Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maske takılmıyor derken açık sokaktan mı bahsediyorsunuz yoksa kapalı alanlardan mı

sent via GSC

Geçen okula gittim bir. Otobüste resmen yer yoktu akşam dönerken.

Yan yana maskesiz oturan bile vardı. %95 maske olsa da.

Dün işlerim vardı haftasonu serbest olmuşken onları halletmek için tüm gün dışarıdaydım. Ama burada da maske takmak, hijyen kurallarına uymak ve mesafeye dikkat etmek hak getire. Bunları denetleyecek adamlar bile maske takmıyorlar. İnşallah artış göstermez ama böyle olursa 1-2 hafta sonra bunun acısı çok olabilir.
Bu virus kiminin yuvasını kiminin de yuva kurma hayallerini yikiyor yaw.

Bazen bu adam gibi oluyorum

Valla restaurantların kapalı alanlarında takılmıyor pek. Yemek yerken zor zaten.

Millet masaya koyup, tekrar takıyor gördüğüm.
Restoranda zaten ancak giriş çıkış lavabo da falan takılabilir yoksa yemek yerken falan yapamazsın ki.

Vallah ben restorana falan açlıktan ölsem de gitmem bu aralar, bir kaç yerde virüs bulaşmış restoranlarda geçen haberlerde görmüştüm.
Markette zorunlu diye takıyorlar sadece
Sokakta takan insan sayısı düşük burda da, çok kalabalık olmadığı sürece bunda pek yadırganacak birşey de yok bence açıkçası.

Market, bakkal, diğer alış-veriş ve pazar yerleri falan burada takılmalı kesinlikle.

sent via GSC

Maske takılmıyor derken açık sokaktan mı bahsediyorsunuz yoksa kapalı alanlardan mı

sent via GSC

Market otobüs ve metroda zorunlu zaten takmayan olursada linç ederler muhtemelen:d Sokaklar ve parklarda insanlar takmıyor ama ve çok kalabalık. Sokakta maskeyle yürümek sana bişey kaybettirmez yani ne bilim arada indirirsin maskeyi falan da tamamen maskesiz çıkmak garip geliyor bana.

Ben sokakta maske takmıyorum açıkçası. Arabada maske kutusu var bi yere gireceğim zaman takıp sonra atıyorum. Bu sıcaklarda sokakta yürürken maske takmak başka sağlık sorunlarına neden olur. Ayrıca çeneye indir tekrar geri kaldır falan maske kullanımında hiç önerilmeyen hareketler

Market otobüs ve metroda zorunlu zaten takmayan olursada linç ederler muhtemelen:d Sokaklar ve parklarda insanlar takmıyor ama ve çok kalabalık. Sokakta maskeyle yürümek sana bişey kaybettirmez yani ne bilim arada indirirsin maskeyi falan da tamamen maskesiz çıkmak garip geliyor bana.

Maskeyi indirip indirip tekrar takmak da pek mantikli gelmiyor bana koruma konusunda.

İyileşen hasta sayılarımız çok iyi seviyede.Sağlık bakanı ve sağlık çalışanlarımızı gerçekten tebrik etmek lazım ama insanlar yazın getirdiği gevşeklikten olsa gerek artık iyice salmış durumda.
Tamam herkes evde sıkıldı anlarım da plajda toplanıp iç içe oturmazsın yani şu dönemde.
Umarım tekrar yükselmez rakamlar. Hakkımızda hayırlısı.

Antalya'da bir doktor arkadaşım corona vakasının çok azaldığını fakat çeşitli ağır bakteriyel rahatsızlıklar geldiğini söyledi. Sebebininde bir maskeyi gün boyunca takmaktan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Sıcakta tek maskeyle gün boyu geziyorsanız eğer, sıcaklık, nem ve nefesten kaynaklı olarak maskenizde bakterilerin çoğalmasına yardımcı oluyorsunuz demektir dedi. Dikkat edin, maskenizi 2 saate bir en geç değiştirin.

Antalya'da bir doktor arkadaşım corona vakasının çok azaldığını fakat çeşitli ağır bakteriyel rahatsızlıklar geldiğini söyledi. Sebebininde bir maskeyi gün boyunca takmaktan kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Sıcakta tek maskeyle gün boyu geziyorsanız eğer, sıcaklık, nem ve nefesten kaynaklı olarak maskenizde bakterilerin çoğalmasına yardımcı oluyorsunuz demektir dedi. Dikkat edin, maskenizi 2 saate bir en geç değiştirin.
Evet işte bu yüzden sokakta yürürken artık takmıyorum. Teksen ve sokak da kalabalık değilse zaten maske takmanın hiçbir anlamı yok. Bu havalarda daha başka sağlık sorunlrı çıkarır maske

Maskeyle durulmuyor çıkardım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt