Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pazartesinden itibaren bizim eyalette (Kuzey Ren Vesfalya) de toplu taşımalarda ve alışverişte maske takma zorunluluğu olacakmış herhalde.

sent via GSC

Pazartesinden itibaren bizim eyalette (Kuzey Ren Vesfalya) de toplu taşımalarda ve alışverişte maske takma zorunluluğu olacakmış herhalde.

sent via GSC
Evet kesin bilgi.
850 maske Ffp1 sipariş ettim.
Maskesi olmayıp gelene verecem.
Bir Maske 0,89 cent.
Fiyatlar yükselecek hatta aldığım yer 1,15 yapmış bile.
Maske satan bir arkadaşım var.
İstersen numarasını özelden verebilirim.

EML-L29 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Benim kafama takılan şöyle bir şey var virüs etkisini kaybetmeye başladı diyelim hatta testlerde 0 virüs oldu yasaklar yavaş yavaş kalktı fakat halk içinde mutlak test yapmayıp virüslü olanlar olacaktır ve virüsün yayılma hızı böyleyken ikinci bir dalgada hem mutasyona uğraması yüksek ihtimal hem de o anki bulunan aşı da etkisini göstermez duruma gelirse bu döngü sürekli böyle gitmez mi

Benim kafama takılan şöyle bir şey var virüs etkisini kaybetmeye başladı diyelim hatta testlerde 0 virüs oldu yasaklar yavaş yavaş kalktı fakat halk içinde mutlak test yapmayıp virüslü olanlar olacaktır ve virüsün yayılma hızı böyleyken ikinci bir dalgada hem mutasyona uğraması yüksek ihtimal hem de o anki bulunan aşı da etkisini göstermez duruma gelirse bu döngü sürekli böyle gitmez mi
Her yıl yaşanılan influenza salgın önleme toplantılarının ana konusu. Sentinel influenza sürveyans ekipleri her yıl binlerce numune alarak o dönem salgın yapan türleri bulup aşı üretimi ve salgın kontrolü için uğraşır.

Rusya 5.236 yeni vaka 57 ölüm
Toplam 58 bin vaka 513 ölüm
Toplam test 2 milyon 250 bin

Marketten gelenleri dezenfekte etmemiştir. Hem 40 gün çıkmadığına da inanmıyorum açıkçası. Sokaktaki insanlara şöyle bi bakıyorum da herkes benim gibi dikkat etse eminim salgın hızı yarı yarıya düşer. Kimsenin bileye dikkat ettiği yok. Maskeye indirip sigara içenler, her yeri elleyip maskesini düzeltenler, sosya mesafeye uymayanlarla kaynıyor sokak

Marketten gelenleri dezenfekte etmemiştir. Hem 40 gün çıkmadığına da inanmıyorum açıkçası. Sokaktaki insanlara şöyle bi bakıyorum da herkes benim gibi dikkat etse eminim salgın hızı yarı yarıya düşer. Kimsenin bileye dikkat ettiği yok. Maskeye indirip sigara içenler, her yeri elleyip maskesini düzeltenler, sosya mesafeye uymayanlarla kaynıyor sokak
Marketten aldığın paketli ürünleri nasıl dezenfekte ediyorsun renktaş ?

Tesbit doğru, dünyada tamamen sıfırlanana kadar tehdit bitmeyecek. Bu da imkansız z olduğuna göre geriye iki ihtimal kalıyor;
Ya toplumun çoğu yakalanıp bağışıklık kazanacak, ya da aşı bulunup bağışıklık kazanılacak.
İşin kötüsü bu tedbirlerle gidilirse toplumun bağışıklık kazanmasına imkan yok çünkü toplumun yarısının hatta %70inin yakaşanması gerekiyor bunun için. Çünkü bulaş ihtimali yüksek bir virüs. Düşük olsa idi belki bazılarının söylediği gibi %20-30 ile bitebilirdi. Hadi diyelim ki %50. Bizde daha resmi vaka %0,1 civarında. Hadi bazılarının söylediği gibi 10 misli de semptomsuz atlatıp da bağışık hale gelen olsun %1. Daha 50 katı vaka ve süre lazım bunun için.
Aşı ya da etkin tedaviyi beklemekten başka çözüm yok şu anda.

Dünden beri hem 4 günlük yasak, hemde ramazan öncesi derken ortalık feci kalabalık. Çevremdeki kalabalık marketleri ve kalabalık mesafeleri aşarak hem banka da bir işimi, hemde alışveriş yaptım.

48.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt