Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avrupada genel bi rahatlık var gibi
italyada günde 500 ölüm oldugu zaman adamlar cıkıp avrupa birligi bayragı yakıyordu simdi ne durumda cıkıyorlar bilemem spor icin izin verırsen mıllet eve gırmez
Fransa İtalya İspanya düşüşe geçmişti biraz aslında ama İngiltere'de durum feci hala her gün 6 k vaka açıklıyorlar

Dunyada bizim kadar degerleri stabil artan ve ya inen baska bir ulke yok. Cikarken hergun 2-3 cikiyor, inerken her hergun 2-3 iniyor. Ayni haritada cizilmis ulke sinirlari gibi, degerler dümdüz. Bu bile degerlerin uydurma oldugunu anlamak icin yeterli. Hic mi inis cikis göstermez bu degerler?

Turkiye
Ekli dosyayı görüntüle 79743

Almanya
Ekli dosyayı görüntüle 79745

Fransa

Ekli dosyayı görüntüle 79746

Brezilya
Ekli dosyayı görüntüle 79747

Dümdüz gidiyoruz masallah. 15 mayisa kadar ultimatom verdik virüs'e. O tarihe kadar ülkeyi terketmezse yapacagimizi biliriz.
Bir çok etmen sayılabilir bunu açıklamak için

Alınan önlemler

Bu önlemlerin alinmasindaki zamanlama

Sayının patladığı şehirlerin iç durumu

Hastalık tespitinde kullanılan yöntemler

Test sayısının düzenli şekilde artması vs vs

Sadece bu grafiğe bakınca rakamların uydurma olduğunu cikaramiyorum

1000 tane neden olabilir

Şahsen uyduracak olsam diğer ülkeler gibi gidişat cizerdim

Mi Note 10 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu arkadaşın böyle bir iddiası mi vardı

O zaman fazla ciddiye almışım arkadaşı

genelde başta böyle iddiaları olanlar simdi böyle diyor ondan dedim arkadaş 500 ölüm acıklansa inanmaz gibi

böyle diyen tiplerin elinde argümanı yok

günlerce doktorlar saglıkcılar proflar hastaların azaldıgını söylüyor ama bu adamlar oturdugu yerden inanmıyor

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 79749

Yesilin bittigi anda hayat normale döndü diyelim, yine kirmizi ile cizdigim gibi bi sicrama olmayacak mi? Ben mi yanlis yorumluyorum bilmiyorum ama bitti diyebilmemiz icin asinin bulunmasi sart gibi, asi bulunmadigi sürece bu cizdigim tablo ortaya cikacak

Süreci iyi yöneten ülkelere bakarsan daha önce salgın yaşamış Asya ülkeleri hep. Herkes şu andaki gibi bilinçli davranırsa sosyal hayat gevsetilse bile böyle bir sıçrama yapma olasılığı yok bence. Mayıs sonuna kadar günlük rakam 1000 in altına inerse gerisi insanlara kalıyor biraz. Bizimkilerin en doğru yaptığı şey vaka çıktığı anda okulları tatil etmek toplu yerleri kapatmak oldu. Ne kadar erken müdahale edersen o kadar hızlı kontrol altına alıyorsun. İtalya ve İngiltere için çok geç.

Süreci iyi yöneten ülkelere bakarsan daha önce salgın yaşamış Asya ülkeleri hep. Herkes şu andaki gibi bilinçli davranırsa sosyal hayat gevsetilse bile böyle bir sıçrama yapma olasılığı yok bence. Mayıs sonuna kadar günlük rakam 1000 in altına inerse gerisi insanlara kalıyor biraz. Bizimkilerin en doğru yaptığı şey vaka çıktığı anda okulları tatil etmek toplu yerleri kapatmak oldu. Ne kadar erken müdahale edersen o kadar hızlı kontrol altına alıyorsun. İtalya ve İngiltere için çok geç.
İngiltere en baştan sıctı simdi en son yenecek ülkelerden biri gibi

Hollanda'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 68'e çıktı

Sayılara inanmayanlara neden bu kadar yükleniliyor anlamış değilim.. Abiciğim hepimiz aynı yerde ekmeğimizi kazanıyoruz annemiz babamız eşimiz çocuğumuza hepimiz aynı gemideyiz.. Kim ister ülkenin durumunun kötü olmasını? A veya B partisi iktidar ne yazar herkes refah düzeyine bakar böyle durumda keşke hiç vaka çıkmasın ekonomimiz harika olsun..
Demek ki fazlasıyla dilimiz yanmış bazı konularda ki devletin resmi açıklamalarını bile sorgulama ihtiyacı duyuyoruz.. Adamlar dün A dediğine bugün rahatlıkla B diyebiliyorken siz buna mı takıldınız ? Halk devlete güvenmiyorsa bu halkın değil devletin suçudur

Ülkelerin aktif vaka sıralaması
1-ABD: 895 bin
2-İngiltere: 149 bin
3-İtalya: 100 bin
4-Rusya: 100 bin
5-Fransa: 92 bin
6-İspanya: 75 bin
7-Türkiye: 65 bin
8-Brezilya: 49 bin
9-Hollanda: 34 bin (iyileşen sayılarını güncellememiş)
10-Almanya: 30 bin
Toplam vakası 95 binlere çıkıp aktif vakada düşüşe geçen ülkelerden İran 13 bin aktif vaka ile 20.sırada

italya ispanya ve fransada ölüm sayılarında ciddi azalmalar söz konusu binli rakamlardan 200 küsürlere düştüler 1 ay içerisinde 100 lü rakamlara görecek gibiler muhtemelen ağustosa kadarda tamamen temizlenmiş olacak gibi görünüyor.

Sayılara inanmayanlara neden bu kadar yükleniliyor anlamış değilim.. Abiciğim hepimiz aynı yerde ekmeğimizi kazanıyoruz annemiz babamız eşimiz çocuğumuza hepimiz aynı gemideyiz.. Kim ister ülkenin durumunun kötü olmasını? A veya B partisi iktidar ne yazar herkes refah düzeyine bakar böyle durumda keşke hiç vaka çıkmasın ekonomimiz harika olsun..
Demek ki fazlasıyla dilimiz yanmış bazı konularda ki devletin resmi açıklamalarını bile sorgulama ihtiyacı duyuyoruz.. Adamlar dün A dediğine bugün rahatlıkla B diyebiliyorken siz buna mı takıldınız ? Halk devlete güvenmiyorsa bu halkın değil devletin suçudur
ne guzel ifade etmişsin altina imzami atarim bu yazinin

Tamam haklısın

Dün ak dediklerine bugün bok dediler defalarca

Buna itirazım yok benim

Ama yapılan muhalefetin de biraz tutarlı olması lazım. Benim kızdığım şey sırf muhalefet olsun diye muhalif konuşmak. Onlardan bir farkını göstermen lazım. Fark yoksa muhalefet de beni iter.

Mesela barış yarkadaş muhalefetin en önde gelen milletvekili iken vaka sayısını 444 ile carp gerçek vaka çıkıyor diyebiliyor. Düşünmeden boş kafayla edilecek bir laf. Bu kadar boş konuşma cesaretini kimden alıyorlar. Aynı iktidarın tabanı gibi muhalefetin tabanı da her söylenene inanıyor. Barış yarkadaş, Soner Yalçın vs de cesaretini bu tabandan alıyor.

Böyle muhalefet yaparak iktidarın tabanı gibi olmayalım. Emin ol o taraftan hiç fark kalmıyor.

Tamam haklısın

Dün ak dediklerine bugün bok dediler defalarca

Buna itirazım yok benim

Ama yapılan muhalefetin de biraz tutarlı olması lazım. Benim kızdığım şey sırf muhalefet olsun diye muhalif konuşmak. Onlardan bir farkını göstermen lazım. Fark yoksa muhalefet de beni iter.

Mesela barış yarkadaş muhalefetin en önde gelen milletvekili iken vaka sayısını 444 ile carp gerçek vaka çıkıyor diyebiliyor. Düşünmeden boş kafayla edilecek bir laf. Bu kadar boş konuşma cesaretini kimden alıyorlar. Aynı iktidarın tabanı gibi muhalefetin tabanı da her söylenene inanıyor. Barış yarkadaş, Soner Yalçın vs de cesaretini bu tabandan alıyor.

Böyle muhalefet yaparak iktidarın tabanı gibi olmayalım. Emin ol o taraftan hiç fark kalmıyor.

yalan yanlis bilgi verenlere zaten hemen mudahele ediliyor.iktidarin avukat ordusu hazirda bekliyor zaten bugun kime dava acsak diye

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt