Salı pozitif çıktım Çarşamba semptomlar başladı. Cumartesine girerken burnum yavaş yavaş normal seviyeye gelmeye başladı gibi. Hiç bir şey yokken akmayan burnum tıkandı. Hayır sildiğin zaman bi şey de çıkmıyor sayılır. Baş ağrısı %30a yakın azaldı. Başın sol tarafından ortasına kadar ağrı var gibi. Annem ve babamda hafif ishal başladı. Titreme yatmadan önce oluyor. Gün içinde bir anda olabiliyor. Evin içinde sağa sola koşturmazsan sıkıntı olmuyor ama dinlenmek gerekiyor. Sanırım 2 gece daha uyku çekersem negatife dönerim. En küçük benim ama en hafif semptomlar bende gibi. Bol sıvı tüketimi önemli.

Annemi iyi görmek hepimize büyük moral olacak. Bekliyoruz. Umarım yarın iştahı açılır. İkimiz hiç terlemiyorduk ama dün terledik. Hatta ben 2 kez terledim.

Koronavirüsü yeneceğiz inşallah! Devam!

POCO F2 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Salı pozitif çıktım Çarşamba semptomlar başladı. Cumartesine girerken burnum yavaş yavaş normal seviyeye gelmeye başladı gibi. Hiç bir şey yokken akmayan burnum tıkandı. Hayır sildiğin zaman bi şey de çıkmıyor sayılır. Baş ağrısı %30a yakın azaldı. Başın sol tarafından ortasına kadar ağrı var gibi. Annem ve babamda hafif ishal başladı. Titreme yatmadan önce oluyor. Gün içinde bir anda olabiliyor. Evin içinde sağa sola koşturmazsan sıkıntı olmuyor ama dinlenmek gerekiyor. Sanırım 2 gece daha uyku çekersem negatife dönerim. En küçük benim ama en hafif semptomlar bende gibi. Bol sıvı tüketimi önemli.

Annemi iyi görmek hepimize büyük moral olacak. Bekliyoruz. Umarım yarın iştahı açılır. İkimiz hiç terlemiyorduk ama dün terledik. Hatta ben 2 kez terledim.

İyi olursunuz ailecek en kısa sürede inşallah murp. Sonra ft yi göndereceğiz

Hocam bir akıl verin, hangisinden vurduralım? Biontech mi yoksa Sinovac mı? @Melih Peker
biontech imkanın varsa biontech vurdur.

sinovac yan etki potansiyeli daha düşük ama biontech daha başarılı görünüyor.

ben daha sonra bulma şansım olmaz diye sinovac sağlık çalışanlarına açıldığı gün yaptırmıştım.2. dozu da oldum bir yan etki görülmedi çevremde olanlarda da.

imkanım olsaydı o dönem biontech olurdum ama şimdi siz ilk dozu oldunuz diyelim 2.doza aşı kalacağının garantisi var mı?

Gecmis olsun reis

SM-G975F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu şerefsiz virüs annemi hala zorluyor.. 2 kez kustu. Eklem ağrıları. Tuvalete zor gidiyor geliyor. Halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürük vs. Ateşi bir anda 38,8leri görünce panikleyip hemen bir şeyler yapmaya çalıştım. Kısa sürede 37 küsüre düşürdük. Daha fazla artmasından endişe ettim zira böyle bir rakamı daha önce hiç görmemiştik. Pazar ilk semptomları başlamıştı. Şimdi 1 hafta olacak işte. Hala kötü. Sıvı tüketimi, parasematol ve vitamin d'ye yükleniyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Üçümüz hafif. En rahat geçiren benim. Keşke bende ağır olsaydı... Allah belasını versin bu virüse sebep olanların. Alçaklar....

Bu şerefsiz virüs annemi hala zorluyor.. 2 kez kustu. Eklem ağrıları. Tuvalete zor gidiyor geliyor. Halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürük vs. Ateşi bir anda 38,8leri görünce panikleyip hemen bir şeyler yapmaya çalıştım. Kısa sürede 37 küsüre düşürdük. Daha fazla artmasından endişe ettim zira böyle bir rakamı daha önce hiç görmemiştik. Pazar ilk semptomları başlamıştı. Şimdi 1 hafta olacak işte. Hala kötü. Sıvı tüketimi, parasematol ve vitamin d'ye yükleniyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Üçümüz hafif. En rahat geçiren benim. Keşke bende ağır olsaydı... Allah belasını versin bu virüse sebep olanların. Alçaklar....

Geçmiş olsun. Allah şifa versin kardeşim.

Çok geçmiş olsun kardeşim, Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah herkesin.

Cok gecmis olsun. Allah acil şifa versin size. Insallah çabuk atlatir ve iyleşirsiniz.

China’s top disease control official on Saturday acknowledged that the country’s coronavirus vaccines “don’t have very high protection rates” and that the government is exploring potentially mixing them to bolster their efficacy.

The admission by Gao Fu, the director of the China Centers for Disease Control, comes as Beijing has already distributed hundreds of millions of doses in other countries and has not approved any foreign vaccines for use in China.

“It’s now under formal consideration whether we should use different vaccines from different technical lines for the immunization process,” Gao said at a conference in Chengdu, according to the New York Post.

🤬 AQ ÇİNİ !!!

Sinovac aşısının koruma oranı %50 lerdeymiş sanırım. Pfizer Biontech %90 civarlarında. Amerika, İsrail ve İngilterede yaygın aşılama yapıldı ve vakalar dramatik şekilde düştü. Bizde salgının neden kontrol altına alınamadığı anlaşılıyor

Sinovac aşısının koruma oranı %50 lerdeymiş sanırım. Pfizer Biontech %90 civarlarında. Amerika, İsrail ve İngilterede yaygın aşılama yapıldı ve vakalar dramatik şekilde düştü. Bizde salgının neden kontrol altına alınamadığı anlaşılıyor
Oradaki aşılama oranıyla buradaki farklı.

Onu da geçtim aşıyla yayılmayı ve bulaşıyı önleyebileceğine dair bilimsel kanıt yok henüz. Kuluçka süresi 50 güne ulaşan bir virüsten bahsediyoruz.

Aşıyla vaka seyrini hafifletirsin ki o verdiğin oranlar da hafif geçirenlerdeki oranlar, yani esas kritik nokta hastaneye yatışı engellemesi. Bunun için tüm firmalar %100 diyor bildiğim kadarıyla ama buna rağmen hastaneye yatanlar var her türlü aşıyı olanlarda bile.

Neresinden tutsan hatalı bir neden sonuç ilişkisi olmuş.

Yerli aşı ne aşamada
EYW8V7cWAAE0VCD.jpg

Oradaki aşılama oranıyla buradaki farklı.

Onu da geçtim aşıyla yayılmayı ve bulaşıyı önleyebileceğine dair bilimsel kanıt yok henüz. Kuluçka süresi 50 güne ulaşan bir virüsten bahsediyoruz.

Aşıyla vaka seyrini hafifletirsin ki o verdiğin oranlar da hafif geçirenlerdeki oranlar, yani esas kritik nokta hastaneye yatışı engellemesi. Bunun için tüm firmalar %100 diyor bildiğim kadarıyla ama buna rağmen hastaneye yatanlar var her türlü aşıyı olanlarda bile.

Neresinden tutsan hatalı bir neden sonuç ilişkisi olmuş.

şimdi şöyle, koruma oranı olarak bakıyorum uzman olduğum bir konu değil fakat Türkiyede 10 milyon 2.doz aşı yapıldığını düşünürsek nüfusun 8de 1i yapıyor, az da olsa vaka ve ölüm sayılarında düşüş yaşanmalıydı bence. İngilterede 56 milyon nüfus var ve 5 milyon kişi aşının 2. dozunu almış. Oranlar neredeyse aynı ama adamlardaki vaka ve ölüm oranları acayip düşüşte

Geri
Üst Alt