Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu sokağa çıkma yasağında çok net gördüm ki Türk milleti inanılmaz ekmek tüketiyor, ekmek olmayınca açlıktan öleceğini falan zannediyor. Peki o zaman bu canan karatay'ı kim izliyor yav kadının her çıktığı program müthiş reyting alıyormuş, dediğini yapmayacaksanız niye izliyorsunuz anlamadım ki.

Karataycı falan değilim ha hiç sevmem kendisini, olayı anlamlandıramıyorum sadece.
Ekmek yemeyeli 5 seneyi gecti

Ekmek yemeyeli 5 seneyi gecti
Recep Yıldırım

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.

Bu sokağa çıkma yasağında çok net gördüm ki Türk milleti inanılmaz ekmek tüketiyor, ekmek olmayınca açlıktan öleceğini falan zannediyor. Peki o zaman bu canan karatay'ı kim izliyor yav kadının her çıktığı program müthiş reyting alıyormuş, dediğini yapmayacaksanız niye izliyorsunuz anlamadım ki.

Karataycı falan değilim ha hiç sevmem kendisini, olayı anlamlandıramıyorum sadece.
3 öğünde de ekmek yiyenler var yav abi. Sonra niye herkes tansiyon hastası falan.

sent via GSC

tabi net bilgisi olan vardır da o beyaz ekmekle alakalı duyduğum bişey vardı
buğdayın en işe yarmaz kalan kısmıyla yapıyorlarmış ununu. ne kadar doğruysa bilmiyorum söylediğim gibi net bilgisi olan mutlak vardı anlatırsa öğreniriz

Her jenerasyondan cocuk "ekmek parasi" iceren cümlelerle büyüdügü icin olabilir. Sürekli beyaz ekmek tüketmek gercekten sagliksiz.
Klasik ekmeklerde ne var? Un, yag, tuz, maya, su (seker). Baska hic bir sey yok. Taze oldugunda yenmesi kolay, gömüyorsun gidiyor ama sürekli haddinden fazla ekmek tüketmek hastalikli bir aliskanliktir.

Evde ekmek yapmak isteyenlere hamuru 1 gün daha bekletin, daha lezzetli olur diyorlar ama ortalama Türk ailesinde herkes acayip ekmek bagimlisi ve her türlüsünü gömüyor. Tam beyaz olacak ama. Kayseri'de sokak aralarinda nerede bir cöp konteyneri varsa sürekli üstünde torba torba ekmek görünür. Yemeyeceklerinden fazlasini aliyorlar bir de.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, her yıl 500 bin ton ekmeğin çöpe atıldığını belirterek, "Bu, 80 tane devlet hastanesi yapar. Bu israfı önlemek zorundayız. İhtiyacımız kadar almak, fazlasını olmayanla paylaşmak durumundayız." dedi.

@Mehmet Arslaner

Tayvan ve Avustralya’dan bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (SARS-CoV-2) ilk önemli mutasyonunun tespit edildiğini duyurdu.
'BioRxiv' sitesinde yayınlanan ön araştırmaya göre Tayvanlı ve Avustralyalı bilimciler, dünyanın dört bir ucunda meydana gelen enfeksiyon vakalarından alınan geniş genom kayıtlarının toplandığı bilgi bankasından 106 numunenin gen yapısını inceledi.
ABD'den 54, Çin'den 35, İspanya'dan 3, Brezilya’dan 2, Avustralya, Finlandiya, Hindistan, İtalya, Nepal, Güney Kore ve İsveç'ten de birer kayıt içeren verilerin arasında mutasyon, 27 Ocak’ta Hindistan’da bir hastadan alınan örnekte saptandı. Bu mutasyonun patojenin insan hücrelerindeki reseptörlere bağlanma yeteneğini düşürerek daha tehlikesiz hale getirdiği anlaşıldı.
SARS-CoV-2 SARS’a göre çok daha istikrarlı ve mutasyonlara daha az duyarlı
Yeni tip koronavirüs ile ilgili bilgileri ayrıca 2002-2003 yıllarında ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromuna neden olan SARS koronavirüsünün 39 dizini ile karşılaştıran uzmanlar, SARS-CoV-2 genomunun SARS’a göre çok daha istikrarlı ve mutasyonlara daha az duyarlı olduğunu tespit etti.

Yeni tip koronavirüsün mutasyonlarının devam etmesi gibi bir olasılığın aşı üzerindeki çalışmaları oldukça zorlaştıracağına dikkat çeken uzmanlar, buna rağmen Kovid-19 aşısının etkili olacağı yönünde umutların yeşerdiğini vurguladı.

‘Aşıların ve antiviral ilaçların hızlı bir şekilde geliştirileceği konusunda umut vadediyor’
Araştırmacılar, “SARS-CoV-2’nin göreceli olarak stabil genomu, salgınla mücadele açısından iyi bir göstergedir, zira mutasyonların az sayıda olması, aşıların ve antiviral ilaçların hızlı bir şekilde geliştirileceği konusunda umut vadediyor” açıklamasında bulundu.

Saptanan mutasyonun daha tehlikesiz olduğunu, virüsün diken proteinini kodlayan ve sağlıklı hücrelere tutunmasını sağlayan genlerin ise aynı kaldıklarını belirten araştırmacılar, sonuçları şimdilik oldukça umut verici olduğunu vurguladı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt