Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sağol üstat. ateş öksürük hiçbir şey yok ama böyle de bir ağrı yok

Bağışıklık sistemin virüs ile savaşıyorsa genelde vücut ateş ile belli ediyo, eğer virüs tarafından vücuduna bir giriş varsa vücudun savaş verir yüzde 90 ateş belirtisi gösterir. İshal'de önemli, yeni bir virüs olduğu için etkilerini bilemiyor kimse, herkeste değişik etkiler veriyor. Ağrın devam ederse nöbetci eczaneye git ağrını belirt, o yatışması için sana gerekli ilacı verir. Eğer ağrın devam ederse acile git, orda kan alıp test yapsınlar bi.

Bağışıklık sistemin virüs ile savaşıyorsa genelde vücut ateş ile belli ediyo, eğer virüs tarafından vücuduna bir giriş varsa vücudun savaş verir yüzde 90 ateş belirtisi gösterir. İshal'de önemli, yeni bir virüs olduğu için etkilerini bilemiyor kimse, herkeste değişik etkiler veriyor. Ağrın devam ederse nöbetci eczaneye git ağrını belirt, o yatışması için sana gerekli ilacı verir. Eğer ağrın devam ederse acile git, orda kan alıp test yapsınlar bi.

Bu yasakta da nasıl gideceksek belli değil. Sabaha bir şey kalmayacağını ümit ederek yatmıştım ki ağrıdan uyandım. Umarım geçer de gerek kalmaz

Bu yasakta da nasıl gideceksek belli değil. Sabaha bir şey kalmayacağını ümit ederek yatmıştım ki ağrıdan uyandım. Umarım geçer de gerek kalmaz

Eczanelere gitmek yasak değil aynı şekilde acil'e gitmekte yasak değil. Ben gidicem mesela ateş ölçer almak için, hastalanan ne yapsın evde gebersin mi yani doğal olarak açık. Hava aydınlansın bence bi görün dostum

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla yaşanan sıkıntı nedeniyle sağlık çalışanlarından tek kullanımlık tulumların yıkanarak yeniden kullanılması istenirken, bir sendika yeterli koruyucu ekipmanın bulunmaması durumunda görevlilerin çalışmama kararı alabileceğini açıkladı.

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, kişisel koruyucu ekipmanın kullanımıyla ilgili kılavuzu güncelledi.
Kılavuzda, "tulum bulunmadığı durumlarda eksiklik dikkate alınarak, koruyucu ekipmanın en iyi şekilde kullanılması için bazı tavizlere gerek olduğu" belirtilerek, alternatiflere işaret edildi.
Kılavuzda, Kovid-19 hastalarına müdahalede kullanılması gereken sıvı geçirmez tulumlar yerine, tekrar kullanılabilir tulumlarla uzun kollu laboratuvar önlüklerinin kullanılabileceği kaydedildi.
Tek kullanımlık tulumların da yıkanarak yeniden kullanılabileceği ifade edilen kılavuzda, "Kişisel koruyucu ekipmanın defaaten kullanımı, yeterli sayıda tedarik edildiği doğrulanana kadar uygulanmalı" ifadesine yer verildi.
Kılavuzdaki güncellemeler, sağlık çalışanları, sendikalar ve meslek örgütlerinin tepkisini çekti.
Türkiye'den 84 ton koruyucu ekipman bekleniyor
İngiltere İskan, Topluluklar ve Yerel Yönetimler Bakanı Robert Jenrick, günlük basın toplantısında, koruyucu ekipman sıkıntısıyla ilgili soru üzerine, Türkiye'den yeni bir sevkiyat beklediklerini söyledi.
Bu ürünlere küresel çapta yoğun talep olduğuna dikkati çeken Jenrick, "Yarın Türkiye'den yaklaşık 84 tonluk büyük bir kişisel koruyucu ekipman sevkiyatı bekliyoruz. Bunun içinde 400 bin önlük de olacak" dedi.

Türkiye, geçen hafta İngiltere'ye 250 bin N95 maske, ameliyat maskesi ve tulum yardımında bulunmuştu. İngiliz yetkililer, bu yardım için Türkiye'ye teşekkür etmişti.

Eczanelere gitmek yasak değil aynı şekilde acil'e gitmekte yasak değil. Ben gidicem mesela ateş ölçer almak için, hastalanan ne yapsın evde gebersin mi yani doğal olarak açık. Hava aydınlansın bence bi görün dostum

bir şey yokken hastaneye gidip kapmak da var işin ucunda. eczaneden bir ilaç almak en iyisi

Onca laf edildi var olan bir ilacı denemiş diye. Bunun üstüne tekrar tarih vermesi garip . Yeni bir şeyler olabilir

Zaten şu an yeni bi aşının ya da ilacın çıkması söz konusu değil, nerden baksan 6 ay 1 seneyi bulacak. Şu an uğraşılan olay mevcut ilaçların üzerlerinde testler yapıp covid salgınına çözüm bulmak. Mevcut ilaç eğer bu virüsün bırak bitirmeyi etkilerini azaltıyorsa dahi dünya gündemine oturur, ülke için gurur kaynağı olur. Merak içinde bekliyorum bakalım.

Zaten şu an yeni bi aşının ya da ilacın çıkması söz konusu değil, nerden baksan 6 ay 1 seneyi bulacak. Şu an uğraşılan olay mevcut ilaçların üzerlerinde testler yapıp covid salgınına çözüm bulmak. Mevcut ilaç eğer bu virüsün bırak bitirmeyi etkilerini azaltıyorsa dahi dünya gündemine oturur, ülke için gurur kaynağı olur. Merak içinde bekliyorum bakalım.
Aslında hafif hastalarda az çok işe yarayan ilaçlar var.Esas mesele ağır hastalar. Ağır hastalarda işe yarıyorsa benim beklentimi fazlasıyla karşılar.
Ki bahsedilen ilaç akciğerleri yoğun mukustan temizleyen aynı zamanda dna parçacıklarını da temizleyen önemli bir ilaç. Yani nefes darlığına çözüm olacaktır. Dolayısıyla ağır hastalarda işe yarayabilmesi mümkün . Bu yüzden çok heyecan yapmış olabilirler.

Aslında hafif hastalarda az çok işe yarayan ilaçlar var.Esas mesele ağır hastalar. Ağır hastalarda işe yarıyorsa benim beklentimi fazlasıyla karşılar.
Ki bahsedilen ilaç akciğerleri yoğun mukustan temizleyen aynı zamanda dna parçacıklarını da temizleyen önemli bir ilaç. Yani nefes darlığına çözüm olacaktır. Dolayısıyla ağır hastalarda işe yarayabilmesi mümkün . Bu yüzden çok heyecan yapmış olabilirler.

İnşallah herkesin tatmin olacağı birşey açıklar, linç yiyecek yoksa.

Corona sebebiyle berberi eve davet ettim. Kendi havlumu kullandik, yere dökülen saçları kendim süpürdüm. Elektrigi suyu hepsi bana ait. Adamida evinden kendim arabayla aldim ve sonra evine biraktim.

Birde uzerine normal fiyatin 2 mislisini istedi. Ne anladim bu işten.
Cimer’e bildirdim.

bizim bilim kurulundaki azap bey de eldivenle taşınıyor falan diyo eldiveni de giysi diye düşünmeli miyiz? eger ruslarin dedigi gibiyse iyi
valla kimi 3 gün zeminde kalır der
kimi dışardan aldığınız paketleri yıkayın der
kimi bir şey olmaz der
ben de hangisine inanacağıma şaşırdım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt