayınladığı genelgeye göre artık şehir içi toplu taşımada da hes kodu sorgulanacak.

"içişleri bakanlığı, 81 il valiliğine 'şehir içi toplu ulaşımda hes kodu sorgulama' ve 'konaklama tesislerinde hes kodu zorunluluğu' konulu iki ayrı genelge gönderdi."

"başta belediyeler olmak üzere ilgili diğer kurum/kuruluşlar tarafından yürütülen her türlü şehir içi toplu ulaşım aracıyla (otobüs, metro, metrobüs vb.) yapılan seyahatlerde kullanılmak üzere kişiye özel hale getirilmiş elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri ile sağlık bakanlığı hayat eve sığar (hes) uygulaması arasında gerekli entegrasyonlar sağlanacak.

şehir içi toplu ulaşım faaliyetleri için kullanılan ulaşım kartlarını henüz kişiselleştirmemiş durumda olan başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere yerel yönetim birimleri ve ilgili diğer kurum ve kuruluşlarınca, halihazırda kullanılmakta olan elektronik/akıllı seyahat kart sistemlerinin kişiselleştirilmesi amacıyla gerekli çalışmalara biran evvel başlanılacak.

Bizim samsunda öğrencilerin akın akın geldiği bu dönemlerde yeni kart çıkarmak için 500 kişilik kuyruklar oluyor toplam 10 bin yeni kart alan öğrenciler için sistem çöküyordu. Aşağı yukarı 1.5 milyon yerleşik nüfusun en fazla 200 bininde kişiselleştirilmiş kart var. Her bir kartın bedeli 10 TL.
O kadar insanın kişiselleştirilmiş karta geçebilmesi en az 12 ay.
Krizi fırsata çevirmeye çalışmamak gerekir.
Bu arada 3 senede online kart talebi sistemi oluşturulan bu şehirde bazı şeyleri zorlamamak gerekir.
Ha çıkar bir şanslı bakan yakını mis gibi entegrasyon sağlar hayat bu neden olmasın.

Hastalığa yakalananlara çok geçmiş olsun renktaşlarım.

Size yegane tavsiyem ilaç kullanmayın.
Bol bol dinlenin ve sağlıklı beslenin.
Sigara cigara ve alkolden uzak durun.
Koku ve tat kaybı da geçecek merak etmeyin.

Panik yapmayın ve özellikle yaşlı ve hastalardan uzak durun.

İnşallah çabuk atlatırsınız.

Gscimbom mobil

alkol covid'e iyi geliyor gözlemlerime göre

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt